TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 11. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

TerezaBenickova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 48
Celkem: 1470
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

TerezaBenickova

Jak psát blog?

Desatero skutečně zdravého životního stylu 8/10

19. 02. 2019

Není to možná úplně populární názor. A není to možná to, co většina lidí považuje za správný postup. Ale za ta léta (a že jich je!) práce s lidmi, kteří se potýkají s kily navíc, jsme zjistili jedno…

Největší šanci „přežít“ (i motivační oblevu nebo přechodné nezdary) mají taková pravidla, která si při hubnutí vytvoříte sami! 

Ať už se jedná o jídelníček, pohybový režim, nebo způsob, jakým se odměňujete, relaxujete či zvládáte emočně vypjaté situace. Ano, existují (nejenom výživová) doporučení! Ano, existují příklady, kterými se můžete inspirovat. (A my se opravdu snažíme být pro vás právě takovouto inspirací.) Ale ve výsledku vám žádný vzorový jídelníček nepoví, co máte dělat, když „uvíznete“ celý den na rodinné oslavě. 

Kolik lidí, tolik chutí a tolik různých možností. Proto nevěste hlavu, pokud vám zrovna nechutná avokádo (ale komu by nechutnalo!) a představa posilovny je vám protivná. Důležité je si při hubnutí sestavit takový režim, jaký vyhovuje právě a jedině vám, a přesto zapadá do obecnějších doporučení. A pokud si nevíte rady, nebojte se vyhledat odborníka, který bude respektovat vaše chutě, preference a možnosti. Pak je totiž reálná šance, že vám tenhle zdravý režim vydrží a nebude jen přechodnou záležitostí. 

Takže nebuďte krátkozrací a nestahujte si jídelníčky. Investujte raději čas a energii (a třeba si i nechte poradit) a vytvořte si svůj vlastní. Protože co se jednou sami naučíte, z toho pak budete čerpat celý život. To je naše filozofie, kterou se snažíme předávat nejenom v našich kurzech zdravého hubnutí a v individuálním poradenství, ale i v rámci našich článků, videí nebo blogů…

Fotka je chystaného projektu, který poběží již brzy na STOBklubu, a který bude právě o hledaní vlastní příjemné cesty za štíhlejší postavou a větší spokojeností. A snad bude i inspirací pro ty, kdo tu svou cestu zatím hledají. 

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 02. 2019 21:31
S tím nezbývá, než souhlasit. U toho, co je člověku protivné a nebaví ho to, nemůže dlouho vydržet.
19. 02. 2019 21:31
S tím nezbývá, než souhlasit. U toho, co je člověku protivné a nebaví ho to, nemůže dlouho vydržet.
19. 02. 2019 17:28
Moc pěkný článek! Řídím se podle "pomalými krůčky k velkým cílům" a myslím, že se mi daří. Samozřejmě za veliké podpory Stobu:-)
19. 02. 2019 14:57
Já nejsem ani zdaleka tak úspěšná, jako Hanina 1, ale také jednoznačně dávám článku palec nahoru. Myslím, že zdravý rozum by měl, ve snaze ztratit nějaké to kilko, jednoznačně zvítězit. Žádné nesmysly, žádné zázraky, rozum do hrsti a pomalu, krok za krokem.
19. 02. 2019 13:24
Jsem ráda, že jsem našla černé na bílém potvrzení toho, čím se víc než tři a půl roku úspěšně řídím, a co mne přivedlo "ke ztrátě" 23 kg a udržování mé ideální váhy už skoro tři roky. Je to pravdivý článek, moc díky za něj. O této pravdě se mi podařilo přesvědčit i kamarádku, a i ona už úspěšně hubne.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři