TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Motylka88

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 17. 5. 2024. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1905
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 134560.62 km
Kolo: 66411.20 km
Cvičení: 5596 h 8 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Motylka88

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Otázka pro kuchařinky

05. 11. 2014

Kolik Kj má kuřecí vývar?
Aneb všeobecné zamyšlení nad tím, jak doma spočítám příjem energie...

Tato otázka mě napadla při včerejším vaření polívky. Já teda polévku vařím vesměs pro dcerku a té je to upřímně jedno, ale tak všeobecně mě to zajímá. Dá se energetická hodnota ovlivnit tím, z jakého masa ji vařím - to je mi tak nějak jasné, ale co třeba délka vaření? teoreticky - platí to, že čím déle vařím, tím ubývá vody a zvyšuje se energetická hodnota v přepočtu na objem? Koření a zeleninu používám klasické, žádný bujón a podobné nesmysly, takže polívku aby byla dobrá a silná vařím dlouho...
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 11. 2014 14:13
mám taky zadaný základní a počítám jenom to, co zrovna do polívky "hodím", ty odchylky jsou opravdu minimální a zanedbatelné
05. 11. 2014 14:11
Při prvním vaření jsem si použité suroviny zadala do vlastního receptu a výsledné množství rozdělila na porce. Od té doby používám uložený recept, i když suroviny jsou pokaždé trochu jiné .... výsledná hodnota se bude lišit jen nepatrně, tak to neřeším. Jako marilla po vychladnutí seberu tuk.
05. 11. 2014 13:58
taky vyvar neresim, zvlast, pokud po vychladnuti seberu veskery tuk
05. 11. 2014 13:03
Musíš si do vlastních receptů uložit svůj recept - vše co do polévky dáš - maso, zeleninu, včetně váhy vody - napíšeš si to jako že je to jedna porce - potom si ty hodnoty co vyjdou opíšu a vše propočítám na 100g a potom uložím do vlastních potravin - potom si vždy vývar naleju svou porci do talíře a zvážím a z vlastních potravin doplním gramáž - a je to - snad jsem to popsala srozumitelně....Já samožřejmě nejsem blázen abych si počítala každou polívku - ale tento můj spočítaný vývar používám orientačně - vařím to plus mínus pořád stejně....On stejně vývar, zvlášť pokud tam to maso pak nedáš, má minimum kaloríí - vlastně zelenina a bílkoviny - dokud tam samozřejmě nedáš zavářku - tu si pak dopisuju zvlášť - podle toho co do polévky hodím :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři