TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

PoisonAudrey

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 13. 10. 2019. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 846
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

PoisonAudrey

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Prvni den, tyden ctvrty

25. 01. 2016

Je to už tři týdny, co se nějakým způsobem snažím se sebou něco udělat. 
Nejen zhubnout, ale i zamakat na své fyzické kondici a zdraví. 
Už v říjnu jsem začala uvažovat nad tím, jak se stravuju a věděla jsem, že je potřeba s tím něco udělat. Pak jsem se dostala k pár knížkám: Moučný mozek, Jídlo na prvním místě a podobné věci týkající se paleo stravy. 

Přes vánoční prázdniny jsem přibrala neuvěřitelných 5 kilo. A tak jsem si 4. ledna řekla: "Dost!" A začala se sebou něco dělat. 

Přestala jsem do sebe prát zbytečné sacharidy. Přestala jsem jíst lepek a cukr. Žádné chipsy večer u televize. Žádné dezertíky místo jídla. A jíst! Poctivě. Opravdové jídlo.

Poměrně dobře se mi daří. Měla jsem pár úletů, ale vlastně se za ně nestydím. Jsem člověk, ne robot, kterého na něco naprogramují a on jede podle instrukcí. 

Chodím dvakrát týdně cvičit do fitka. Doprovází mě dvě kamarádky a neskutečně mě štvou: "Proč musíme dělat tohle? A mě to nebaví..." Mohla jsem jim už dávno říct, ať se mnou nechodí, ale mě to vlastně svým způsobem motivuje, protože vidím, že narozdíl od nich cvičím poctivě, makám, nevymlouvám se a ještě jim jdu příkladem. 

Víkend jsem měla poměrně náročný. Ve čtvrtek jsem si dala trénink ve fitku, v pátek jsme jeli zalyžovat si do Olešnice a v sobotu jsme dělali elektriku u známých na domku. Ve čtvrtek jsem jídelníček ještě zvládala, ale v pátek to bylo horší. Ráno jsem posnídala půlku proteinu, k obědu jen zeleninu s trochou sýra a tradá na lyže. Byla jsem děsně utahaná, takže jsem večer zvládla nacpat do sebe jen druhou půlku proteiňáku a pár plátků šunky a sýra. 

Sobota byla možná ještě horší, protože jsem si nemohla uvařit. Známá, u které jsme makali, bohužel sice má doma knížky o paleo stravě, k obědu ale uvařila bramborový guláš. Což dohromady se snídaní o jednom vajíčku a jednom plátku čedaru nedalo zrovna slušnou výživovou hodnotu ve spojení s fyzicky náročnou prací v -5°C a já nakonec neodolala a sežrala pět sušenek s čokoládovou náplní. Místo večeře mi nakonec postačilo kakao a já se mrzutě v jedenáct večer, úplně vyčerpaná, uložila ke spánku.

Neděle začla celkem hezky, k obědu jsme si uvařili kuřecí maso s kari, pórkem, kešu, slunečnicovým semínkem a rýží. Ale odpoledne to začalo. Domácí chipsy, které si můj drahý vydupal a asi pět lžiček takové té kauflandové dvoubarevné "nutelly". Za tyto prohřešky se stydím sama před sebou, ale pokusím se je tento týden nějak dohnat a odčinit je sama pro sebe. 

Cítím se ale dobře, mám víc sebevědomí, od Nového roku asi čtyři kila dole, -5 cm v pase a -3 cm přes boky. Snad to vydržím!

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 01. 2016 16:07
Moc ti držím palečky, jsi krásná holka a tak bojuj. :-) Moje zkušenost po různých "dietách" jednoznačně říká - nic nevynechávat, neboť to nelze držet celý život. Lepší jíst v menších porcích vše, co ti chutná a pokusit se to spálit pohybem. :-)
26. 01. 2016 08:05
Přeju ať se ti daří, chce to trochu víc vyváženou stravu, abys neměla tak velké výkyvy. Jde to i bez lepku, když jsi na něj alergická.
25. 01. 2016 16:16
Krásný výsledek. Vydrž.
25. 01. 2016 14:37
Proc bez lepku? Mam na nej alergii. A driv jsem na to kaslala. Proteinak? Protoze obcas je potreba nejakym zpusobem doplnit bilkoviny mimo domov. Proc paleo? Ja jej neresim. Jen ze paleo uci cloveka jist opravdove jidlo.
25. 01. 2016 12:55
Ach jo, proč bez lepku, proč paleo strava? Proč proteiňák? STOB nás učí jíst zdravě a nepodléhat módním trendům...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři