TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Nojvirtka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.9 kg

Již zhubnuto: -1.2 kg

Získané body

Tento měsíc: 5
Celkem: 1580
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 124.65 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Nojvirtka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Restart po milionté

19. 11. 2020

Ahoj všichni.

Tak už jsem tady zase.

 

Jsem tady zase s dalším pokusem o hubnutí, s váhou stejnou jako v roce 2013, což je pěkně na prd a totální ostuda. Stydím se hlavně sama před sebou.

Poslední dobou jsem si prostě neodpustila nezdravé jídlo a myslím, že to bude můj strašák až do konce věků. Mám ráda majonézu, hranolky, smažené jídla, pizzu, burgery a samé takové nezdravé věci. Navíc jsme s přítelem ujížděli na sladkém a to fakt hodně. Čokoláda nebo oplatek k odpolední kávě byl už takový standart.

Jenže na 2m chlapovi se nějaké to kilčo ztratí a díky fyzicky náročné práci nemá pomalu co řešit. U mě je to už trochu jiná písnička. Dělám kancelářskou práci, pomalu 8h neodplepím zadek ze židle (když dělám přesčas, tak i déle).

Delší dobu mi byla moje postava fuk, ale příští rok chceme mít svatbu a tak chci nějak vypadat, navíc mě začalo bolet kolínko a nechci znovu skončit na operaci menisku jen kvůli toho, že s sebou nosím zátěž 20kg a že je to sakra znát..

Držte mi palce, nebo spíš pěsti, ať vydržím a nějaké to kilčo opravdu shodím, i když teď před Vánoci to bude masakr, protože miluju salát, řízky, chlebíčky, cukroví a na Silvestra brambůrky a hlavně si to neumím dát v malém množství... Ach jo, Bůh mi pomáhej.

 

Jak jste vy zvládali na začátku hubnutí chutě na nezdravé jídlo? Nebo máte s tím problém i teď? A jak prožíváte Vánoční svátky s nezdravým jídlem kolem? Máte recepty na nějaké zdravější varianty třeba salátu nebo tak?

Díky za podporu a tipy

Anička :)

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 11. 2020 18:52
Tak hezky týden po týdnu :-). Vánoce nebudou zrovna snadné, ale věřím, že to zvládneš a když by se ne úplně dařilo, tak nehaž flintu do pole, ale hezky co nejdříve postavit se zpátky na značky :-))
23. 11. 2020 18:01
Děkuju všem za podporu a rady. Jedu týden, zatím se držím, ale jak se říká jedna vlaštovka jaro nedělá ;)
20. 11. 2020 17:25
Milá Aničko.
Jsem na tom obdobně jako Ty,rý¨áda mlsám,hakvně večer.A to už není z hladu,nýbrž to přisuzuji své nekázni a podléhání pohodlí,při kterém se tak pěkně papká.Mám své hubnutí ve vlnách,před měsícem jsem jedla jen z povinnosti,pronásledovaly mně špatné pocity,k tomu se přidala nechuť k jídlu a váha šla dolů docela rychle.Musím se však přiznat,že mě to nijak netěšilo,spíše naopak.A uběhl nějaký čas a já už jsem opět při nezvladatelné chuti,což mi sice vadí,ale na druhou stranu se psychicky cítím lépe.Samozřejmě,že nechci v tomto duchu nezřízeného se přejídání pokračovat a tak jak se ve svých komentářích zmiňují filipova,nevzdavatse,veve,je třeba se držet jistý režim.Přeju Ti,aby se zadařilo a bylas spokojená.
20. 11. 2020 10:39
Ahoj Aničko,

vítej zpátky :-) ... ohledně chutí - mám vysledované, že pokud jím správně a dostatečně v první polovině dne, chutě mě nehoní, pokud ne, tak mne večer dohání vlčí hlad a chutě.
Bramborový salát dělám tento:
https://www.stobklub.cz/recept/25208/
je moc dobrý, jen má drobnou nevýhodu - nejlepší je čerstvý, druhý den už to není ono.
Cukroví peču klasické, ale jen z malého množství a dávám méně cukru, mouku používám špaldovou ... recepty jsou také v databázi na STOBu
Držím pěsti, ať se Ti daří!
20. 11. 2020 10:09
Any, to co píšeš, přesně tak se tloustne. Mám ověřeno na sobě. Jak se hubne píše hlavně Filipova a Nevzdávatse. To mám taky ovéřeno.
Jo a ve fitku nám kdysi cvičitelka povídá: “Boha nevolejte, on vám nepomůže” :-)
Nějaké to kilo navíc nevadî, ale kdy je třeba začít hubnout ti dají vědět právě ta kolena.
Tak makéj!:-)
20. 11. 2020 08:39
Ahoj vítám tě zpátky. Důležité je, že změnu chceš!!! Holky už ti všechno napsaly, tak i já ti držím pěsti. Hlavně nezačít žádnou drastickou dietu, kterou stejně dlouho nevydržíš, ale pěkně pomaloučku s menšími změnami. A budeš hezká nevěsta i když ti nějaké to kilo navíc zbyde, neboj:-)
20. 11. 2020 07:53
Ahoj mě se osvědčila metoda "co nemám doma nesežeru". Takže si nekupuji chipsy a ni nic sladkého do zásoby. Salát a řízek si dám, cukroví už nedělám, protože bych ho jedla. Pár kousků si objednáme, jen tolik co se sní za jeden večer -pár pidikousků, dceři a do práce upeču ořechové rohlíčky, které nejím (alergie na ořechy). Na návštěvě cukroví ochutnám (opět se musím ptát zda tam nejsou ořechy, mandle, arašídy a tím se okruh ochutnávání zmenší), chips opět pouze na nějaké oslavě, ale domů už to nekupuji. A samozřejmě pohyb u mě je to chůze, rotoped,kolo a od jara do podzimu zahrada. A taky se mi osvědčilo hodně bílkovin a menší porce sacharidů. A moc mi pomáhá sebekoučink. Jak si to nepíšu mám tendenci jíst víc. Tak ať se daří a je z tebe krásná nevěsta.
20. 11. 2020 07:29
Milá Aničko, palce Ti, samozřejmě, držím, ale "ta práce" bude hlavně na Tobě. Já za sebe to beru v duchu hesla "malými kroky k velkým cílům". Nejsem na sebe až tak moc přísná ( třeba kousek buchtičky ke kávičce si dám každý den :-)) ale nad složení jídelníčku přemýšlím a snažím se, aby těch chyb nebylo moc. Potvrzuji, co říká Věrka. Když je složení jídelníčku v pořádku, chutě na prasárny mne tak moc nepronásledují. A snažím se hýbat. Není to moc ( hodím trvale s holemi ), ale denně alespoň něco. A dělám si tabulky, kolik jsem denně ušla, ujela, uplavala, co se mi povedlo. Motivuje mne to. Tak "zlom vaz"! Pokud budeš potřebovat podporu, tady ji určitě najdeš :-).
19. 11. 2020 23:09
Ahoj a vítám, tě zpět. Už dlouho jsem tě neviděla :-) Nevím jestli ti dokážu poradit. Je to problém se hlídat. Když je nějaká oslava(já tomu říkám prasečí víkend ), tak přiberu za víkend - 2-3 kila. Trvá skoro týden než to dám dolů. Když jsem jídlo vážila podle sebekoučinku, tak jsem žádné chutě neměla a vše bylo v pohodě. Teď už jen porce léta odhaduji. Jen musím dodat, že mám výhodu v tom, že jsem nikdy nedržela drastické diety a tak se mi lépe hubnulo a teď držím váhu. A hlavní je si to srovnat v hlavě. Co chceš. To je základ. Když mně to došlo, tak jsem shodila za 5 měsíců 14 kg a šlo to raz dva :-).
Můj vánoční salát je z cukety (na páře + sterilovaná mrkev, hrášek, okurka, vařené vejce, trochu šunky(nemusí být), jogurt, sůl pepř :-) Není mi pak těžko a dám si místo jednoho kousku kapra dva :-)
A další rada na svátky, když už si dáš něco "dobrého" musíš to "vyvážit pohybem". Žádné válení u televize s talířem jídla! Procházka, rotoped, cvičené...Pamatuj, že každý krok se počítá :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři