TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nojvirtka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.1 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 5
Celkem: 1585
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 124.65 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133428.36 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5541 h 22 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Nojvirtka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Vidím svět šedě aneb můj nejhorší kamarád stres

26. 03. 2013

Tak... všechno se to na mě nějak řítí..
Nějak se ne všechno daří, všechno mě rozčiluje, všechno mě štve a všechno se na mě valí.. Poslední dobou jsem extra přecitlivělá, všechno mě rozbrečí, nebo to ve mě začne vřít..

No a dnes jsem si vlastně uvědomila, jaký jsem LOSER.. 
Každý jsme nějaký že? Někdo je cholerik, někdo flegmatik, někdo je optimista, někdo pesimista, někdo je v každé situaci nervózní a s někým to ani nehne..
A já mám kombinaci všech těch věcí, které na mě nemají moc dobrý vliv nejspíš: jsem cholerik, pesimista a když jde do tuhého, či o něco důležitého, tak jsem šíleně nervózní..

Dnes jsem dělala řidičský průkaz, už podruhé a už podruhé jsem ho neudělala, Je to pro mě hrozná potupa a ani se mi nechce zítra do školy, protože spolužáci se mě budou ptát a co jím mám říct? Že jsem prostě neschopná to dobře odřídit.. Příjdu si strašně pokořená.. Že nejsem schopná nic dokázat..

Zítra píšu pět testů za den a to je jako taky nezvládnu? Ani nezvládnu už nikdy zazpívat před lidma, nebo nezvládnu už se naučit? To to na mě všechno má fakt takový vliv?

A tím na mě přichází i další otázka. Co budu dělat až příjde maturita? To ji budu taky dělat na 3x? Až příjdou další zkoušky, to ji nikdy neudělám na poprvé? To jsem vážně až tak moc neschopná? To nic nikdy nedokážu na poprvé? To se budu pořád považovat za tak hloupého člověka až nadosmrti? 

A tímto moje sebevědomí, sebedůvěra a další mé hodnoty se propadají do hlubin pekel, už je to tak.. Prostě se stydím sama za sebe a to je smutné ažaž..

Jediné co vím, že dělat nebudu, tak řešit tyto věci alkoholem, nebo práškama..

Ale jak jinak vyzrát na stres, i po proletění lekce, to pořád nevím, protože moje nervozita a můj stres, jsou asi něco extra a jen tak se mě nepustí.. 

Annie
Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 03. 2014 17:55
Nevěš hlavu holka, jsou horší věci, které se ti můžou stát. Věř mi, věř nám všem. Maturitu dáš i řidičák uděláš. Jen by to do té doby chtělo něco, co by ti ubralo stresu.
17. 03. 2014 17:15
Tak tohle tě nesmí rozhodit. Testy dáš. Taky si zajdu na druhé termíny semtam :D a vzhledem k tomu, že na naší úžasné fakultě máme jenom dva pokusy, tak mi vždy hoří za zadkem. Takže nestresuj, mám kámošku a ta to dělala 3x. Ne každému se zadaří na poprvé - to jenom nám, co máme doma tatínka bývalého učitele autoškoly. ;) Hlavu vzhůru, nadechnout a hurá na to (vem si sebou amulet)
17. 03. 2014 17:13
Četla někde tuto moudrost, že každý dnes vidí jen úspěchy těch nejlepších sportovců (Jordan, Jágr...), ale nikdo nevidí ty neúspěchy, které museli překonat, aby byli nejlepší ze všech. A o tom to je, dnes se třeba zrovna nedaří, ale zase máme další den, kdy se můžeme pokusit vše zlepšit. Chápu, že někdy se toho sejde víc najednou, ale časem sama poznáš, že člověk vydrží mnohem víc, než si kdy uměl představit. Hlavu vzhůru a koukej se dopředu a neřeš, co bylo :)
17. 03. 2014 17:05
Po každým pádu zase hrdě vstát.
17. 03. 2014 17:03
koukám na datum a asi i už to není aktuální:-)))
17. 03. 2014 16:58
Když si budeš pořád říkat : jsem looser, nezvládnu to, jsem neschopná atd., tak to k sobě přivoláváš a opravdu to tak bude :-(. Jak píše Jiřinka níže, život je boj a výzva, je o tom, když padneš, hrdě vstát a jít dál. To Tě jen posílí.
17. 03. 2014 16:51
Mládí. Růst bolí !
01. 04. 2013 13:16
Ahoj,
já tady na STOBu patřím do kategorie dříve narozených - mezi babči, které mají už i nějakého toho prapotomka a tak se pokusím Ti ukázat svět tak trochu jiným pohledem. Svého syna jsem učila, že jednou ze zásadních lidských vlastností je se umět znova zvednout. Ani on se nedostal na poprvé na střední školu - bral to oklikou přes učiliště - ještě na učňáku si dělal řidičák a na poprvé ho neudělal ale na tom učňáku si tak nějak uvědomil, že za něj nikdo nic neudělá. A tak začal mezinárodním výučním listem, pak si na nástavbě udělal maturitu a na vejšce si znovu zopakoval řidičák. A dneska je inženýr strojař, má krásného chlapečka a ta auta, se kterými si jako kluk hrát nechtěl dneska vyvíjí pro renomovanou firmu. Já jsem řidičák dělala v 19 letech, sice jsme ho udělala ale vlastní hloupostí jsem ho nechala usnout - nejezdila jsem. No a když mi zemřel manžel a syn se postavil na vlastní nohy, tak jsem se na synův popud vrátila za volant autíčka - zopakoval jsem si autoškolu a dneska jsem za volantem prakticky denně. A i já dělám zkoušky - se svým pejskem - z výkonu a učím se a cvičím. Čas od času si dám nějaký ten semestr na univerzitě třetího věku a kupodivu to jde, i když ne vždy všechno napoprvé. A tak zvedni hlavu a nic nevzdávej. Už to, že něco děláš znamená, že jsi chytrá holka a když si budeš věřit a řekneš si ne já to nedám ale já to dám tak Ti to určitě vyjde. Konec konců tady na STOBU máš hodně přátel a hodně dobrých příkladů. Tak hlavu vzhůru a příště nám povíš, že ten život je přeci jenom lepší, než to někdy vypadá.
31. 03. 2013 22:53
No vidíš, a potřebuješ teď ten řidičák mít? Až ho budeš skutečně potřebovat, tak ho uděláš. Zato želvička Ti letí kupředu jak hrom. Tak vidíš jak jsi dobrá.
27. 03. 2013 17:49
VVšechno co tu psaly holky je samozřejmě pravda. Ale možná by sis měla uvědomit i něco jiného. Jsi před maturou, čili před tím pověstným prahem dospělosti. A tam už není moc místa věřit na pohádky, takže si zkus uvědomit, že značná část (my realisté označování za pesimisty říkáme většina) lidského života se skládá z neúspěchů. A Tvůj úkol je umět se s tím poprat. Ber to tak, na výběr máš jen dvě možnosti - vzdát to nebo bojovat. Ale jsi takový sobec, abys zahodila život a přidělala starosti jiným? Myslím že ne. Takže Ti nezbyde nic jiného, než si najít vlastní cestu jak se z pachuti neúspěchu nezbláznit. ;-)
Ale neboj, ne nadarmo se říká že se nic nejí tak horké jak se to uvaří. Co se matury týče tak naše profesorka kdysi říkala, že matura není až tak o znalostech, jako právě o tom jak se dokážeš poprat se stresem a strachem. A věř mi, že měla pravdu.
Autoškolu nereš, na kolikrát jsi udělala řidičák se tě nikdy nikdo ptát nebude. A víš co? Já udělala řidičák napoprvé ani jsem nevěděla jak. A při první "oficiální" jízdě s vlastním řidičákem jsem zavinila ťukanec. Takže ber to tak - máš k dispozici si zajezdit pod dohledem a to jak a kdy zkoušky udeláš je naprosto vedlejší v tom jaká budeš řidička. ;-)
27. 03. 2013 17:37
Holka, trochu sebedůvěry a nepodceňovat se. žádný učený z nebe nespadl, uvidíš, že to půjde. A když ne hned, tak příště.
27. 03. 2013 07:12
Ráda bych ti pomohla,ale nevím jak,tak ti alespoň držím palce,aby se vše v dobré obrátilo..
26. 03. 2013 21:11
Také přicházím se svou troškou do mlýna. Řidičák jsem dělala ve třiceti, protože v osmnácti jsem vůbec nenašla odvahu, na třetí jízdě mě předjelo kolo, můj instruktor měl zlaté nervy, já nervy v kýblu. Vysokou jsem dodělala ve čtyřiceti, protože jsem ve dvaceti neměla odvahu zajít na třetí termín. Stresuju se někdy sama, protože opravdu nejde o život. Přeji ti, ať všechno zvládneš! Věř mi, že bude líp! Teď mám řidičák a dojedu všude, kam potřebuju, kam nedojedu, tam vlastně nepotřebuju nebo tam jedou vlaky. Držím Ti palce.
26. 03. 2013 21:02
Ahoj, neznáme se, ale chtěla bych ti říct, že v tom nejsi sama, a že ti držím palce ať se držíš. Teď si procházím tím samým, akorát, že se za tyhle pocity neschopnosti "odměňuju jídlem" :-( Je důležité se tady navzájem podporovat, takže ano je to těžký, často to v životě nejde podle našich představ, ale tak už to chodí.. :-)
26. 03. 2013 20:57
Netrap se, kdyz nebude ridicák ted, bude pozdeji. Vsechno se vyresí. Ted Ti to prijde hrozné, ale opravdu jsou v zivote horsí veci. Vís jak se to ríká, kdyz nejde o zivot jde o h...o. Az budes starsí, budes se tomu smát, urcite to dokázes. A maturitu zvládnes taky, já jsem mela za 4 z matiky, dnes vím, ze to byla známka z milosti.
26. 03. 2013 20:13
Počkej, za pár let se tomu budeš smát!!
Život je přece o něčem jiném , než o řidičáku. Možná sis toho nabrala moc najednou. Škola, zkoušky, maturita, řidičák, hubnutí....
Tak to zdolávej postupně a uvidíš , že to půjde.! Vždyť nemusí být všechno hned.
Možná , že je to teď pro tvoje dobro...Ještě nemáš řidičák, budeš chodit chvíli pěšky a hubnutí půjde líp.
Přeji Ti krásný den, všechno ostatní vyřešíš sama, uvidíš, že to půjde!!!!!
26. 03. 2013 19:48
Možná je to tím, že si říkáš předem, že to nezvládneš. Zkus si napsat na papír,kolik věcí jsi za den úspěšně zvládla a zjistíš, že to s Tebou není tak špatné. Jen si věř, máš na to, hlavu vzhůru :-)))
26. 03. 2013 19:47
Zase moc děkuji, máte pravdu ono se to snad časem vstřebá :)
26. 03. 2013 19:29
Úplně souhlasím s Libuškou :-)) Můj kamarád - vysokoškolsky vzdělaný dělal řidičák na 3 x :-)) Svět se nezbořil a on si z toho dělal srandu - opakování je matka moudrosti :-)) Hlavu vzhůru a nedej se !!!
26. 03. 2013 19:24
Taky jsem neudělala řidičák napoprvé, napodruhé mi to dali z milosti, za 5 let co řídím už jsem 4x zapíchla auto do příkopy.. :) Ve škole jsem měla štvery, a taky jsem si říkala, že maturitu neudělám a udělala, ale teď si stejně zase říkám, že neudělám státnice.. Prostě není každý den posvícení, na někoho působí stresové situace víc, na někoho méně. Zkus se podívat z druhé strany, třeba, že se ti daří hubnout - mnoho lidí to nedává. Jsi šikovná, hezká holka, tak se měj ráda - co na tom, že se ti nepodaří vše hned, důležité je, že máš odvahu do toho jít - škola, řidičák, hubnutí - jde vidět, že se nevzdáváš tak lehce.. :) Věřím, že to zvládneš, stres možná nepřemůžeš vždycky, ale věřím, že se jím nenecháš zlomit. Tak držím palce.. :D
26. 03. 2013 19:23
Už kdysi jsem si uvědomila, že cokoli přichází a kdokoliv prochází mým životem a jakkoliv vidím budoucnost černě, každý den se to nějak vyřeší. Všimni si toho, že až prožiješ zítřek, tak zjistíš, že to tak složité nebylo. Vždycky se to nějak vyvrbí a nebude to tak strašné. Věř mi.
26. 03. 2013 19:14
Věř mi, že to co Ti jeden den připadá jako nepřekonatelný problém, je o pár dnů či týdnů později zvládnutelné. Já si vždycky říkám, že když nejde o život, jde o nic. Libuška to moc hezky napsala a já Ti moc držím palce.
26. 03. 2013 19:07
Děkuji vám všem za podporu, máte pravdu, ale stejně každý pokus co nevychází je pro mě jak rána pod pás
26. 03. 2013 19:02
Libuška má pravdu. Lépe bych to nenapsala. Měj se hezky a věř, že jsi originál, na kterém se dá ještě hodně pracovat. Nezoufej a věř v leší dny.
26. 03. 2013 18:51
Naučit se brát věci s nadledem, je asi to nejtěžší, co se dá naučit.
1. Zítra ve škole klidně řekni, žes řidičák neudělala, ale že není všem pokusům konec.
2. Maturitu zvládneš, říkej si, že to dáš, že to umíš a samozřejmě se na ni odpovědně připravuj
3. Jak vyzrát na stres?. Lekci pročti pozorně a najdi v ní, co je pro tebe vhodné. A pamatuj, stres je motor, který nás žene k dobrým výkonům, někdy i takovým, o kterých jsme byli přesvědčeni, že je nedokážeme.
4. Choď rovně, se vztyčenou hlavou, dýchej klidně a hluboce, usmívejse, působ sebevědomě, ne však povýšeně. Do maturity máš ještě kousek času, pracuj na sobě.
Držím ti palce, věřím, že to zvládneš.
26. 03. 2013 18:33
ňáká autoškola... já byla v autoškole úplně děsná. fakt neskutečná. při zkušební jízdě jsem musela dupnout na brzu i spojku naráz, abych nezajela chodce, kterého jsem si nevšimla... a jezdím už dvanáct let, z toho deset let denně bez vážné nehody - nejhorší byly hodiny na náledí, kdy nepoškozené auto vytáhl traktor z příkopy. a pak jeden ťukanec - zrovna minulý týden, kdy mi praskl nárazník :-/ připadá mi to jako dobré skore za deset let každodenního ježdění v městském provozu.
26. 03. 2013 18:29
Moje sestra vystudovaný sinolog dělala řidičák na 7x! Prostě v těch 18 to nedala a dodělal jsi ho až ve 30 letech. prostě nejde každému hed všechno a každý máme nadání na jiné věci.
26. 03. 2013 18:13
Držím palce, ať to zítra zvládneš. A gabag má pravdu - tak hlavu vzhůru!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři