Datum registrace: 18. 04. 2013
Martina M.
Původní Sebekoučink
16 %
0 kg
8 kg
Již zhubnuto: 1.3 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 139947.66 km |
Kolo: | 66960.00 km |
Cvičení: | 5865 h 30 min |
Přátelé
Počet přátel: 127
?
Jak požádat o přátelství
Martina M.
Jak psát blog?Medvědí česnek
14. 05. 2013
Medvědí česnek je báječná věc, na chuť jsem mu přišla už při prvním setkání s ním. Obsahuje spoustu vitamínů a prakticky žádné kalorie, oproti klasickému česneku není cítit. Je štiplavý, vynikající do salátů i na ozdobu různých hotových pokrmů. Zkusila jsem například šťouchané brambory s medvědím česnekem a nemělo to chybu.
Dá se použít opravdu všude, kde je vhodný klasický česnek ( který například moje maminka nesnáší na žaludek).
Minulý týden jsem si za pomoci dalších zelených bylinek, jako je bazalka, pažitka, petrželka a trochy olivového oleje vyrobila pesto z medvědího česneku, které například když zamícháte do uvařených těstovin, tak získáte chutné jídlo bez pomoci dalších pochutin.
Připravuji se na výrobu špenátu z medvědího česneku, věřím, že mě opět nezklame.
Máte s ním stejnou zkušenost? Podělte se prosím se mnou a s ostatními.
Dá se použít opravdu všude, kde je vhodný klasický česnek ( který například moje maminka nesnáší na žaludek).
Minulý týden jsem si za pomoci dalších zelených bylinek, jako je bazalka, pažitka, petrželka a trochy olivového oleje vyrobila pesto z medvědího česneku, které například když zamícháte do uvařených těstovin, tak získáte chutné jídlo bez pomoci dalších pochutin.
Připravuji se na výrobu špenátu z medvědího česneku, věřím, že mě opět nezklame.
Máte s ním stejnou zkušenost? Podělte se prosím se mnou a s ostatními.
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
18. 05. 2013 23:28
marcepitr
sbíráme pravidelně každé jaro, roste u nás u řeky, letos jsme vyrobili i pesto, běžně ho dávám do salátů, ale že není cítit, to je pověra...
15. 05. 2013 11:07
Zatím jsem o medvědím česneku jen četla, ale mám v plánu dát ho na bylinkovou zahrádku. Prý je úžasný do marinád na grilování
14. 05. 2013 15:03
Normální česnek mi někdy taky dělá špatně při trávení. Tak medvědí česnek a zázvor. Soustředím se na to.
14. 05. 2013 14:23
Medvědí česnek se prý má používat za studena,tepelnou úpravou prý ztrácí na chuti i vůni - povídal pan majitel vKoření od Antonína. Poslechla jsem a na teplo jsem ho ještě nezkoušela.Do salátů a do dresinků je úžasný :-)
14. 05. 2013 11:42
A nevíte někdo, jak ho vypěstovat na zahradě? Že bych zkusila i toto, když už budu zkoušet pěstovat zázvor :-))))
14. 05. 2013 11:07
Ještě jsem ho neměla, už od loňska se schystám ho vyzkoušet, v lese jsem ho nenašla a na trízích jsem ho zatím neobjevila.
14. 05. 2013 11:05
Také jsem ho ještě neměla, ale moc mě láká k vyzkoušení. Musím se po něm poohlédnout. U nás v lese něco takového roste, ale mamka říkala, že to není ten pravý medvědí... snad ho seženu...
14. 05. 2013 11:02
Roste v lese , ale dá se sehnat v zelenině ( u nás ho mají i u vietnamců, kteří zde zeleniny v kvalitě konkurující 100% kterémukoliv hypermarkrtu provozují). Někdo ho má na zahradě a na dobrých tržnicích je také k vidění.
Martina M.
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?