TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 07. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Krokuska

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 912
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133454.81 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5542 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Krokuska

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nemám motivaci

09. 02. 2014

Zdravím všechny úspěšné, ale taky neúspěšné hubnoucí říkám si proč máme pořád potřebu hubnout a něco si dokazovat, ale na druhou stranu si říkám že je lepší vypadat dobře než se nemít ráda, jsem tady po několikáté a nejsem schopná vydržet, je to asi tím že nemám dobrou motivaci, vždy začnu s nadšením pak něco nedodržím a jsem z toho zborcená, nedávno mě pobavil blog kde jedna paní psala jak přišla domů a u lednice snědla kus salámu z kaiserou, jsem na tom obdobně snažím se vše zapisovat a vážit a najednou přes víkend vyvyřuju celé rodině ta se mi nechce počítat kolik jsem dala do polévky surovin a rozpočítavat to na osobu protože to stejně nikdy není přesně každý sní o několik víc nebo o několik míń, mám z toho akorát deprese že jsemm zase zklamala sama sebe, cvičím poctivě skoro 6h týdně a pak vidím že se váha pohla jen o 0,3g za týden tak si říkám jestli ta makačka za to stojí, na druhou stranu bych konečně chtěla být ze svou váhou spokojená, večer si sednu a dám si dvě deci bílého a říkám si o čem ten život vlastně je zase jsem nevydržela tak hold budu asi muset být tlustá, možná máte podobné úvahy tak napište jak s tím bojujete vy mám se vzdát a bojovat nebo to nechat být sama nevím kde najít sílu a motivaci žít jinak.... všem kteří jste to dokázali smekám, protože ti ostatní co ukazují prstem neví co jste opravdu dokázali.
 
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 02. 2014 22:01
Přesně tak..ta podpora, motivace a to, že řešíme stejné věci, to je důvod, proč tu jsem, ač se tu osobně neznáme, tak mám pocit, že si rozumíme...paradoxně někdy více než doma :-) A co se týče té spokojenosti, já vlastně ještě nezažila, abych se sebou byla úplně spokojená a to už jsem na váze viděla různá čísla...takže asi fakt jde spíše o to, mít se rád, neusilovat tolik o to číslo, protože o tom ten život přece není :-)
12. 02. 2014 10:59
děkuji za podporu ono je někdy důležité vědět že v tom člověk není sám, někdy si opravdu říkám co je v životě důležitější, sníst o jednu sušenku navíc nebo si dát o jednu deci vína víc nebo být spokojený, ale u mě je problém v tom že i když zhodím pár kil tak je do roka mám zpět a jedu zase dokola a to je fakt depresívní, nejsem nějak moc tlustá ale protože nám 159cm jde na mě vidět každé deko a manžel říká ů ty máš zase tu prdel, nebo to břicho máš z čeho a už mě to nebaví, je fakt fajn když se tady můžu aspoń vykecat i když vím že i vy co jste tady to nemáte jednoduché a to vám dík
11. 02. 2014 10:45
Ahok Krokusko, ctu si tvuj blog a vidím i sebe samu. Clovek se ale nemá týrat a neco si vycítat. Hubutí je hlavne v hlave, musí na to být ten správný okamzik. Já jsem také uz po nekolikáté zalozila a zrusila nový cyklus, ale nevzdala jsem to. Me moc motivují ostatní a jsem moc vdecná za to, ze jsem na stránkách Stobu nasla to, co jsem tak dlouho hledala a co mi chybelo. Zacni hezky polehounku, já jsem si ted dala nejprve první úkol, ze nebudu jíst nic navíc (sladké,cokolády, susenky atd.). Zatím jsem to týden vydrzela a jsem na sebe hrdá. Semaforky nemám jeste úplne zelené, ale nevadí hlavne ze zacínám mít nad svým jídlem trochu kontrolu. Vcera uz jsem stála nad smazeným rízkem (zase jen tak, bez hladu jen tak mimo) a rekla jsem si, ne ted si to uz vydrzela týden, stojí ten rízek za to, aby si na sebe byla zase nastvaná? Potom si vzdy práve reknu, ze to nemá cenu a ze zacnu druhý den, nebo týden. A jde to porád dokola. Takze opravdu si nic nevycítej a zacni hezky pomalu.Drzím palce:-))
11. 02. 2014 10:33
Ahoj Krokusko. Taky obcas premyslim nad tim proc se vubec snazim... posledni rok se houpu v rozmezi +-6kg a uz me to desne nebavi! ALE! nasla jsem si paradni motivaci. Mam desne hubenou svagrovou. Ma tak 160cm a 52kg, ma vysportovanou postavu a je maniak do nakupovani obleceni. A kazdou chvili mi rekne : klidne si to zkus a ja nemam jinou moznost nez se zacit smat a rict asi tezko (ona nosi vel. 36 ja 40-42) no a tak si rikam ona ma plno obleceni ktere ma velke (kupovala ho protoze ji bylo lito "to tam nechat") no a kdybych zhubla na tu moji vytouzenou nenapresovanou 38 tak bych uz nemusela odmitat nabizene kosile a tricka a rifle a byla bych hrozne spokojena :-D:-))))
11. 02. 2014 10:19
Tak u mne to není ani tak o motivaci, ale o tom zda hřešící nástrahy jsou či nejsou v mém dosahu.
11. 02. 2014 10:07
Krokuska - vydrž, chce to nedívat se na sebe tak černě, vím o čem mluvím, sama jsem na sebe někdy moc přísná, bohužel i na ostatní, naši ze mě vychovali negativistu ve všech slova smyslech, na všem hledám to špatné a především na sobě...tím pádem taky dokážu ocenit tu komunitu tady...

Dej si oraz, otevři vínko a ze všeho nejdřív si s čistou hlavou řekni CO chceš a PROČ to chceš...třeba si uvědomíš, že to vlastně není tak důležité, nebo najdeš lepší motivaci :) Držim palce!!!
11. 02. 2014 09:58
Ahoj holky díky za veškerou podporu, Motylka má pravdu že to je asi v hlavě, mám výkyvy nálady někdy to jde aněkdy bych se na to nejraději vykašlala, ale to asi každý mám jednu nevíhodu že pracuji z domova a málo chodím mezi lidi dlouho jsem byla nemocná a jsem po dvou operacích, a konečně můžu ze sebou něco dělat, ale když zhřeším tak jsem v depresi že zase zklamu a nejsem schopná dodržet to co jsem si pedsevzala Mijuu obdivuji Tvoje nadšení a držím palce jsi úžasná
10. 02. 2014 14:32
Ahoj Krokusko, taky si říkám, zda to všechno za to stojí, pro mě je to kolikrát celkem stres, stále končím a začínám s tím, že teď už to bude to pravé, ..... pokusů nepočítaně :-) Mám za sebou redukci, ale samotné udržování je mnohem těžší... někdy mě hrozně unavuje počítat, sledovat....na druhou stranu však vím, že bez toho bych toho bych nikdy nebyla tam, kde jsem teď. A lidi zde skvělými motivátory a mě moc pomáhá, když vím, že řešíme stejné věci a že v tom nejsem sama. Držím palce, ono to půjde :-)
10. 02. 2014 10:19
Holka, u tebe to bude spíš o psychice, na jednu stranu píšeš, že se takhle nemáš ráda, na druhou stranu se ti nechce s tím něco udělat...zkus se napřed naučit mít se ráda i s kilama navíc, pak ti to třeba přijde snažší...a s tím rozpočítáváním na osobu - myslíš, že tu všichni počítáme každý kousek brambory v polívce? To by snad ani nešlo...najdi si nějaký důvod, který ti za to opravdu bude stát a běž do toho :) jinak se akorát zbytečně nervuješ...
09. 02. 2014 18:01
Nevím, jak na tom konkrétně jsi, ale u mne převážily důvody, že se do ničeho nevejdu a chci se hezky strojit, abych byla především sama se sebou spokojená. Ale také zdravotní důvody mne nutí, protože to vidím kolem sebe, jaké jsou důsledky obezity. Pokud řešíš pouze 4 kg, tak si hlavně kontroluj pitný režim a dostatek zeleniny během dne, protože na rozdíl ode mne máš dostatek pohybu, tak musí jít dolů jedna radost. Držím Ti palce a nevzdávej to!
09. 02. 2014 17:39
Četla jsem tvůj blog z roku 2011. Kolik kg jsi od té doby přibrala? Myslím, že nemáš důvod trápit se s hubnutím. Drž se v normě a užívej života. Cvičení ber jako zábavu a ne za trest. Buď ale ve střehu. Přijdou leta, kdy se plíživě přibírá. Spíš si zafixuj zdravý jídelníček a netrap se. Až to bude nutné, víš, kam se vrátit.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři