TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 05. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Kamishek92

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 101
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133554.82 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 33 min

Přátelé

Kamishek92

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Chci znát váš názor na fast foody :)

06. 01. 2013

Celý den hledám, jestli se tady dá založit anketa, ale asi nee :)

Docela by mě zajímal váš názor na " restaurace" nejen typu KFC, Mc´donald, Burgerking, ale třeba i na vietnamské prodejny čínských nudlí a všeho možného.

Otázky jsou:
Jíte tam? Jak často?
Jak často by tam měl člověk jíst?
Co vám nejvíce chutná?
Vadilo by vám, kdybytyhle restaurace neexistovali?
Zdá se vám jídlo v nich levé???

Pokud vás zajímá téma těchto restaurací a dopad jejich jídla na člověka. Doporučuji vám shlédnout film SUPERSIZE ME od Morgana Spurlocka. Tento člověk se rozhodl, na základě 2 žalob spojených s Mc´Donalds, natočit dokument s velmi zajímavými rozhovory a poznatky a samotný příběh obohatil o vlastní zkušenost, ve které jedl 1 měsíc výhradně jen jídlo z Mc´Donald. 
A jak dopadl? To se sami podívejte. :) 



Moc děkuji všem, co čtete tento blog. Snad je pro vás zajímavý a něco vám dává. :)
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 01. 2013 18:08
SPERSIZE ME jsem vyděla, je to mazec
1)teď už tak jednou za půl roku
2)minimálně
3) KFC - twister
4) vůbec by existovat nemuseli :)
5) všechny jsou u nás zbytečně drahé, ale v americe, je to opravdu na jejich poměry levné ;) taky jsme tam jedli, když jsme tam byli na dovče
06. 01. 2013 16:50
Občas, přibližně tak 1x za půl roku si fastfood dám, ale nevyhledávám to. Jinak mi nevadí, že existují, každý si může vybrat, co bude jíst... Nejčastěji volím kuře a zrovna nejlevnější taková jídla nejsou...
06. 01. 2013 16:17
film supersize me som videla a vôbec ma neprekvapil :-D

1,kedysi som mala rada fastfoody a rozne cinske restauracie, ale od doby, kedy sa aktivne zaujima nielen o dietnejšie jedla ale o zdrave jedla a hlavne si varím sama, sa tam nestravujem vobec-max si občas kupim kavu v MC , naposledy som si kupila zmrzlinu.. mimochodom v KFC som nikdy nič neochutnala :-D
2-verim tomu, že by ľudstvo prežilo, pokiaľ by sa v takýchto vtipnostiach nestravovalo vôbec. pokiaľ sa ale jedná o lepšie čínske reštaurácie, tak verím, že sa dajú nájsť normálne jedlá, kde nieje ťahajúca sa nejaká omáčka so zeleninou, masom a ryžou :-D napr sushi by som si kľudne dala..
3-jedine čo zostava je asi sushi-ale vzhľadom k tomu, že nie som vymetač takýchto podnikov a neochutnala som všetko to asi nebude moc objedktívne :-D
4.lepšie čínske reštaurácie sú určite prínosom a inšpiráciou pre našu kultúru a chuťové bunky.ale rozne ine fastfoody-lacné činy, MC a kfc atd by vôbec pre mňa nemuseli byť.
5.keď si vezmeme fakt, že v MC maju niektore burgery a malu rolku za 20kč, tak ano, niektore produkty sú lacné..lenže pre mňa v jedle nezáleží iba na tom, či je lacné alebo drahé, ale rovnako či je kvalitné.. ako sa hovorí: nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné veci.
záverom: zdvíha sa mi žalúdok keď vidím, ako rodičia pchajú do malých decák hnusné hranolky z meku, alebo "kuracie" nugetky..myslím, že by som povinne do materských poradien zaviedla stretnutia ohľadom výživy dieťa v neskoršom veku :-))
06. 01. 2013 16:04
1) občas, nejčastěji díky mamce, která měla jednu dobu zvyk mi z tama vozit cheesa nebo B-smart ... a přítel má rád křidélka Hot Wings :)
2) pokud je to nutné, dá se tam najíst i velmi rozumně. Nabízejí saláty a podobně, když děti mermomocí chtějí Happy Meal dají se zkombinovat kuřecí kousky - džus/bio mléko - ovocný sáček/salát a hračka ...což mi přijde oproti cheesovi s hranolkama o dost lepší :)
Pokud to nutné není, raději nejíst. Té soli je tam opravdu hodně. A nejen jí.
3) asi ty kuřecí kousky z McD (nuggetky). Jen jsou teda šílené předražené..pak chees, ale ten už mi spíš nechutná, než chutná.
4) Těžko říct, asi bych následně chodila z nouze koupit alespoň suchý rohlík, bo bagety moc nemusím.
5) Značkové ano. Něco je ještě unesitelné, ale něco "nadsazené jako prase" :)

To jsem odpovídala na značkové prodejny typu mekáč, KFC, Burger King.
Do vietnamské restaurace bych nevlezla, nebo jen opravdu výjmečně. Určitě je to o lidech a některé jsou v pohodě, ale v Brně na hlavním nádraží jim tam v noci pobíhají velcí brouci. Olej a podobně měněj taky houbelec. Chytnou rukama na peníze a pak vám připravujou jídlo. Brrr.
Já jsem asi přes rok makala v mekáči (a byť je to taky o lidech, někteří jsou hovada) na maso a podobně se používají jednorázové rukavice, olej má svý předpisy, přepravky s jídlem jsou skutečně oddělené od země apod. Dobu spotřebů salátů (atp) sice občas jednou přeznačí, ale napodruhé je skutečně vyhodí. A když NÁHODOU se vám zdá, že je to vaše jídlo oschlé, stačí říct a na 95% vám to obratem s úsměvem a omluvou vymění. Ve zbylejch 5% bez úsměvu :)

Btw chees mi přestal chutnat právě po práci v mekáči. Asi po půl roce jsem nedokázala upnout kalhoty (jsem svačila/večeřela skoro jen tam) a na druhý půlrok jsem si začla kupovat místo toho alespoň rohlík a jogurt ze sámošky. Cenově asi čtvrtina co mekáč a pak se k tomu přidaly problémy, stres a kila šla dolů... až moc. :)
06. 01. 2013 15:41
supersize me je virál. u nás to zkoušeli dva lidi placení Bleskem a ještě při tomhle režimu zhubli. viz
http://www.blesk.cz/clanek/system-import-nezaradene/41575/nezdravy-experiment.html
ve fastfoodech nejím, od té doby, co jsou k mání dobré kavárny, tam nechodím ani na kafe, které se navíc dost zhoršilo i v MacCafé. Občas tam chtějí děti na zmrzlinu, to je jediný produkt, který tam tak 2 x ročně koupím.
06. 01. 2013 15:00
1. nejím, v našem městě nejsou a když už jedu třeba do ČB, dávám přednost hezké restauraci s obsluhou ke stolu :-)
2. každého věc..., ale vzhledem k tomu, že tam převažují smažená jídla...tak asi ne moc čast
3. nevím, za život jsem tam byla asi tak 5x...jo vlastně, chutnala mi tam zmrzka :-)
4. mě by to nevadilo, ale nezakazovala bych je. Každý má právo svobodně se rozhodnout, jestli chce jíst to či ono...
5. neumím posoudit...
Čínské polévky mi nechutnají, do čínské restaurace taky nechodím, smrdí mi to tam. U nás je vyhlášená indická restaurace, tam chodím ráda, to mi naopak chutná...:-)
06. 01. 2013 14:49
V KFC, Macovi aj. jím tak 1-2x za měsíc, když večer jedu domů a vím, že už nebudu mít chuť si něco chystat doma. Nejvíc mi tam chutnají různé formy tortily (Twister...), ale to si dám cca tak 1x za 1-2 měsíce, když mi to přivezou děcka např. při cestě ze školy. Ale není problém se najíst celkem zdravě i ve fastfoodu - salát s grilovaným kuřecím mají ve všech, mně chutná nejvíc McDonaldovský i s parmezánem.A čína ve fastfoodu - no nemyslím,že by to bylo o tolik lepší než ti Macové. Ale v asijské restauraci - to je něco jiného.
06. 01. 2013 14:49
Jídla z KFC a spol. - chodím tak 3-4x do roka, když se potkám na srazu s kamarádkama, které bydlí v jiném městě, než já. Jinak to nevyhledávám. Když už tam jsem, dávám si většinou Café Latté a Twister/Longer (chodíme spíš do KFC než do Maca). Jinak kdyby to neexistovalo, asi by mi to bylo jedno - holt bychom s kamarádkama zašly na jídlo jinam no... A ano, jídlo je tam celkem levné. :-)

Na číně jsem byla asi tak... dvakrát? Jednou jsem měla čínu, podruhé jsem si pak už dala smažák s hranolkama. Osobně bych tam často chodit nemusela. Nevím, možná jsem jen narazila na něco, co mi v tu chvíli nechutnalo a zbytečně křivdím...
06. 01. 2013 14:36
Když dorazily k nám dorazily fastfoody, ochutnala jsem samozřejmě, ale nadšená jsem nebyla, nemám nic proti hamburgru, ale raději ho udělám doma a rozhodne s menší žemlí. Čínu mám občas ráda, ale to co je teď v čínských bistrech je spíš taková počeštěná verze. Ale velmi se nelíbí, když vidím, jak se tam chodí s malými dětmi na oslavu, téměř vše smažené, v Číně navíc glutamát, myslím, že to pro děti není.
06. 01. 2013 14:16
Gril Barka v Hadci :c) - jéé, moje studentský léta!!! Kolik smažáků v housce s hranolkama jsme si "u černocha" dali, jéé - noční jízdy z hospod, když měl člověk najednou stráááášnej hlad, a protože tehdy byl "černoch"na zastávce, nedalo se odolat. A pak jsme tu dobrotu (zdravou a výživově hodnotnou... - náhodou, bylo tam zelí :c)) dojídali v autobuse na Stříbrňák. Jsem se nějak nostalgicky zasnila...
06. 01. 2013 13:30
Fast food mě zachraňuje maximálně na neplánovaných výletech, takže moc často ne. Myslím, že jednou měsíčně bohatě stačí, když už se rozhodnu takhle někde stravovat, volím kuřecí maso a hledám zeleninu. Od své registrace na STOB jsem v takovém zařízení nebyla, vlastně jednou jsem si dala někde u stánku klobásu :) a nijak mi to nechybí. Nezavrhuju řetězce rychlého občerstvení, ale lidé by se v nich měli stravovat s rozmyslem a určitě ne denně. Jenže to se vidí málokde. Vzpomínám si, jak jsem jednou byla s manželem v KFC a kousek od nás seděla rodinka obézních ve složení máma, táta a dvě děti asi 2 a 4 roky, které pobíhaly po restauraci s pytlíkem hranolek v ruce....
Tak abych odpověděla na otázky: Jím tam tak 3-4krát do roka, asi, nejvíc mi chutná twister zapečený z KFC a čínské nudle s krevetami, ale nejlepší byly hamburgery z Gril Barka v Hradci Králové, pak se přestěhoval do Pardubic, na ten si občas vzpomenu a říkám si, škoda, že není blíž, ostatní kdyby neexistovaly asi by mi zvlášť nechyběly a levné, jak kde, v těch větších řetězcích bych řekla, že až dost drahé.
06. 01. 2013 13:29
1. Ano. 1x za půl roku
2. Jak chce, pokud bude mít na mysli přísun dostatku životu potřebných živin.
3. To nemohu hodnotit, vše jsem neochutnala.
4. Nemyslím.
5. Jak co. Něco je překvapivě levné, něco překvapivě drahé. :-)
06. 01. 2013 13:21
Nejím tam nikdy, byla jsem tam asi dvakrát, z nouze. Člověk by tam neměl jíst pokud možno nikdy. Nechutná mi tam nic. Nevadilo by mi, kdyby tyto restaurace neexistovaly. Jídlo v nich se mi zdá předražené a servírování v papírových obalech mi připadá vrcholně nechutné. :o)
06. 01. 2013 13:18
Na otázku jíte tam často odpovím "Ne". Většinou jsme se v podobných zařízeních zastavili 2x ročně z výletu. Co máme dceru, tak vůbec. Manžel má raději českou klasiku a u dcery se bojím použitého koření, často reaguje na nové věci alergií. Co nám chutná? V KFC si manžel kupuje Longer nebo jsme si brávali kbelík s kuřaty. Z MC´Donaldu jsme si kupovali Cheesburger, shake nebo zmrzlinu, u vietnamců to byly asi nejvíc zeleninové nudle či závitky. Asi by mi nevadilo, kdyby tyhle rychlá občerstvení nebyly. A levná jídla jsou možná jen ty vietnamská, tam člověk alespoň za tu cenu dostane hromadu jídla.
06. 01. 2013 13:13
Co se týče McD, KFC a Burger, tak kdysi jsem tam jedla docela často, když jsem začla pracovat a nebyl čas chodit normálně do restaurace na polední meníčko, nebo prostě jen když jsem se courala po městě...ale poslední rok-dva tam jím max 1x měsíčně a i to si nedám celé menu. od doby co jsem na STOBU mi bylo z těchle sajrajtů špatně, teď si dávám jenom výjimečně typu když udělám zkoušku tak za odměnu (když teda není na plánu večeře s přítelem), což v překladu znamená 1 malý burgr+1 malé hranolky bez nápoje.
Co se týče číny, objevila jsem to čaro tak před 2 lety, ale taky už to není ono, když jsem ochutnala závitky a pak "křupavou a křehkou kachnu" nebo jak se ten blivajz jmenuje a mělo to nechutně mastnou krustu, tak jsem tam nebyla. Vlastně jsem čínu nejedla asi rok. Když už, tak si dám kuřecí se zeleninou a rýží, nudle jsou moc mastné. Nebo je dobrá thajská zeleninovo-kuřecí vývar s nudlemi. Nejčastěji si dávám sushi ale to zas za tak nezdravé nepovažuji, jako jo zázvor je nakládaný a sojovka taky nemá ideální poměr BTS ale je to rozhodně to nejmenší zlo ze všech těchle jídel a navíc mi moc chutná :) mekáče a podobně by se zrušit mohly, kdyby i zdravější řetězce typu bageterie boulevard nebo subway nabízeli něco malého a levnějšího jako třeba Bsmart od KFC, tak neváhám ani vteřinu. JInak jsou fastfoody dost drahé a za tu cenu si můžu dát normální oběd v jakékoliv restauraci (proto si dávám jen toho Bsmarta/1burger a nic víc). Čína padne jako volba, pokud nejdu do restaurace na polední menu a jsem někde ven s přáteli a odmítám jíst ve fastfoodu, je to menší zlo, sice taky smažené a bůhvíjaké je to maso, ale dá se vybrat jiná varianta. Cena v pohodě do 100kč, takže za mně ano.
06. 01. 2013 13:12
Mám ráda McDonald, ale nejím tam, protože se mi to nehodí do semaforků :) Možná tak 1x měsíčně, když už vážně mám moc velkou chuť. Na druhou stranu tam mají neskutečně hnusný kafe. V čínských fatsfoodech nejím už tak 2-3 roky, protože mi všechny přijdou přemaštěné a přesypané tou bílou sr*, glutamanem. Zkoušela jsem jich víc, pokaždé mi bylo špatně, tak jsem to vzdala. Čínská restaurace je něco jiného, tam mi to chutná, ale ta je cenově někde hodně jinde.
Myslím, že v jakémkoliv fastfoodu by člověk měl jíst tak max 1x týdně.
Bylo by fajn, kdybych těch fastfoodů bylo méně, občas ale nemá člověk jinou možnost, než se najíst rychle, takže naprosto bych je asi nechtěla odstranit.
V poslední době mi všechny fastfoody a restaurace přijdou nějaký drahý, ale to je asi tím, že si levněji vařím doma :)
06. 01. 2013 13:12
Také si dovolím si to rozdělit :)
1. Čínu si dám občas, většinou kuřecí rizoto nebo gyros jen se zeleninou....KFC u nás nemáme, ale když se vydám např. do Praglu, Twister se jednička - tomu nedolám :) Mekáč u nás máme, al že by mě to lákalo, to se říct nedá...nemusím to mít...a když už tam zajdu, tak jen na kuřecí...ale to se fakt nestává moc často, spíš výjimečně..
2. To jsem vlastně zodpověděla už v otázce č. 1 :D
3. Myslím si, že bych se bez těchto restaurací obešla :) víc by mi teda vadilo zrušení číňanů :) ale jako katastrofu bych to neviděla :)
4. KFC, Mekáč apod. mají podle mě jídlo šííleně předražené...u vietnamců když si koupím třeba rizoto, mám ho i na dva dny za cenu 68 Kč. :) já u nás mám ráda třeba bagety - vyrábí zde růčo bagety, ne žádný ty balený smejdy - a tak dám za bagetu 30 Kč, stejně jako za pitomý mini burger v Mekáči :) a to si bagetu rozdělím na dva díly a stejně se najím :) a je to plné zdravých věcí - tuňák, zelenina, apod. :)

Takže asi tak :)
06. 01. 2013 13:11
Já osobně jsem v MCD i v KFC pracovala, ale ikdyž jsem na jejich jídlo, jako zaměstnankyně měla slevu, tak jsem tam nikdy nejedla. Vždycky jsem si do práce vzala nějaké ovoce a něco na jídlo a každý se mi docela vysmíval, ale to mi nevadilo :) jinak čínu mám ráda, ale moc často tam nejím. Naposledy jsem jejich jídlo měla někdy před 3mi lety. Mekáč jsem jedla naposledy před 8-mi a KFC naposledy asi předloni. Nějak mě to ani neláká. :) Nevadilo by mi ani kdyby byl počet těchto restaurací nějak regulován zákonem :)
06. 01. 2013 13:05
V KFC, Burgerkingu a podobných nejím, u Vietnamců se najím tak jeden krát do roka, někdy ani tak často ne :D Vlastně byla jsem u Vietnamců na jídle asi dvakrát či třikrát v životě. Měla jsem tam tofu se zeleninou. Cenově to vyšlo docela levně, ale člověk nesmí přemýšlet, co v tom je. Nicméně myslím, že s mojí frekvencí stravování v takových "zařízeních" mi to uškodit nemůže. U McDonadla jsem byla taky asi dvakrát, ale jen na zmrzlině, a to ještě před tím, než jsem se zaregistrovala tady na Stobu. Takže za mě by všechny tyhle občerstvovací místa mohli zrušit.
Jaký je tvůj názor?
06. 01. 2013 13:02
Ja bych to rozdělila na dvě kategorie,1 - číny atd, 2 - mekáč, KFC atd.
Jíte tam? Jak často? - číny - 1x měsíčně, ale moc ráda, nevidím na tom nic špatného 2 - 1 x měsíčně, ale ted se snažím vubec.
Jak často by tam měl člověk jíst? - čína: klidně3 x týdně, mekáč - vubec
Co vám nejvíce chutná? - čína - zeleninová směs + kuřecí maso, KFC - twister
Vadilo by vám, kdybytyhle restaurace neexistovali? KFC+meka - ocenila bych to, alespon by to nelákalo., čína - ano vadilo
Zdá se vám jídlo v nich levé??? - čína - rozhodně!, mekáč - to teda ne, najím se levněji snad všude!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři