TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Lenora

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.7 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 23927
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak si připravujete ovesnou kaši

24. 01. 2013

Chtěla bych poprosit zkušenější o vaše recepty a fígle na přípravu domácí ovesné kaše..............

Doteď jsem konzumovala ovesnou kaši z pytlíku, co se jen zalije horkou vodou, ale vzhledem k přehnané přítomnosti cukru,bych to chtěla zkusit doma.Jak to ale udělat co nejlíp,aby mi zachutnala - vločky nejsou tak úplně mé nejoblíbenější jídlo...A ještě, máčíte ty vločky už od večera ?

Navíc ještě nesmím mléko, takže můžu zalévat jedině vodou,protože sojové taky nemůžu.

Díky všem :-D

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 01. 2013 13:44
Ještě doplním Sašku, místo vody občas používám ovocný džus.
24. 01. 2013 13:32
to afrais: přesně jsem potřebovala poradu toho,kdo žije bez mléka - taky si myslím, že tekuté rýžové mléko bych sama nestihla spotřebovat,to sušené bude asi varianta pro mně :-
to bebecha: na vodu místo mléka jsem bohužel zvyklá, jen si dávám radši obyč vločky než ty instatní- jsem radši,když mám trochu co kousat a dýl mi pak trvá to strávit- po instantních mám dřív hlad.....
24. 01. 2013 11:22
pokud spěcháš - zkus si koupit "instatní" vločky. Kupuju je u nás v obchodě s bylinkama - jsou lehce nadrcené a jsou i s klíčky. Když je zaliješ něčím horkým - za 3 minuty jsou na kaši. Já je tedy zalévám horkým mlékem, ale pokud jsi zvyklá na vodu, tak určitě i to půjde. Já do kaše krájím kousek jablka na malé kostičky, přidám lžičku medu a skořici.
24. 01. 2013 10:25
Vařím ráno a ve vodě. Dnešní ranní verze: vločky do vody, nakrájený banán, jedna lžíce cukru, posypat půlkou čtverečku hořké čokolády. Včera vločky do vody, nastrouhané jablko, hrstička mandlí, lžíce cukru, špetka skořice. Jindy tam prsknu lžíci medu. Nebo trochu cukru, trochu javorového sirupu nahoru. Prostě podle chuti. Normálně všechno hodím do rendlíku, postavím na sporák, jdu si namalovat nějaký obličej na ksicht, pak přijdu míchat, protože to mezitím začalo vařit, plus minus 5 minut to bublá a hotovo. Mlíko tam vůbec nechybí, je to o zvyku. Tip: rýžové mlíko, lžíce sušeného kokosového mlíka (doporučuju to sušené, je chuťově lepší než v plechovkách), exituje sušené ovesné (to je dobré na zahušťování), pohankové, sem tam se objeví mandlové v krabičce (ale drahá sranda, dá se i udělat: rozmixuješ mandle ve vodě:-), funguje i s jjinými ořechy).
24. 01. 2013 09:12
Holky díky za rady...O vyzkoušení toho rýžového mléka uvažuju už nějakou dobu,ale zatím jsem ho nesehnala, hledat ho v dm-ku mně nenapadlo...Hned jak budu mít volno,tak tam běžím :-D
24. 01. 2013 08:14
vločky rozmixuju, aby lépe nasákly, pak přidávám kefír (nevím, zda můžeš) a vodu, k tomu brusinky, slunečnicová semínka, lžičku medu a lžičku instantní kaše ovesné pro "chuť"....na zahuštění pak přidávám psyllium.. :-))
nechám nasákknout a ráno zapeču v mikrovlnce - ňáááám! :-)
24. 01. 2013 08:08
... a zapomněla jsem rozinky...
24. 01. 2013 08:08
Ahoj, tak pokud nemůžeš ani kravské mléko, ani sojové, pak doporučuju rýžové. Je sice dražší, ale pokud ho budeš používat jen na výrobu ovesné kaše, vydrží ti v lednici dlouho. Já připravuji ovesnou kaši tak, že na pánev nebo do kastrolku dám ovesné vločky a zaleju mlékem s vodou v poměru 1:1. Pokud bys tam dala jen mléko, bylo by to moc husté. Stačí povařit tak dvě minuty a v případě potřeby rozředit ještě vodou nebo mlékem. Ve finále si do kaše třeba ještě rozmačkám banán nebo nastrouhám jablko a je to mňamka. Když jsou borůvky, nebo jahody, je kaše ještě lepší. Samozřejmě si ji můžeš osladit kapkou medu nebo přidat oříšky, semínka, prostě podle chuti. Tak snad jsem pomohla :-)
24. 01. 2013 08:07
Vločky večer namočím do vody, ráno uvařím, přidám trochu mléka, nahrubo nastrouhané jablko, med, vlašáky na kousky, trochu skořice. Myslím, že by to šlo i bez mléka (dávám ho opravdu trošku) nebo zkus rýžové (DM drogerie).
24. 01. 2013 07:57
Ahoj, chtěla jsem ti napsat svůj rychlorecept, ale jak koukám, tobě bude k ničemu, dělám je s mlíkem.... Naházím do mističky vločky, otruby a přesnídávku (poměr ti neřeknu, protože nic nevážím), zaliju mlíkem a dám na 1,5 minuty do mikrovlnky. Pak do toho dám ještě tvaroh, trošku posypu mletýma vlašskýma ořechama (jen maličko), zamíchám to a jím. Celková příprava tak 5 minut. Nicméně pro tebe nejspíš nepoužitelná :-((

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři