TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nessinka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.8 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 750
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Nessinka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Ryzova ocista

10. 06. 2013

Zdravim,

uz nejaky ten patek na sobe pocituju, ze nefunguju asi uplne tak, jak bych mela. Od dovoleny mam problemy s travenim. Uvazuji o nejaky kure, pri ktery by se mi procistilo travici ustroji. Narazila jsem na ryzovou dietu/ocistu.

Na internetu jsem nasla celkem dost clanku na tema ryzova dieta, ale prislo mi to dost drasticky ... 4x9 dni se stravovat prevazne ryzi ... to je podle me postaveny na hlavu.

Ocistna kura by ale mela trvat maximalne 9 dni.

Rýžová očista

1) Rýžová dieta je sice založena na rýži, ale ne pouze na ni. Rýži můžete kombinovat s oblíbenou zeleninou nebo oblíbeným ovocem, ale nikoliv v jeden den. Jeden den konzumujte zeleninu, druhý den ovoce. Jestliže nemáte silnou vůli, můžete si zezačátku k rýži připravit libové maso nebo ještě lépe rybu, lze také použít tofu, šmakoun, tempeh atd. Omezte ovšem živočišné tuky a jednoduché cukry, to je velmi důležité. V případě použití oleje dejte přednost olivovému, a to v menším množství. Jestliže budete nadále konzumovat vysoké množství tuků, dieta nebude mít žádný význam.

2) Rýži jíme v omezeném množství, musíte si stanovit hranice. Denní dávka by měla být cca 200 - 250 g neuvařené rýže + případně další potraviny podávané k rýži. Pokud konzumujete rýži v prvních dnech samotnou, množství rýže navyšte. Muži si samozřejmě dopřejí více rýže. Stále mějte pod kontrolou pocit nasycení - s přejídáním dieta také nebude mít smysl.


Výhody rýžové diety

  • snížení cholesterolu
  • minimalizace příjmu tuků
  • úbytek hmotnosti
  • vyčištění trávicího traktu
  • detoxikace
  • odkyselení organismu
  • nárůst energie, zlepšení nálady
  • prevence civilizačních chorob

Pitný režim

Ve dnech diety je důležité dostatečně pít, tzn. 30-40 ml/1 kg hmotnosti. Pijte zejména čistou vodu, zelené a bylinkové čaje. Pro odkyselení a pročištění trávicího traktu můžete vyzkoušet vodu s citrónovou šťávou ráno nalačno.


Mate s tim zkusenosti? Popripade, co by jste mi doporucili na procisteni organismu?

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 06. 2013 23:05
me prave ty jogurty a kefiry nedelaji vubec dobre ... pokud je nezajim, tak je mi z nich blbe od zaludku
11. 06. 2013 10:30
Jako méně drastickou variantu bych nejprve zkusila denně konzumovat zakysané mléčné výrobky (kefír nebo bílý jogurt, jak již bylo zmíněno)-ty obsahují prospěšné bakterie, které pomáhají trávit. Když to nepomůže, klidně zkus tu rýži ... asi budeš mít chvíli málo bílkovin, ale když je to jen na pár dní, tak to vadit určitě nebude.
11. 06. 2013 05:48
Mě dělá dobře ječmen a chlorella . Nechci tu dělat reklamu,přečetla jsem si už mnohokrát,jak prý jsou distributoři od GW International protivní,autoritativní a předražení,ale já osobně mám zkušenost jinou.Pravda - levné to není - na tři měsíce zhruba 2300 Kč,ale mě to organismus odkyselilo a vyčistilo.
11. 06. 2013 00:24
Nessinko, podle profilovky se mi nezdá, že jsi Korejka. Zrovna jsem dočetl článek o České doporučené potravinové pyramidě. Nic jednostranného bych si Ti nedovolil nikdy doporučit. To už tady bylo.
10. 06. 2013 22:23
Také si nedivedu představit stravu složenou jen z rýže a zelůeniny,případně ovoce.Jsou však lidé,kteří to dokážou,klobouk dolů.
10. 06. 2013 21:45
Asi budu vypadat divně, ale 9 dnů na rýži, v kombinaci se zeleninou a tofu... případně nějakou lehčí rybou - proč ne? Netvrdím, že to bude bůhví jaký gurmánský zážitek, ale pokud od toho očekáváš očistu - všechno co uvádíš že očekáváš si myslím tahlé kůra přinese.
Ale možná to tak vnímám jen proto, že je mně blízká filozofie jedné korejky pracující v Česku - "Není rýže, není jídlo". Určitě bych to zkusil. Ale pak (po očištění organismu) by to chtělo přejít na trvalé "rozumné stravování", a na to je STOB úplně ideální.
10. 06. 2013 21:30
Jestli máš problém se žaludkem, může to být překyselení. Při dodržování stobu tomu přispívá zvýšená míra bílkovin. Doporučuju na čas vynechat kávu, alkohol a pokud možno i maso a slazené a ostré jídlo. Naopak hojně doporučuju bílý jogurt (neutralizuje), heřmánkový čaj, hodně zeleniny a moc nesolit. Vařená rýže s zeleninou je určitě dobrá, ale nic se nemá přehánět. Taky je nutné eliminovat stres, pokud lze. Mám to vyzkoušeno, žaludek mi zkolaboval po státnicích...ale do14 dnů to bylo ok :)
10. 06. 2013 20:46
No ja ji dyl jak tyden jist nehodla ... to je podle me taky blbost ... spis si chci procistit trubky v tele ...
10. 06. 2013 20:39
Mám nedůvěru ke všemu, co je jednostranné...a i když mám rýži ráda, tak si nedovedu představit, že bych ji jedla víc než týden...
10. 06. 2013 20:32
koumu furt dal, ale spis mam problem, ze to jsou vsechno tak odborny clanky, ze by z toho jeden brecel :D potrebuju neco, co by mi ani nevadilo na zaludek :/
10. 06. 2013 20:13
Rýži bych asi nedala... Já si teď dělám každý den štávu z červené řepy......
10. 06. 2013 20:11
Asi bych z té rýže měla šikmé oči. Spíš bych vsadila na nějaké bylinky. Prý je na pročištění dobrý čaj z kopřiv. Určitě o tom na nettu něco bude.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři