TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Motylka88

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 4. 2. 2023. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1905
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133434.50 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5541 h 42 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Motylka88

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kolotoč

13. 01. 2014

Kolotoč

 

Zdravím, jmenuju se Motýlka, jsem v nejlepším věku a jsem tlustá.

Tento blog zakládám zaprvé proto, abych se tu politovala, zadruhé proto, že s tím chci konečně něco udělat a s obojím právě potřebuju pomoct.

 Možná by to chtělo začít od začátku: moje problémy začaly na podzim r.2011, kdy jsem z práce ve skladě přešla do kanceláře. V té době jsem vážila zhruba 85 kg/ 170 cm a byly to spíš svaly, než špeky, takže mě to celkem netrápilo. Bohužel téměř současně se změnou práce přišla i ta nejzásadnější změna v životě - i přes ujišťování doktorů o nemožnosti početí jsem neplánovaně, nechtěně a naprosto nečekaně otěhotněla a porodila krásnou dcerku. To už byl červen 2012 a váha se zastavila na 105 kg.

Psychika dostala velkou facku při každém pohledu do zrcadla - vdávala jsem se za přítomnosti pouze svědků, rodině jsme to oznámili zpětně, protože jsem odmítla připustit, aby mě někdo viděl (nedejbože fotil) v bílých šatech…

 

Mezitím jsem se z města přestěhovala(z finančních a rodinných důvodů) na venkov, odkud téměř všichni známí odešli, tak jako předtím já, za prací.

Rok jsem byla s neustále křičícím miminkem zavřená v zapadákově, bez přátel, známých, času na sebe, jen ve společnosti dítěte a rodiny, a proto jsem zajásala, když přišla nabídka z práce na dřívější návrat. Domluva s manželem byla jednoduchá – zajásal nad možností se legálně na dva roky ulít z pracovního procesu a mně tedy nic nebránilo nastoupit zpět mezi přátele a kolegy do práce.  Bohužel mi došlo až později, jak jsem si naběhla…

 

Momentálně to mám do práce 40 km, což mi autobusem při nejlepší snaze trvá 90 minut ráno a  90 večer, denní dojíždění autem nepřichází v úvahu a když večer přijdu v 6 hodin domů, pohraju si s malou abych ji vůbec viděla a  udělám něco k večeři (vaření je moje parketa, muž se ho bojí jak čert kříže),opravdu nemám síly na to, ještě jít někam cvičit. Navíc se částečně starám o 93 letého dědečka, což v podstatě zahrnuje jenom nákupy(obstará manžel),nějaký ten úklid a dvě, tři hodiny týdně strávené na návštěvě, protože děda si nemá moc s kým popovídat..

 

Někdo by řekl – a na co si ta ženská stěžuje? Mám milujícího muže, krásné zdravé dítě, do budoucna plány na hypotéku na vlastní bydlení ve městě a práci od-do, která mě baví (i když mez námi, pracovní doba 8-16:30 není pro dojíždějící matky).. svět je povrchní a šaty dělaj člověka, JÁ jsem taky povrchní, tím pádem na vnitřní krásu nehraju, nejsem ošklivá, ale i přesto se mi nelíbí jak vypadám a moc bych chtěla obléknout šaty vel.40!!!

 

V mém případě nehraje roli lenost, ani přejídání, prostě nárazová změna životního stylu o 180° a naprostý nedostatek nejdražší komodity na světě - času, otřesné stravovací návyky (1-2x denně něco sním) a HLAVNĚ TA HLAVA…nevím, kde začít, jak to všechno zvládnout, abych se z toho nezbláznila…

Zkoušela jsem výživové doplňky, NaturHouse, ale tam mi dali akorát jakýsi seznam základních doporučení, který bych si stáhla kdekoliv na internetu a který mi vzhledem k časovým možnostem vůbec nepomohl. Zkoušela jsem běhat, prý je to nejnáročnější pohyb a nejvíc spaluje energii, ale doběhnu 100m a už nemůžu, takže je z toho pak akorát procházka. Na fitko nemám čas a momentálně nějakou dobu ani finance.

 
Právě začínám tady na StobKlubu a zkusím to touto cestou.
Výchozí pozice je 107 kg.

Moc by mi pomohlo, kdyby se našel  někdo, kdo to má, nebo měl podobné – poradil, jak to zvládnout a držel palce.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 02. 2014 22:02
Ahoj, máš tady těch blogů hodně, většinu jsem nečetla, ale tento mne zaujal.Pěkně píšeš. Profilovku máš optimistickou. Píšeš na závěr"kdyby se našel někdo, ......" Nechceš se přidat do party? Když tak mi písni na zed nebo do mého blogu, abych to našla. Každopádně držím palce, přeji at želvička leze pouze tím správným směrem.
17. 01. 2014 21:05
Krásně píšeš, většinou mne dlouhé blogy odradí, ale tenhle jsem zhltla na posezení... :D Přeju, ať se špeky rozpouštějí rychlostí světla!!!! ;-)
16. 01. 2014 15:42
Pokud máš profil na FB najdi si uzavřenou skupinu "Ovládněte svůj metabolismus" administrátorka Zdenina to krásně popsala krok za krokem, týden po týdnu. Skupina sice už nemá takové grády, protože největší tahouni z ní byli díky negativistům vypuzeni a udělali si vlastní oddíl a ten teda jede v hodně vysokém levlu, ale pokud se budeš držet Zdeniny návodu, budeš mít dobře nakročeno. Samostatné štěky jsou Ti k ničemu, pokud nemáš vlastní plán.
13. 01. 2014 23:09
Tak jsem podle dnešního jídelníčku zjistila, že mám katastrofální i pitný režim, 750 ml za den :) co už, jdu na to...na zítra mám oběd v krabičce...
13. 01. 2014 20:28
Jirina55 - kdybych bydlela ve městě, tak by to nebyl problém - tak jsem chodívala i půlku cesty pěšky, ale teď jsou zastávky od sebe 10 km, a to už je zas o tom čase...
13. 01. 2014 19:54
Ahoj. Vážím skoro 103 kilo. Taky je pro mě šok vidět se v zrcadle. Ale jsem pevně rozhodnutá to změnit, fakt to musíš změnit nejdřív v hlavě.
Do práce si nosím jídlo v krabičce. Co se pohybu týče - procházky, jednou týdně 2 hodinky plavání. Párkrát jsem loni byla na HEATu, ale jak píšeš - chybí čas a peníze. V nejbližší době mám v plánu po víc jak roce vyrazit na zumbu, ta mě baví.
13. 01. 2014 17:42
Ahojky,já mám váhu 105 a doma taky malou holčičku,ale s tím rozdílem,že krom dálkovýho studia jsem s ní doma a času mám dost. Každopádně dobře to holky napsaly,napřed je to v hlavě a pak o té pravidelnosti.....já mám jednu zkušenost z minula,to jsem tehda zhubla cca 22 kg a měla jsem tehdy 2 zaměstnání tak jsem z domu vyjížděla ve 4 a vracela se v 8 a šlo to. Večer jsem něco jednoduchýho uklohnila a nachystala si vše s ssebou,oběd i svačinky-př.tmavou housku se šunkou a zeleninu,nebo fakt jogurt a ovoce,různé tvarohy...nic složitýho na přípravu,ale měla jsem to rozplánovaný,protože když jsem krabičky zapomněla,tak jsem byla půl dne hlady a pak jsem po cestě z jedné práce do druhé sáhla po nějakým rychlým občerstvení.....na to abych si vzpomněla na sváču jsem si vždy nastavila budík,později už se tělo hlásilo samo. Nakonec jsem si z nedostatku času snažila udělat výhodu,neměla jsem moc čas přemýšlet jestli mám chuť na nějaký laskominy atd.... a pohyb? Opravdu minimálně pro začátek stačí svižnější procházky,zkusit si nastavit taky nějakou pravidelnost,třeba obden hodinku.........nedávno jsem tu někde četla krédo: "Kdo chce hledá způsoby a kdo nechce důvody" tak zkus nějak začít a uvidíš,že to půjde. Tady je spousta lidiček co tě podpoří,já sama teď začla před pár dny a fakt mě všichni vyhecovali...tak držím moc moc palečky a snad jsem trošku pomohla...kdyby jsi něco potřebovala,klidně napiš,pokud budu moct,tak poradím a pomůžu. A hlavu vzhůru!!!
13. 01. 2014 17:34
Nevím, jestli je přístupný pro všechny nebo jen pro přátele, ale tady je:

http://www.stobklub.cz/blog-zapis/afrais/17070/
13. 01. 2014 17:33
Jsem sice v trochu jiné situaci, ale vím, co je to začínat a hlavně vím, co je to nedostatek času. Nechci ti tady vypsat kupu nápadů, jak si s tím poradit - myslím, že jsi je už všemožně četla a slyšela, ale doporučuju ti pomalu se rozkoukat a vstřebávat nové informace a zařazovat nové zvyky do svého života pozvolna, aby to opět nebyl obrat o 180 stupňů, což by určitě byl šok. Zrovna dnes jsem tu četla jeden zajímavý blog pro začínající - jdu ho pohledat a držím pěsti. Podporu tu určitě najdeš.
13. 01. 2014 16:54
Ahoj, možní tip na pohyb. Nešlo by při cestě domů vystoupit třeba o jednu stanici dřív? Jídlo s sebou je dobrý tip a určitě budou i zdroje ze zahrádky. Pokud si všechno nesrovnáš ve své vlastní hlavě tak nic moc nedokážeš ale jde to. Moje výchozí váha před rokem byla 109. Dneska v pohodě obléknu velikost 44. Tak hodně sil do práce na sobě
13. 01. 2014 15:59
Ahoj ahoj :-) Pěkný článek! Nejprve je třeba vyřešit u pravidelnost, bez toho se nedá nikam pohnout. Máš možnost jíst v práci vícekrát denně? Pokud ano (jakože naprostá většina lidí tu možnost má), je dobré si o víkendu navařit na celý týden dopředu, jídla zamrazit a brát si je do práce v krabičkách. Přeji neustále motivovanou mysl! :-)
13. 01. 2014 15:50
Fitko ani běh nejsou třeba, dej se na svižnější chůzi, když první den vydržíš 10 minut, tak je to v pohodě, za týden vydržíš 15... Když vaříš večeři, uvař porci navíc a vezmi si ji do krabičky do práce k obědu. Svačiny si dávej nevařící /ovoce, jogurty, tvaroh... to nezabere žádný čas/. Držím palce, ať je míň sebelítosti, víc zdravého odhodlání a kila ať jdou dolů

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři