TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Petrusa86

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3400
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 10.55 km
Kolo: 23.50 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Petrusa86

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Prosím o radu

28. 05. 2018

Se STOBem hubnu potřetí - vlastně jsem vždycky začala nějaký ten čas po porodu. U posledního synka jsem vzhledem ke kojení čekala, až mu bude alespoň rok a pak se do toho obula. Mám za sebou 8 týdnů, se STOBem téměř 5 týdnů. Váha šla dolů krásně, tak jsem si řekla, že jakmile shodím 10 kg, přidám k pravidelným procházkám ještě mou oblíbenou Zumbu, Alpinning... zkrátka hodiny vedené lektorem (doma se nedonutím). 

Deset kilo bylo shozeno (i díky detoxu, který jsem cca 5 dní držela) a já tedy začala... konkrétně minulou neděli. Ve fitku, co jsem zvolila, Zumbu nepředcvičují, tak jsem si vybrala Spinning (nikdy jsem ho nezkoušela) a Alpinning (ten kdysi ano). Lekce z důvodu času (děti koupání, kojení atd.) vychází na neděli a pátek. První neděli ale byla lekce Spinningu zrušena a já byla zklamaná. Natěšená a takové zklamání... nakonec jsem zůstala na hodinu Pilates a to se mi tak zalíbilo, že jsem se rozhodla v tom pokračovat. Jenže... v neděli tedy Pilates, v pondělí Spinning, v pátek Alpinnig (někdy vyjde na čtvrtek) a mezitím cca 2x týdně na půl hoďky - tričtvrtě brusle + prakticky denně chůze s kočárkem (cca 5-8 km). Váha stagnuje. Respektive dnes jsem navážila ještě o půl kila víc než ve čtvrtek... Jídelníček dodržuji, dokonce bych měla mít i vyšší příjem, ale ten chci navýšit až budu chodit cvičit opravdu několik týdnů za sebou. Občas si dám skleničku piva a v týdnu jsem to i víc přešvihla s čokoládou, na sobotu jsem pekla zdravé muffiny + sušenky a ano, ochutnala jsem, ale... vždyť kolikrát za den spálím i více než polovinu denního příjmu... 

V čem je tedy problém? Mám ubrat v nějakém cvičení? Přiznám se, že mě to mrzí, štve... zaměřuji se hlavně na shazování kil a ono toto... Je mi jasné, že svaly váží víc než tuk, ale na mojí "chytré" váze pokaždé, když stoupne váha, stoupne i procento tuku, tedy to neznamená, že bych nabírala právě svalovou hmotu (ačkoliv si to dokážu spočítat). 

Pokud je toto vše normální a dělám to správně, asi chci jen uklidnit... že to půjde... Je to strašně demotivující... 

Děkuji všem za přečtení a přeji krásný slunečný den! :) 

Petra 

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 05. 2018 13:37
Moc vsem dekuji za postrehy a nazory, rady... unavena se necitim vubec a i prijem by mi mel odpovidat (max bych mela pri cviceni 3x v tydnu mit 7 051kJ). Poridila jsem si sporttester a zkusim se zase chvilku zamerit touto stranou. A hlavne vyckat! Do prace zatim nechodim, jsem doma s detmi 2 roky a 1 rok, skolak prichazi po obede domu. Ale prakticky se nezastavim, to je pravda. Zalibil se mi ubytek po detoxu a nejak jsem si vsugerovala, ze to zak bude kazdy tyden. Ale to by ani nebylo spravne... Taky uz mi bude 32 a tri porody taky ledacos s telem udelaji. Monentalne mam 84kg a merim 163cm.
A jinak k pitnemu rezimu - malokdy vyplnuji, ale piti si hlidam - denne krome dvou bylinkovych caju a rano sklenice vody s citronem vypiju jeste tak 1,5-2l vody. Proste pockam a uvidime
30. 05. 2018 10:51
Dívala jsem se na tvůj Sebekoučink. Buď nevyplňuješ pitný režim, nebo málo piješ. Zapsaný Fitkoučink je přiměřený. Ostatní semaforky jsou vzorně zelené. Zastavení váhy mohl způsobit detox, při kterém došlo k většímu odvodnění a tělo potřebuje doplnit zpět vodu. Při rychlejším úbytku se může váha na čas zastavit a zase rozběhnout. Je to běžné. Jestli se cítíš unavená, zvyš si příjem nad 7000 kJ. Až zase rozběhneš váhu, trochu příjem zvyšuj dál.
29. 05. 2018 22:36
Také myslím, že máš na takový pohyb malý příjem. Chce to vychytat a pak to půjde. Drž se!!!
29. 05. 2018 21:47
Já mám dojem že na takovou zátěž je příjem opravdu malý. Krom toho co je tady napsané, ještě do práce, doma také něco a kde je odpočinek.
29. 05. 2018 21:03
Myslím, že všechno už tu bylo řečeno. týdem je příliš krátká doba nadělání závěrů. Váha při změně režimu může dost kolísat. A hlavně, taky mi připadá, že máš dost malý příjem. Nevím, jak se tomu režimu říká odborně, á mu říkám režim "hladomor", kdy tělo využívá a ukládá každou kalorii, ke které se dostane. Ale jak říkám, zatím je to příliš krátká doba po změně, tak nepropadej panice ! :-)
29. 05. 2018 13:40
Připojuji se k názoru, že máš na ten pohyb moc malý příjem.
29. 05. 2018 10:56
Taky chytrým váhám se nedá moc věřit, jednu doma mám - třeba měření ráno ukáže klidně o 10% tuku víc než večer tentýž den, souvisí to s momentální hydratací těla, a tu nemáš stejnou každý den ... Zkus se častěji měřit centimetrem, to je mnohem přesnější ... A jak již bylo řečeno níže, když jsi přidala cvičení, pravděpodobně budeš i nabírat svalovou hmotu, a tak může váha i růst nahoru, přitom centimetry půjdou dolů - tj. pak hubnes :-)
29. 05. 2018 10:44
Kahuna...přesně,...podobně jsem to měla i já...nejdřív dojde energie fyzická, pak psychická a nedej bože kdyby přišel zdravotní problém a nemohla bys sportovat vůbec....to je pak hodně špatný......Takže určitě ...vidím podobné názory.....Peti-zvolni, přidej si trošičku jídla a hlavně si zvykni na sport pravidelně....ne odezdikezdismus.
29. 05. 2018 09:43
Ahojky,
Nedá mi to nereagovat na tvůj blog. I já mam podobný problém, jím celkem zdravě, je pravda že nezapisuju, ale za ty léta už vím kolik čeho můžu sníst. Občas zhřeším, dám si pivo, vínko, kešu atd. Poměrně hodně sportuji, jezdím občas do práce na kole, 2x v týdnu cvičení, občas běh nebo chůze a stejný problém jako ty, váha se skoro nehne. Někdy o půl kila míň, někdy víc, tuky taky nahoru dolů. Jednou za čas se měřím a ani tam nejsou nijak velké změny. Nicméně když se podívám do zrcadla, tak můžu být spokojená. Tělo se krásně zpevňuje, břicho a zadek se rýsuje a to je vlastně to, oč mi jde. Takže i když mám váhu o dvě kila vyšší než před rokem, tělo mám určitě mnohem víc zpevněnější než před tím. Nicméně u tebe bude problém s nízkým příjmem, sice nevím kolik vážíš, měříš, ale přitom jak popisuješ svojí aktivitu, tak toto tempo dlouho nevydržíš. Doporučuji zvýšit příjem klidně na 7500 kj nebo i víc, aby si měla z čeho brát energii. Tím že jíš málo, tak tělo šetří a všechno si ukládá, i to je možná důvod proč přibíráš. Držim palce, ať se ti daří .
29. 05. 2018 08:26
Velký souhlas s PetikB :-)
29. 05. 2018 08:24
Na začátku prvního cyklu před 4 měsíci jsem si tu stěžovala podobně :).....nasadila jsem třikrát týdně HEAT (ale celkem to za týden byly 4 hodiny).....tělo začalo stávkovat a kila nešla dolů a občas to skočilo i trochu nahoru......polevila jsem ve cvičení se zachováním doporučeného příjmu a ejhle....tělo nebylo tak vyčerpané a kila šla pomalu dolů (za necelé 4 měsíce je na váze o 7,2 kg dole)....počítejte také s tím, že nabíráte svalovou hmotu a tak můžete klidně kilo tuku shodit a kilo svalů zároveň nabrat...pak je váhový úbytek nula a přesto to je pro vás pozitivní zpráva :)...počkejte si na měření cm :) nebo si někde nechtě změřit na přístroji (např. diagnostika InBody) a pak se snáz sleduje, zda cvičíte a jíte správně nebo to chce nějakou změnu....v každém případě vydržte ;).....ono to půjde...jeden týden máte o půl kila méně, druhý o kilo více a další o kilo a půl méně.....skáče to nahoru dolů nebo se to nehne, ale to je normální..... + my ženský máme holt divoký hormony a ty nám s těmi kg taky umí pěkně zamávat :)
28. 05. 2018 20:40
Viděla by jsem to, že na tu spoustu pohybu máš malý příjem. Bazál by moh odpovídat a stačí to z internetu oproti reálné hodnotě se to lišit moc nebude.... Možná ti ho umí spočítat i tvá chytrá váha bývá to schované pod zkratkou BMR. Ješte záleží v jaké intenzitě sportuješ. Bohužel většina sportů je v anaerobním pásmu ( alpining a spining) v tom správném aerobním pásmu by moh být pilates, brusle a chůze hodně záleží v jakém terénu a pokud píšeš že jsou u vás i kopce tak záleží jak jsou prudké.... Máš možnost si změřit tepovou frekvenci ?? Pokud ano a máš nějaké to zařízení, tak se pro hubnutí doporučuje pohyb do max 75% max. TF..... Vzoreček najdeš také na netu třeba já (43 let) by jsem měla mít od 113 - do 123 tepů, aby jsem hubla. Také je důležitá délka sportovní aktivity min. 40 minut. Ale togle všechno asi znáš....Asi je blbý radit ti, aby jsi trichu zvolnila, když sis určitě pořídila pernamentku.... Takže potom asi navýšit příjem, pro začátek o 500kj na den, počjat 14 dnů a uvidíš, jestli se něco bude dít...
Ale prostě někdy si tělo dává chvilku pauzu, než se znovu rozběhne.
Možná zkus položit dotaz do diskuzní skupiny zeptejte se odborníka, tam by ti mohl někdo z lektorů poradit líp :-).
28. 05. 2018 17:24
Jo a to fitko - teprve jsem minulou nedeli zacala, tedy zatim jsem byla na Pilates 2x, dnes jdu podruhe ma Spinning..
28. 05. 2018 17:23
ajanka - prijem mam 6 900kJ, bazal 6 737kJ (podle vypoctu na netu jsem ted zjistila...). Jidelnicek - vsechny semaforky zelene, pohyb - 3x v tydnu fitko (Pilates, Spinning, Alpinning) + brusle cca 2x v tydnu na pul hodiny (teprve se na nich ucim) + se snazim chodit v prumeru 5km cca 2x v tydnu, nekdy vic. Chodim hodne i kopce... mam 3 male deti a pres den se nezastavim... Budu trpeliva... moc dekuji
28. 05. 2018 17:20
Ahoj,také si myslim,že důležitější je vytrvat a aby to šlo pomalu.Ale věřímže to dáš
28. 05. 2018 15:06
Myslím že to chce trpělivost, zařadila jsi toho teďka víc, tělo se musí srovnat. Váhově ti to jde skvěle a tak i když se ti teďka zdá, že se to nehýbe, tak vydrž. Nevím kolik máš příjem, kolik bazál....jak ba tom jsi s pohybem a skladbou jídelníčku. Těžko se to takto dá zhodnotit.... Určitě cm jsou důležité .... Musíš sledovat i tento ukazatel ne jen váhu.... Co se týká chytrých vah, tak tam by jsem na ty hodnoty nedala a jejich odchylkami se nezabývala....
28. 05. 2018 12:42
Můj názor je, že jsi toho dala najednou více a je to jen krátce.Hlava neví"která bije"...tak pro jistotu čeká, co bude dál.Uvidíš, co ti poradí ostatní, já myslím, že bys měla vytrvat v tom co sis nastavila a za měsíc se zařídit podle ručičky na váze, eventuálně míry přes pupek :-)
Ať se daří a drž se!
Byly doby kdy jsem bývala 5x týdně v tělocvičně a váha neříkala nic.Takže vůbec nemusíš psát o demotivaci-je to příšerné.I proto je hubnutí tak obtížné.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři