TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

PetikB

Sebekoučink

Zahájení: 17.04.2024
Ukončení: 10.07.2024
Cíl: Zhubnout

0 %
0 kg 9 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Zaplacený cyklus je přístupný do 12. 7. 2024

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 5009
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 30.50 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

A i přesto se svět točí dál.........musí!!!!!

04. 06. 2018

Taky se vám někdy stane, že když konečně máte pocit, že život máte konečně pod kontrolou, že si říkáte, že od teď už to všechno bude jen fajn a spřádáte velké plány na víkendy, dovolenou....nebo třeba na celý rok dopředu a na všechno se těšítě a říkáte si, že se nic už nemůže stát a vaše plány nic nepřekazí????

No...a než tohle všechno vesele domyslíte a doplánujete, tak vám (nebo někomu blízkému) někod tam nahoře (nebo spíš dole) dá najevo, že se nemáte radovat předčasně, a že si máte sakra začít vážit toho, že druhý den ráno otevřete oči a jste zdraví a to nejhorší, co vás trápí, je to, že vám možná ujede autobus nebo to, že vás čeká fronta na poště????

Tak jo.....jsem vděčná, že jediné, co mě bolí, jsou nateklé klouby od té nevítané tety artritidy, že na těle mám pár flíčků, které mi maluje kámoška lupenka....že mě jednou za měsíc pobolívá břicho a hlava, protože jsem prostě ženská a tak to holt takhle prostě máme.....že když mě občas zazlobí koleno po operaci menisku, tak je to neí problém....to se za chvilku samo spraví......a že mám pár kilo navíc......no a co????? A dalších sto drobností by se dalo napsat....

Ale tohle všechno je nic.....nic z toho mě neohrožuje na životě, nenutí mě se děsit toho, že tahle "sranda", která se nám vetřela do rodiny, je nevítaná a životu nebezpečná......a hlavně nevypočitatelná.

Kašlu teď nejmíň na rok na tyhle svoje "starosti" a daruju svojí energii někomu, kdo jí bude potřebovat a komu dám svůj volný čas, když bude potřeba.....

Ale taky jsem si všedma toho, že mě sestra bude potřebovat silnou, plnou optimismu a v kondici.....takže dál budu "mučit" tělo pohybem, dál budu pást želvičku a hnát jí tím správným směrem.....jen už to asi nebude taková pohodička jako do teď ;)

Tak holky a kluci (pokdu tu nějaký je).....radujte se z maličkostí, že je venku šílený vedro nebo že šíleně prší, že stojíte neskutečně dlouho ve frontě u pokladny, protože to prostě v pohodě (nebo aspoň nějak) ustojíte, že na úřadě čekáte hodiny, než na vás přijde řada, a i když na vás nepříjemná úřednice hodí kukuč " alá covytuvotravujete", tak se radujte, protože není důvod si kvůli tomu kazit den......a mějte rádi lidi kolem sebe, dávajte jim ze sebe tolik, co vás nepřipraví o sílu být sobě a jim oporou....zkrátka užívejte si života jak jen to jde :)

S bojovým pokřikem "Všechno to zlé je k něčemu dobré....raduj se člověče, že nebe je modré"....... vám fajn dny přeju :)

PS: Tuhle sobotu (9/6 od 12:00 hod.) se v Praze konná již 18 tý ročník Avon pochodu.....tak třeba si tam někdo z vás udělá výlet, na který já se už chystala pár let (prostě jen tak, protože mi přišlo fajn podpořit tenhle projekt, ale ještě jsem to nedotáhla do konce) a teprve tyhle okolnosti mě přesvědčili, že to má vážně smysl....a jestli to stav mé sestry po první chemopterpii (ta ji čeká zítra) jen trochu dovolí, tak tam jedem taky....trička už máme doma a ona by si tam moc přála jet ( a její důvod??? Prostě prý teď mezi ně patří a tak tam chce být s nimi)

http://zdravaprsa.cz/avon-pochod

 

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 06. 2018 12:07
Majka63: Děkuju moc... jo a já mám taky skvělou sestru :D
06. 06. 2018 08:02
Přeju sestře hodně štěstí, pevné nervy a všechno dobré, co se jen dá. Bude to potřebovat. A má skvělou sestru.
06. 06. 2018 06:58
Macatice: Moc děkuju :)
05. 06. 2018 20:02
Já vám držím palce a přeju hodně síly a hlavně dobré víry ve věci příští, protože naděje umírá poslední, a jak psala Máša, pozitivní myšlení a životní optimismus dělají hodně. Jdeš na to tím správným způsobem. Lékařská věda jde kupředu mílovými kroky. A ještě v něčem máte výhodu - je vidět, že se ve vaší rodině můžete o sebe vzájemně opřít. To je dobře, můžete si tak vzájemně dodávat síly. Znám rodiny, kde by po druhém ani pes neštěkl. Tak hlavu vzhůru a směle vřed do vítězného boje!
05. 06. 2018 10:05
Masa55: Děkuju....je až neskutečný, že tahle nemoc, o který se člověk nic nedozví (pokud se o to nezajímá) je tak strašně rozšířená.....nejen rakovina prsu,ale i ostatní formy.....cituji: "Statistika hovoří jasně: každý 3. obyvatel České republiky v průběhu svého života onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře"....ale i pro mě, to ještě před necelým měsícem byla jenom slova a jedním uchem tam a druhým ven.....a o to víc si teď uvědomuju, jak nejistý je život a zdraví.....a každý kdo si tímhle projde je pro mě hrdina, protože tohle chce tolik osobní statečnosti, že si to ani neumím představit (ale to je u každé zákeřné nemoci...protože rakovina je jen jedna z nich)...ale jsem založením optimista, takže tu statistiku poopravím k obrazu svému :).....když každý 3 onemocní a každý čtvrtý zemře, tak pak to chápu tak, že z každých 4 nemocných 3 tuhle nemoc porazí!!!! A i když bych raději napsala, že jí každý porazí, tak i tohle je teď mnohem víc než malá neděje na uzdravení :)
05. 06. 2018 09:07
Držím všechny palce co mám, znám to, prvního muže skolila, a druhý s ní boluje úspěšně již 10 let.Strašně moc záleží na pohodě s kterou to dává a každa pozitivní terapie ji pomůže úplně nejvíce !!!!!
05. 06. 2018 07:13
Holky.....chtěla bych každý z vás moc poděkovat.....moc si vážím každého slova, která tu píšete....takže DĚKUJU!!!!! Vím, že celou naší rodinu a především sestru, teď čeká těžká cesta, ale každá překážka, kterou člověk překoná znamená, že je zase o něco silnější.....a jestli tahle nemoc sestře pomůže se na sebe konečně začít dívat s úctou a začne se mít konečně ráda taková jaká je (protože ona je moc hodná....jen ta zdravá sebeláska jí chybí) tak tahle "mrcha" opravdu bude mít hlubší smysl.
05. 06. 2018 07:01
Držím palce a přeji hodně sil sestře i tobě.
05. 06. 2018 05:13
To mě moc mrzí, v životě jsou bohužel situace, které člověka donutí změnit pohled na svět a nic, prostě nic není důležité. JO A AVON POCHOD JDU. Beru to jako trochu pomoc těm co to potřebuji. Tak pa v sobotu na Staromaku
04. 06. 2018 22:43
Držím palce, mám to za sebou, ten začátek jde, horší je to ke konci, člověk se těší že mu bude lépe a dostane další chemku a pak je to únavné ani jsem se nestačila zheverovat ale musí se to vydržet.
04. 06. 2018 22:23
Přeji hodně sil!
04. 06. 2018 21:42
Moc a moc držím pěsti, aby léčba sestry probíhala bez komplikací a byla úspěšná. tobě přeju hodně sil, abys všechno, co vás společně čeká zvládla v psychické i fyzické kondici, aby sestra poznala, že v tom maléru se má na koho spolehnout.
Také jsem v jednom příspěvku psala, že se chci pochodu zúčastnit. budu ale v termínu na Moravě, tak alespoň už nosím hrdě růžové tričko a musím konstatovat, že si někteří lidé i uvědomují, jaký projekt tím podporuju. růžová září a poutá pozornost.
04. 06. 2018 18:36
PéŤo, Tobě i sestře přeju sílu. Věřte obě, že nic už se nedá dělat teprve tehdy, když je konec. Dokud to jde, člověk musí i zabojovat. DRžím palce
04. 06. 2018 17:45
Držím palce a věřím, že vše dobře dopadne, znám ve svém okolí několik žen, které to zvládly a nyní žijí plnohodnotným životem.
04. 06. 2018 17:09
Peti, moc vám držím palce.
04. 06. 2018 15:15
Peti, určitě to dobře dopadne, dnes už je léčba na vysoké úrovni a i těch vedlejších účinků má méně nebo aspoň se dají účinně potlačit. Stále se vyvíjí nové léky ( vím o čem mluvím, jelikož v tomto oboru pracuji) . Pochodu v Praze se bohužel nezúčastním, ale mrknu, jestli v blízkosti se nejde také...
04. 06. 2018 14:08
Hodně sil přeju!
04. 06. 2018 13:26
Přeji sílu a výdrž. Vím moc dobře, o čem mluvíš. Mých nejbližších se to dotklo několikrát. Dnes už to nemusí být předem prohraná bitva. hodně záleží i na osobní odvaze a statečnosti. Držte se, holky, věřím, že vyhrajete.
04. 06. 2018 12:43
Držím palce, ať to vše zvládnete. Nemoc i pochod. Já budu 9. chodit v tričku zeleném a budu se "potit pro slané", tj. pro nemocné cystickou fibrózou. Takové akce mají smysl, už jen proto, aby si ti zdraví uvědomili, co je v životě nejdůležitější.
04. 06. 2018 12:16
Pokud to čas dovolí, pochodu za zdravá prsa se zúčastňuji pravidelně. A když to nevyjde, alespoň koupím tričko. Jako třeba letos. A na dovolené u moře si v tom tričku dám sobotní individuální pochod.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři