TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 04. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

azrrael

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 180
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66147.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

azrrael

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nechce se mi na váhu

19. 01. 2016

Projekt "odhrošení se", týden druhý :)

Počáteční nadšení, vážení surovin, vaření a příprava krabiček, to vše začátkem druhého týdne hubnutí vzalo za své. Ve středu (můj začátek týdenního cyklu) jsme vyjeli na firemní výjezdní akci. Nenapadlo mne se předem pojistit nějakou tou krabičkou se zeleninou a strava co byla k dispozici nebyla zrovna vyvážená směrem, který by byl pro mne vhodný.  K tomu další průšvih. Vínečko. A tak si z tohoto týdne škrtám dva dny.

Po dvou NEdnech jsem se snažila vrátit na správnou kolej. Ale ouha... Muži, co vaří jsou prostě moje slabina. Příjemný večer ve společnosti pána M, jeho geniálních boloňských špaget a (našeho starého dobrého známého) vína mi škrtl další den.

Suma sumárum, tři dny kdy sebekoučing šel uplně stranou. Další dva dny, kdy se mi nepodařily semafory (moc sacharidů). Počítám správně - 5 dní mimo. Dva dny mne asi moc nevytrhnou. A tak se mi zítra ráno nechce stoupnout si na váhu a čelit svému zvlčení :)

Morálna srovnána! (Notně podpořená zíráním na pouzdrovou sukni, která prostě snutně leží ve skříni, protože se mi do ní nevejde zadek.) Už zase plním semaforky. Ale dušička ve mne je malá a bojí se, že se objeví číslo vyšší než minulý týden...

Držte mi palec :)

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 01. 2016 10:07
No, to je samozřejmě horší, když si dáš dvě večeře :) Ale dalo se počítat s tím, že boloňské špagety nejde vynechat :)
20. 01. 2016 09:21
Menhet - měl by je milovat, pokud už nemáš po večeři :D Takže holky, lehce jhsem nabrala. Zoufalost mne přešla, protože mi to říká jediné: musím nabrat svaly :)
20. 01. 2016 08:42
Je pravda, že občas je dobré tělo šokovat nějakým přívalem sladkého (to je prosím můj případ) a po třeba 14 dnech bez progresu váha spadne o kilo. Asi si tělo říká, že není třeba ukládat, čokoláda se stále vyrábí :)
Ale ze začátku hubnutí je lepší se takovým šokům vyhnout a skutečně se snažit dodržovat zdravou stravu. A já chápu, že na firemních akcích to moc nejde (i když taky jsme včera měli v práci raut a já do sebe nacpala talíř plný teplé šunky, roastbeefu a tak :)
Na druhou stranu je důležité, že jsi nad tím nemávla rukou a neposlala všechno do kopru, jak říkal Jára Cimrman: "Můžeš i podlézt, ale pak se musíš zase narovnat."

Jinak co máš proti boloňským špagetám? Pokud si dobře vybavuji tabulky, tak při správné přípravě by je měl sebekoučink milovat.
20. 01. 2016 08:12
Ono jednou za čas zvlčit nezaškodí, metabolismus je v šoku, kolik živin najenou musí náhle zpracovatt a pak se několik dní po té drží ve střehu, nastartovaný na další přísun. Takže paradoxně, po nějakém tom excesu se může stát, že váha náhle poskočí směrem dolů. Tak se neboj, Držím palce, ono to dobře dopadne.
19. 01. 2016 22:40
Holky díky. Mne na tom vyděsilo jak snadné je sklouznot zpět ke špatným návykům - složení stravy, jedení večer, nepravidelná strava. A na druhou stranu mne moc potěšilo, jak se cítím lépe, když dodržuju semafory - mám víc energie a celkově se cítím "lehčí" :)
19. 01. 2016 21:38
Ono to půjde. Za posledních 5 měsíců jsem podobných akcí měla více. Několik dní pracovně v zahraničí včetně pracovních jídel s kolegy, nějaká ta konference s jídlem, nějaká ta oslava a vrcholem byly vánoce a Silvestr. Já to do sebekoučinku zapisovala alespoň odhadem, protože vážit se to v takový moment fakt nedalo. No a v takových dnech na mě smutně koukaly dvojnásobné hodnoty... Ale vždy jak to šlo, jsem najela na režim. Teď po vánocích to trvalo přes týden, než se váha hnula... naštěstí dolů.
19. 01. 2016 20:11
Tak Ti přeju, aby těch NEdnů bylo co nejméně a dosáhla své vysněné váhy. Já když hřeším, tak ten den je lepší nezapsat, neboť když to vše poctivě zapíšu a vidím ty překročené limity třeba dvojnásobně, tak jsem na sebe ještě víc naštvaná, než když nezapisuji.
19. 01. 2016 20:09
Neboj nebude zase tak zle, ráno v klidu stoupni na váhu, zapiš číslo do sebekouče a směle pokračuj v zelených semaforkách :-). Víš kde byl tento týden problém a tak příští už bude vzorný :-)! Důležité je pokračovat na zdravé zelené vlně a těchto špatných dnů mít co nejmíň ! Tak držím palečky, aby ti želva moc necouvla !
19. 01. 2016 20:05
Držím palečky, aby váha byla hodná! I když jsi hřešila, tak i malá snaha se cení! Třeba si to váha uvědomí:-).
19. 01. 2016 19:59
Chjo tak tohle dobře znám. Nejhorší jsou myšlenky typu však už je to stejně jedno... Ideální znovu naskočit a nevyčítat si to. Umím dobře poradit, ale sama se s tím taky peru. Držím palce to dáš:-))
19. 01. 2016 19:53
Hlavní je nepanikařit a v klidu se vrátit. A tak nějak si ten prohřešek zpětně dovolit a mít z něj takový jako normální pocit. Jako že to bylo ok a nic významného se nestalo.
19. 01. 2016 19:36
Nešil, jak píšeš na konci...už zase plním semaforky...tak jedeš dál. 5 dní v rámci zdravého životního stylu (jaké odhrošení) přece nic neznamená. Ale naprosto chápu a znám to černé svědomí...takže palce určitě držím. :-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři