Datum registrace: 01. 05. 2011
ambiente
Původní Sebekoučink
                                0 %
                            
                            
                            
                                0 kg
                                3 kg
                            
                        Již zhubnuto: 0 kg
Počítadlo pohybu
| Můj pohyb | |
|---|---|
| Chůze: | 0 km | 
| Kolo: | 0 km | 
| Cvičení: | 0 h 0 min | 
| Všichni uživatelé | |
| Chůze: | 143757.57 km | 
| Kolo: | 67291.75 km | 
| Cvičení: | 5972 h 31 min | 
Stob skupiny
Lektoři
                        	?
                        	
                          	
                            	
            	            
                        
                    Jak si přidat lektora
Získané body
ambiente
Jak psát blog?Držťková polívka z hlívy ústřičné
15. 10. 2011
										Pro 4 osoby: 
balíček hlívy ústřičné z Alberta
cibule (já používám zelenačku, svazeček, nebo svazek a půl)
lžíce oleje
hrstka strouhany na zahuštění
1 velká brambora (nemusí být, jen je polévka hustší).
česnek
mletá paprika
pepř
sůl
majoránka
Dále postupujeme mým oblíbeným způsobem: nasekej, podus, podlij, povař.
Do hrnce dáme lžíci oleje. Na tom podusíme cibuli a houby. Vsypeme papriku a rychle (aby se paprika nepračila) zalejeme vodou. Tak litrem. Osolíme. Opepříme. Dodáme další koření a hrstku strouhanky, nakrájenou bramboru a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hotovo je za cca 20-30 minut.
										
                   
		
			balíček hlívy ústřičné z Alberta
cibule (já používám zelenačku, svazeček, nebo svazek a půl)
lžíce oleje
hrstka strouhany na zahuštění
1 velká brambora (nemusí být, jen je polévka hustší).
česnek
mletá paprika
pepř
sůl
majoránka
Dále postupujeme mým oblíbeným způsobem: nasekej, podus, podlij, povař.
Do hrnce dáme lžíci oleje. Na tom podusíme cibuli a houby. Vsypeme papriku a rychle (aby se paprika nepračila) zalejeme vodou. Tak litrem. Osolíme. Opepříme. Dodáme další koření a hrstku strouhanky, nakrájenou bramboru a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hotovo je za cca 20-30 minut.
							Hodnocení (15 hlasů):
						
									
					Komentáře je možné psát až po přihlášení.
09. 04. 2013  14:56
				           marketta 31
				           Taky dělám polévku z hlívy a je výborná.Dokonce i moje malá dcerka jí baští s velkou chutí :)
				         20. 10. 2011  11:22
				           
				           Já ji taky dělám - je výborná. Buď z hlívy nebo z kotrče, ty u nás rostou. Akorát tam nedávám tu strouhanku ani brambory a zahustím trochou jíšky a někdy trochu kořenové zeleniny jako Irča.
				         19. 10. 2011  12:15
				           
				           Dnes som tú polievku spomínala manželovi, tak už aj kúpil hlivu a dnes musím variť ;-) Tak mi držte palec.
				         19. 10. 2011  12:11
				           
				           Drštkovku miluji  z čehokoliv maso i houby - skvělá je z růžovek = masáků :-)
				         16. 10. 2011  09:47
				           
				           Dršťkovou bych normálně nikdy nepozřela, ale jelikož hlívu mám moc ráda, určitě recept vyzkouším. Díky za inspiraci!
				         16. 10. 2011  08:42
				           
				           mně právě nejedou držťky a vadí mi ta klihovitost držťkovky, i když to je do značné míry otázka zpracování. a na té hlívě je legrační, že když ji nakrájíte na proužky, tak má i ty "chloupky" jako držřky :-)
				         16. 10. 2011  07:50
				           
				           Díky!! Dršťkovou bych v životě nepozřela, ale houby a hlívu obzlášť miluju! toto bude dnes večeře :o))
				         16. 10. 2011  07:38
				           
				           Už jsem to kdysi zkoušel a nazval jsem houbový guláš. Hlívu jsem míchal s žampióny. Dobrota. Mám to za řeku Odru kousek a tak na místní tržnici polští pěstitelé mají hříbky kvalitní a je to i pěkná procházka.
				         15. 10. 2011  22:55
				           
				           I když držková z hub není špatná, ani originál není k zatracení (pokud se někomu neekluje hlavně jejich vůně/smrad). Každopádně nutriční hodnota držek (držtěk ???) je docela zajímavá: na 100 gramů - 391 kJ 93 kcal,  2 g tuku, 19 g bílkovin, 0 g sacharidů.  
				         15. 10. 2011  22:51
				           
				           Dršková polévka nebo houby, to jsou jídla která opravdu nedám. Nikdy, ale věřím že je polévka dobrá.
				         15. 10. 2011  21:59
				           
				           Taky dělám, je výborná. Jen přidávám navíc drobně pokrájenou červenou papriku a kořenovou zeleninu :-)
				         ambiente
Aktuality
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

				                    





