TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

PoisonAudrey

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 13. 10. 2019. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 846
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

PoisonAudrey

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co dokáže jídlo s tělem

06. 03. 2016

Dnešní blog je jen tak k zamyšlení. 

S přítelem si "frčíme" na domácím, zdravém a lehkém, průmyslově nezpracovaném jídle už skoro čtvrt roku. Netvrdím, že jsme úplně ukázkoví, ale víceméně je naše jídlo téměř vždy lehké a výživné. 

Včera jsme si po dlouhé době dali "do nosu". Brambory upečené se slaninou a sýrem, smažené goody foody, tatarka. No a celé odpoledne a večer nám bylo zle, nemohli jsme ani jeden usnout, ráno jsme se probudili úplně bez energie. 

Po včerejším obědě už jsme ani jeden nedokázali až do večera nic sníst. Vím, že to není správně, ale při představě, že mám sníst cokoliv dalšího, se mi dělalo na zvracení. 

Tak jsme to dneska ráno u ranního tvarohu s banánem a oříšky zhodnotili a řekli si, že ta zdravá strava na nás zanechala tak velké následky, že s ní rozhodně přestávat nebudeme :-) Ta energie, kterou je člověk nabitý, správné fungování zažívání a jiné, další pozitivní věci, nám za to rozhodně stojí :-)

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 03. 2016 16:56
tak to jídlo co píšeš, by způsobilo značné potíže i mé osobě, i když v mém jídelníčku jsou klasická česká jídla, zabíjačkové dobroty tzv, z kategorie nezdravých, ale s mírou. Vy jste šli s přítelem do extrému stravování. Zdravé stravování má být kaloricky odpovídající fyzické námaze a nutričně vyvážené, nemusí být jen lehké a výživné. Pokud někdo najede na extrémní stravování a to je i např, vegetariánská, veganská, paleo a další typy, pak se to stává životním stylem a nemá potřebu jíst něco jiného, důvody mohou být různé a pak už neulítne k jiným jídlům, ale na druhou stranu už se tak trošku odsoudí doživotně tento styl zachovat a návrat k "normálnímu" nebo-li běžnému stravování j e dlouhodobé. Vy jste Vašemu tělu uštědřili pěkný šok. Zlatá střední cesta jest. Osobně střídám jídla zdravá a nezdravá, metabolismus funguje a organismus v přiměřených dávkách si poradí se vším bez neblahých následků. Jinak lehké jídlo může být i svíčková, pokud se ji nezřeknete zcela, protože je tělo na zvyklé a sníte ji s chutí a pak jdete na procházku. Pokud nastavíte styl stravování, musíte ho již dlouhodobě dodržovat.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři