TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 05. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Miselka666

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: -1 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 414
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Miselka666

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Začínám už po sté

14. 05. 2013

Tak je to tu zase,už po sté se odhodlávám k tomu,abych se pustila do hubnutí a změnila sama sebe. Třeba mi i psaní blogu pomůže v tom hubnutí,vždycky jsem to totiž po neúspěšném měsíci vzdala...

Nyní,když jsem již 8 měsíců po porodu SC a vidím se v zrcadle,si říkám,jak jsem to mohla nechat odjít tak daleko (ikdyž převis na břichu je částečně i vzpomínka na těhotenství...).Celý život bojiuju s nadváhou okolo 20kg a mám dny kdy si říkám však co,každý je nějaký a ten kdo mě zná,mě bere takovou, jaká jsem.A pak jsou dny,kdy se sama sobě protivím a jsem zhnusená a vážně přemýšlím nad tím, jak se mnou může přítel být a např. milovat se,když jsem tak odporná.

Momentálně mám ten druhý stav-jsem sama sobě nechutná a hlavně,pozoruju na sobě,jak se mi zrychlí dech při nějaké činnosti, že jsem líná se zohnout pro něco a nic mě nebaví... V zimě jsem se dušovala,jak na jaře začnu běhat protože jsem to zkusila v zimě a klouzalo to :D tak jsem si řekla že hned jak bude po sněhu,začnu.Zase prd. Mám kolečkové brusle,2km od baráku dlouhou novou cyklostezku,mohla bych chodit bruslit s malou v kočáře,zase prd.

Pořád si říkám kolik mám práce,jak nezvládám při všem ještě cvičit a hlídat se v jídle,ale upřímně-je to kec. Kdybych opravdu chtěla,dokážu pohyb zařadit do denního režimu nebo si to prostě udělat tak abych stíhala...Dřiv to s malou opravdu moc nešlo,pořád na mě visela a nedokázala si v klidu alespoň 30minut hrát abych cvičila.Teď nás zachránilo chodítko,díky kterému můžu jít sama na záchod aniž bych slyšela hysterák z obýváku apod. A tím mi i vzniká čas na cvičení. Jenže zase je tu výmluva typu že musím uklízet,vařit,prát,žehlit atd. A realita? Uklidím 10minut před příjezdem přítele aby si myslel že jsem teda uklízela,když jsem mu to psala v SMS,vařím až dojede z práce a je s malou a na skříni mám koš s 5 nevyžehlenými pračkami... :(

A co dělám ve skutečnosti?Kraviny,které normální ženské nedělají nebo je stihnou večer.Koukám na MMB na nějaké nové recepty,čučím na TV kde sleduju reprízu Gymplu a Ulice,idkyž jsem je předešlý večer viděla :(

Musím si přiznat,že jsem se dostala do fáze, kdy jsem zdechlá a hledám výmluvy proto,abych se nemusela pohnout,ospravedlňuju se vnitřně,a večer před zrcadlem mám zase slzy v očích,když se vidím.

Je načase se přestat vymlouvat a jestli tady chci se svou dcerou zůstat ještě nějaký ten pátek,musím na sobě makat. Už jsednou jsem shodila 15kg a vím,že nejtěžší je překonat ten prvotní odpor a únavu,ale ikdyž to vím,doposud jsem to nedokázala překousnout....
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 05. 2013 08:27
pěkně napsané ale teď je na čase něco s tím udělat, sluníčko vás nabudí a bude lít. Začněte procházkami a uvidíte že váha půjde dolů :-)
15. 05. 2013 06:27
Ahoj. Vítám tě tu. Já se vracím po několika měsících. A že to byly opravdu krušné měsíce (stres, vynechávání jídel atd.), takže mám něco navíc, ale se stobem se to dá zvládnout. A Nakonec ti ani nepřijde, že všechno vážíš :D Napsala jsi to suprově a taky se v tom vidím. Když to čtu věřím, že to zvládneš, protože naštvat se sama na sebe pomáhá v začátcích :) A pak zase pomáhá vědomí, že to funguje (i když někdy pomalu).
14. 05. 2013 23:57
Děkuju Vám všem za přečtení a projevení podpory.Je to upřímá výpověď,na co by mi bylo,kdybych se Vám tady vychválila do nebes-musím se podívat pravdě do očí a opravdu se už pohnout z místa....
14. 05. 2013 20:57
To úplně znám, sice nemám dítě, ale takové ty pocity jak musím udělat tohle a tamto a ve finále neudělám nic nebo jen něco na poslední chvíli. Taky jsem na stobu začala, protože už jsem se naštvala sama na sebe, před zrcadlem mi bylo špatně ze sebe samé, radši jsem si četla nebo sledovala tv místo cvičení. Teď se ty návyky snaží měnit, sice pomalu ale přece. Z jakékoli krize se vypiš na blogu a spousta lidí tě tu podpoří.
14. 05. 2013 19:40
nezačínej se vším drasticky hned teď - pomalu začni se více hýbat procházka , a brusle jsou super s kočárkem. Pak vynech sladkosti a takové samé dobroty za zeleninu a uvidíš půjde to. Držím palce
14. 05. 2013 17:13
Ahoj :-) tak jsem to přečetla a celkem ti rozumím. Z duše nesnáším cvičení,ale nevadí mi chození.Máš malé dítě,určitě máš kočárek :-) dítě potřebuje na vzduch a ty potřebuješ pohyb. Vyraž s kočárkem,každý den o kousek dál,časem ho vytlač i do kopečka.....a ber to tak,že práce neuteče,nemá nožičky,ale tvůj život ti utéct může...užívej si svoji malou,měj z ní radost a těš se na každý další den. Raduj se z maličkostí a nechtěj všechno najednou. A doporučuju plánovat si,co a kdy jíš - sebekoučink a semaforky jsou úžasná motivace :-)) a když se krásně zazelenají,budeš z toho mít sama velkou radost....a piš nám :-)) my ti pomůžeme - všechny tyhle problémy známe. Držím palce - vytrvej :-))
14. 05. 2013 17:03
vítám tě tady na STOBu a věřím, že když jsi se takto veřejně vypsala, jsi opravdu rozhodnutá něco změnit. začni postupně, i malá změna k lepšímu je dobrá a postupně si přidávej... za nějaký čas si už na toto období vzpomeneš jen jako na strašáka. zkus vyplňovat sebekoučink, trochu pohybu místo sledování repríz seriálů a věř, že tě to chytne a budeš na pohybu závislá jako spousta lidiček zde :-D
14. 05. 2013 17:00
Strašně moc držím palce ať to zvládneš :-)
14. 05. 2013 17:00
Vždy je začátek těžký, ale když překonáš ten tvůj měsíc, myslím si, že se budeš cítit mnohem lépe. :) Také mám stavy, kdy si říkám jsem jaká jsem, ale převládaly u mě spíše ty stavy, kdy jsem se sama sobě hnusila a říkala jsem si, že jsem velké, tlusté prase. Když nemůžu sehnat ani kalhoty. ... :(
Ale pak jsem se překonala a hlavně mi pomohli lidičky tady na STOBu. Věř tomu, že ti to půjde, jen ... Nechtěj výsledky vidět hned a navíc, dávej si spíše malé cíle. Třeba já jsem si dávám cíle po 5 kg za cyklus... Ale to je jen má rada. Samozřejmě ti držím palečky, aby se ti želvísek pomalu, ale jistě posouval v před. Hodně štěstí... :o)
14. 05. 2013 16:44
Nemůžeš všechno najednou změnit, zkus postupně menší změny, ze začátku třeba jen přidat zeleninu, ubrat sladkosti, stanovit si limit, kolik času za den strávíš u TV, prodloužit procházku nebo přidat ještě jednu...a až budeš přesvědčená, že na sto procent změnu chceš, tak začni. Najdeš tu spoustu rad a milé spoluhubňulky, které Tě podpoří.
14. 05. 2013 16:34
Neboj půjde to ,koukám máme stejný koníček MMB,taky tam ksždý den alespon nakouknu,
14. 05. 2013 16:30
Vydrž a uvidíš, že vše půjde. Budeš z toho mít radost !
14. 05. 2013 15:19
Velmi upřímná výpověď. Díky. Vypadá to na zaseknutí a malou depku. Tak: pomaloučku....
14. 05. 2013 13:23
Ahoj, tady v tom nejsi sama!!
Hlavně nechtěj všechno změnit naráz, to je cesta do pekel, protože to nikdo nevydrží.Postupně si přidávej( a ubírej"-))) ).
Držím Ti palce, určitě to zvládneš!!!!!
14. 05. 2013 13:07
Mezi řádky cítím, že jsi se tedy na sebe pořádně naštvala a ono by to fakt mohlo jít. Jsi hodně sebekritická a úpřímná - jistě to dokážeš - jen překonat své pohodlíčko a naladit se na pozitivní myšlení. Je fajn, že jsi napsala - lidičky tady tě podrží a nakopnou - za pár dní budeš spokojená - uvidíš. Na Stobu zjistíš, že i hubnutí nemusí být otrava a možná přijdeš i na chuť nějakému pohybu - nalezneš tu spoustu virtuálních kamarádů a za nějký čas se budeš radovat z prvních úbytků Jen to nechtěj hned - hubni pomaloučku, drž se sebekaučinku a najdi si pohyb, který by tě neomezoval a který by tě těšil. Pročti si blogy, ve kterých se ostatní chlubí svými výsledky, prohlédni chlubící se fota, prostuduj si jednotlivé lekce hubnutí - to tě jistě nakopne. Nedávej si moc velké cíle, abys nebyla zklamaná, že to nejde tak rychle - mohlo by tě to odradit. Přeji hodně štěstí a pevnou vůli. Dej vědět, jak se ti daří, při problémech také napiš - podrží tě. Vítej mezi námi.
14. 05. 2013 13:04
Také Tě tady vítám,moc hezky jsi to napsala a víš kde je problém,tak se do toho pusť a uvidíš že to jde.Zkus si plánovat jídelníček den dopředu ať máš vychytané B,T,S.Pohyb bych zařadila pouze chůzi,aby netrpěla kolena...Držím palečky ať se daří...:-)
14. 05. 2013 12:54
Vítej , známe to asi všechny, najdi si během dne hodinu jenom pro sebe a opravdu jen pro sebe a zkus se jenom projít rychlejší chůzí ,uvidíš jak tě to nakopne.
14. 05. 2013 12:35
Depka je sviňa. Myslím, že to záme všichni. Držím palce ať najdeš tu správnou motivaci a kila letí dolů.
14. 05. 2013 12:30
Úžasné je, že jsi to takhle veřejně napsala a přiznala sama sobě, kde je chybička. To je ten nejlepší první krok. Držím palce, a´t se ti daří.
14. 05. 2013 12:25
Potřebuješ pořádnou motivaci, dala jsem si tě do přátel, tak jukni na mou fotogalerii a uvidíš sama, že to jde. A najdeš tady i plno blogů, které tě popoženou. Tak pro začátek čti a čti, blogy i odborné články a začni si dávat jídlo do sebekaučinku. A nějaký pohyb by také nebyl špatný. Musíš si najít něco, co zvládneš i s dítětem. Chodit, rotoped apod
14. 05. 2013 12:14
Vítám tě mezi námi. Neboj se ono to půjde, zkus si určit ,že vždy v určitou dobu, třeba ve 14:00 si řekneš, že vyžehlíš prádlo a uděláš to, uvidíš že se budeš cítit líp až to budeš mít z krku. Umě je problém, že jsem taky líná, ale když si dopředu něco naplánuji a nic mi do toho nepříde, tak to většinou splním a jsem ráda, že to mám zrku.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři