TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

PoisonAudrey

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 13. 10. 2019. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 846
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

PoisonAudrey

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Velký krok

18. 02. 2016

Jupí! Dneska jsem si zase krásně mákla v posilovně, vyhecovala se s kamarádem, dali jsme na plank úžasných a pro mne dříve nemyslitelných 90 vteřin. Dokonce se mi od pondělka daří papat skoro ukázkově a potvrdilo se mi, že prostě bez krabiček ani ránu. Jedině tak jsem schopná mít vše pod kontrolou a v klidu, bez jakýchkoliv výčitek usínat. (Toho půl balení kešu oříšků se samozřejmě včera odpoledne nějak... ztratilo. Určitě je sežral můj kocour :-) )

Ale k nadpisu tohoto blogu. Dnes jsem se odhodlala udělat velký krok dopředu. Nebo spíš... Nebylo to tak úplně plánované. S přítelem jsme vedli trochu vášnivější diskuzi na téma mého stravování a chození do posilovny. Má pocit, že ho do něčeho tlačím (...prostě mu dělám jídlo do krabiček taky... Jakože, cože? No dobře, brblala jsem, že každý den pije pivo. A taky už mu ten pivní pupík pěkně narostl).  A že to sama přeháním. Snažil se mě utlouct argumenty, jak od toho určitě upustím, že to je jen chvilkové a že mi z toho už hrabe. Nevěděla jsem, co mu na to mám říct a přiznala jsem se mu konečně se svou PPP. Zíral jako opařený. Podpora víceméně žádná, jen jsem mu slušně vysvětlila, že veškeré zdravotní problémy, které mám, jsou způsobené zvracením. A že bych chtěla být zdravá, abychom mohli časem mít děti a bylo všechno v pořádku. 

Nekonala se žádná slova útěchy, velká gesta, ani podobné záležitosti. Prostě mi suše řekl, že to chápe a že je rád, že na sobě pracuju. Že už vlastně některé věci, které mu dřív nešly do hlavy, pochopil. Ale vlastně se pořád zaměřoval na to, že ho do něčeho tlačím, že se ho snažím "dokopat" ke svému způsobu života. 

Jsem z toho zklamaná, ale na druhou stranu cítím jistý druh hrdosti, že jsem mu to zvládla říct. 

A zítra zase fitko, jupí! :-)

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 02. 2016 11:25
Udělalas dobře, u takhle závažných problémů by je ten druhý měl znát... a je na něm, zda tě podrží...přeju hodně vůle!
19. 02. 2016 08:50
Dobře jsi udělala, že jsi mu to řekla! On si to teď musí trochu sám srovnat v hlavě. A nutit ho do něčeho, čemu třeba nevěří, taky není dobře. Každý si na všechno musí přijít sám.
19. 02. 2016 07:27
Určitě jsi udělala moc dobře, že jsi mu to řekla. Myslím, že si to potřebuje trochu rozmyslet. Jak už někdo psal, chlapi dělají velká gesta jen ve filmech. Vyslechl tě a pochopil a třeba se brzo dostanete i do té fáze, kdy tě víc podpoří,. Dej mu čas a uvidíš :-)
18. 02. 2016 22:47
Opravdu velký a dobrý krok :-) Velká gesta je něco co je jen ve filmech, chlap udělá velké gesto tím, že tě bude respektovat takovou jaká jsi i s problémy, které máš a s řešeními, které si zvolíš. A to samé očekává od tebe, takže jestli chlapovi roste pupík, tak se člověk může zmínit (ne mu to denně připomínat), že si všiml, ale zbavit se ho musí chtít on sám, jinak to nefunguje :-) A zásadně nenaznačovat a žádné omáčky, všechno říct na rovinu bez zbytečných kliček, protože chlapi neumí číst mezi řádky a nemají intuici :-D Byla to dřina, ale v druhém manželství už jsem se naučila, že když něco chci musím si o to říct :-D
18. 02. 2016 22:13
Dobře, žes mu to řekla. A jinak - plank 90 vteřin??? Já vydržím 30, a ještě je to dost ubohý plank... Jsi dobrá!
18. 02. 2016 20:23
To nemaji muži rádi, pozor na to.
18. 02. 2016 19:08
Jde měnit jen sebe, druhého nikdy. To je jak v tom vtipu, jsou dva po svatbě ona doufá, že se kvůli ní změní a on doufá, že ona se nezmění. Nefunguje ani jedno, každý se mění svým tempem a svými zkušenostmi, podle sebe. Drž se :-).
18. 02. 2016 18:14
Afrais má naprostou pravdu. Chlap nikdy nic "větřit" nebude, chlap potřebuje karty pěkně vyložené na stole. Chceš li aby chlap nějaký problém řešil, musíš mu říct že nějaký problém existuje, protože on o něm prostě neví. Takže to co jsi udělala je jen a jen dobře. Třeba se i vyčistí vzduch. Vždy je totiž lepší udělat něco, nežli nedělat nic.
18. 02. 2016 17:44
Jen podotknu, krabičky si pán vyžádal :-) prý je mu z jídla od nich z jídelny špatně. Ale afrais, máš v něčem pravdu... Nemá smysl někoho do něčeho nutit, ačkoliv to nedělám (musím zjistit, z čeho usuzuje, že dělám a vyvarovat se toho). A mě by vlastně ani nebavilo chodit cvičit s ním (a ani jsem to po něm nikdy nechtěla :-) )
To s tím problémem a jeho citovou stránkou, já na to vždycky zapomenu. Prostě pořád, jako každá naivní ženská čekám, že umí "zavětřit" problém a pohladit mě. Čím jsem starší, tím jsem typičtější ženská - a on je úplně ukázkový chlap. Díky za podporu!
18. 02. 2016 17:19
Musela jsi asi hodně najít odvahy v sobě a vyložit karty na stůl. Je dobře, ze si vše uvedomujes a snazis se dát do pořádku. Třeba partner potřebuje trochu času, aby to vše uvědomil. Moc bych ti přála, abys na to nebyla sama. Nevzdavej to však, zdraví máme jenom jedno a je třeba o něj pečovat.
18. 02. 2016 17:09
Kotě, chlap řeší problém, ne citovou stránku problému, a to, že nechceš řešení, ale podržet a vzít za ruku, nevidí a nevnímá, dokud to jednoznačně neřekneš. Jo, někdy je to těžký :-) Ty jsi řekla, v čem je problém, za to ti tleskám. Je na něm, jestli to ustojí. Když on krabičky nechce, tak se mu s nimi nedělej a chystej jenom sobě. A když bude mít řeči, zopakuj, že to děláš proto, abys byla zdravá - což u tebe platí doslova! Můžeš nabídnout, můžeš uvařit zdravěji, když vaříš pro oba, ale jinak je to na něm. Já chodím cvičit s kamarády, ne se svým mužem. Vařím zdravě. Občas krabičku má, občas se zeptám, jestli ji bude s daným obsahem chtít, a občas si jde do hospody, koupí si sušenky, limonádu nebo objedná pizzu. Můžu ho udržovat ve zdraví, když chce, nemůžu ho nutit. A můžu udržovat ve zdraví sebe.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři