TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 02. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Silvushka

Původní Sebekoučink

50 %
0 kg 4.2 kg

Již zhubnuto: 2.1 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1447
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133169.72 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Silvushka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mít chuť si praštit

17. 07. 2014

Před několika lety, kdy jsem ještě nebyla vdaná, když jsem ještě neznala mého nynějšího manžela, když jsem ukončila téměř pětiletý vztah, jsem se začala intenzivně věnovat sportu. Zaplať pánbůh, že jsem nahradila lásku něčím kvalitním - sportem - jinou láskou :-)Lítala jsem z tělocvičny do tělocvičny, ze spinningu do posilovny, z Pilatesu na aerobik, z běhání jsem si odskočila na Bodyform a tak dále.... A mimo tyhle sporty jsem se začala věnovat i boxu. Viděla jsem v té době film Milion dollar baby a trochu jsem se vzhlídla v Meggie, hlavní hrdince, která toužila posouvat se ve sportu dál a být lepší a lepší. Odhodlání v tomhle filmu rozhodně nechybí. A tak jsem si řekla, když už jsem takovej sportovní nadšenec, proč nezkusit i box? Boxeři přece mají báječnou kondičku ( a mimo jiné i parádně vyrýsované svaly) , ta by se mi v mém "hýbání se " mohla hodit. A tak jsem si pozjistila, kde se " u nás" boxuje, do boxérny jsem si zašla, omrknout terén, " hodit řeč" s trenérem a pozjistit situaci. Trenér se mě snažil zlákat na " kick box" kam mu prý chodí víc ženskejch, ale já trvala na boxu. No takže jsem na tréninky chodila sama ženská mezi samý chlapy. Jako nezadaná to nebylo úplně až tak nepříjemný :-) Každopádně jedenkrát týdně jsem měla v práci domluvený dřívější odchod, abych se mohla "potit v ringu.

Nějaký týden na to jsem potkala Tomáše. Padli jsem si do oka a začali spolu randit. Jaké bylo moje překvapení, že se jedná o Tomáše BOXÉRA !!! A dokonce chodil boxovat na stejné místo jako já, akorát v jiný den - pro pokročilé. Vlastně si vedl víc než dobře, trenér ho dával jako vzor všem ostatním s tím, že Tomáš to jednou někam dotáhne.

Naše tréninky spočívaly ve fakt hustým drillu. Boxování do vzduchu, do pytlů i do sparing partnerů. Hodně se střídal běh kolem ringu se silovým cvičením, ještě víc se posilovalo, trénovala se taktika úderů a chránění se... po celou dobu jsme se drželi hesla , že box není jen bezhlavá bitka, ale že je to sport, který má svoji techniku a taktiku. A opravdu. Opravdu nebylo snadné útočit a zároveň se chránit před úderem soupeře ( teda aspoň pro mě) . S Tomem jsme se asi po půl roce ( možná že po necelým) rozešli a já poznala mého manžela. Z boxování mě zrazoval, že se mu nelíbí, když se holky mlátí ( ale já se s žádnýma holkama nemlátila :-D ) a i přesto, že jsem si koupila čerstvě svoje  první, moje vlastní boxerské rukavice, s boxem jsem praštila. Možná i proto, že jsem se úplně nedokázala zasoustředit na práci nohou. A to jsem "dávala" složité kreace v AE :-) No prostě jsem se s boxem rozloučila.

Po čase jsem se přištěhovala do manželova rodného města. Tam jsem se postupně seznamovala s manželovými přáteli - včetně Aleše. "Aleš je boxer", upřesnil mi situaci. A kdykoliv teď vidím Aleše (a že ho vídávám docela často ), vzpomenu si na můj necelý rok v ringu. A zatoužím. Je pravda, že s Mikem je času  rozhodně méně, ale čas by se určitě našel. Víc a víc toužím vrátit se do boxérny, dát si do  těla tak, jako si nedokážu dát na mým předcvičování. Po tréningu si sednou a rozdýchávat 60ti minutovej dril. A pak si uvědomit, jak si člověk při boxování sahá na dno ale pořád v sobě  tu sílu má. Jak musí intenzivně bušit do pytle, dokud trenér neřekne dost. A když vidí, že zpomalujete, přijde k vám a z dvaceticentimetrů na vás "řve", abyste to ještě chvilku vydrželi : "makej, makej, nepřestávej "! A vy makáte a vracíte se do tempa. A pak řekne stačí:" výměna" - a vy jdete držet pytel kolegovi, kterýho tenhle dril čeká teď. Na konci  hodiny nás vždycky čekalo posilování břišního pekáče - a když už jste si říkali, že teď už přece musí být konec ( a že jsem sakra něco vydržela), byli jsme třeba ještě teprve v půlce. A mě bylo blbý " hodit ručník do "ringu" a přestat. Odměnou za bolestivé křeče bylo " božské břicho".  Nejlepší je, že našemu trenérovi bylo okolo 50ti, ale skoro všechno absolvoval s námi. BOREC !!!
Mívám chuť si praštit, ale ne někoho zranit, jen vybít ze sebe celý den  ... na druhou stranu se bojím, že když začnu doma zase řešit moje boxování, manžel mi to bude víc a víc vymlouvat a odradí mě od toho stejně, jako před lety. Takže si tiše sním, shlížím videa s bratra Klitschky ( hlavně s Wladimírem - o tom se mi už i zdá .. lol :-D ) a doufám, že třeba jednou ... ;-)
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 07. 2014 09:56
...páni, box, to je teda něco!!! Jenom po zkušenostech s nezdařeným manželstvím doporučuji - jestli něco OPRAVDU chceš dělat/udělat, tak si to nenech manželem rozmlouvat!!!
17. 07. 2014 21:49
No, nikdy jsem neboxovala. Ale při dětech jsem nechala jógy. Moc mě to mrzí. Mimochodem - manželovi taky tak nějak vadila. Prý válení se po zemi.
Teď ji praktikuji intenzivně, ale zatím jsem se nevrátila tam, kde jsem byla. Ano, hlavně kvůli nadváze. Jen mám takový pocit, že kdybych neustupovala, tak není ta nadváha.
17. 07. 2014 19:55
děkuju za radu :-) Ale bohužel vím, jak by manžel tohle povídání okomentoval... jak se říká, protiklady se přitahují ... :-(
17. 07. 2014 07:10
Ahojky doporučuji ti tento blog nechat přečíst manžela. Vztahy mezi manžely se musí pěstovat. Potom jsou šťastnější a spokojenější oba. Nechat tomu druhému trochu volnosti je pro někoho těžké. Mám vyzkoušené, že se to vyplatí. Protože není nad to když se vrátí domů spokojená a nadšená manželka (nebo i obráceně). Držím palce, aby jste to oba zvládli. Hodně štěstí.
17. 07. 2014 07:06
Moc hezky napsané a opravdu zajímavé. To asi fakt musela být makačka a obdivuji tě. Třeba se ještě k boxu vrátíš, když tě to tak láká. Možná to nevydržíš a půjdeš zase do toho, když to začíná být silnější než ty :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři