TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 04. 2017

Jak si nahrát profilovou fotku?

blaznivetele

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 246
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

blaznivetele

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zápisky bláznivého telete

25. 04. 2017

Velice se omlouvám, pokud zříte někde nějakou chybičku, při které vás bude brát mrtvice či něco podobně nebezpečného. Budu se snažit, aby jich bylo co nejméně.

 

HA! A je to tady! Viděla jsem se v zrcadle, stoupla si na váhu - tukoměr jsem do rukou nevzala, nevím, jestli bych to zvládla, nebo nezvládla, prostě nefunguje... no, narazila jsem na diskuzi ohledně sebekoučinku a docela mě to zaujalo. Tak sem si řekla, když ses vyžrala a zlenivěla si jako prase, tak to musíš dát zas dolů, aby si neměla pocit, že tě odveze záchranka, když vybíháš s taškama plnýma nákupu a harantama okolo krku tři patra!

Jezdím nakupovat do okolí. Naše velkoměsto s počtem obyvatel cca 5000 (prý se počítají i spádovky) je na mě drahé a já jako občan pobírající dávky (jsem na rodičáku) si nemohu vyskakovat. Jiné neberu, na úřadech, na kterých se to vyřizuje je mnoho lidí, dlouho se tam čeká a já nemam ráda ani jedno... nehledě ta představa, že tam beru dvě děti! Bohatě mi stačilo jít vyřídit přechod z mateřský na rodičák. 

Máme zahradu i byt - obojí pronajaté. Ale důležité je, že méme kde hlavu složit a zahrada mi pomáhá i tu trochu toho jídla obstarat. Jo a dělám to já. Protože taťka chodí do práce a v době, kdy je v práci, tak bydlí u své matky v Praze a tady s náma je, když má volno - logický, ani sem to psát nemusela. 

Takže obstarávání všeho je vlastně na mě. Teda kromě peněz, ty vydělává taťka. Jestli mi to vyhovuje ani nevím. Nepřemýšlela jsem o tom. Teď mi to jen problesklo makovičkou. 

Tak proč sem se tak zprasila, když pohrdám "nezdravými" věcmi a miluji to "zdravé"? Nevim. Ale taťka řekl, že vařím výborně a taky se při mě zakulatil. No ne moc, je to furt nudle, ale předtím vypadal jak vyklopenej lavor. 

 

Co nesnáším z pohybu? Běh!! Věřte, při mých velikostech bych si asi způsobila koma! No a nevím, jak by se to zapisovalo do lékařáku, ale znělo by to učitě blbě. A dál je to plavání. No, neumím to, máma mě učila plavat tak, že mam do dnešního dne trauma, takže do vody chodím, ale musím dosáhnout - dost často problém. V pubertě sem se nechtěla učit protože bych musela vlézt do plavek a vzhledem k tomu, že jsem to párkrát udělala a puberťáci to nikdy nenechali bez poznámek, tak jsem se prostě nenaučila plavat. Co jsem nesnášela na těláku byly společné hry, jako je volejbal a jemu podobné. Akorát vybíjenou jsem vzala na milost a dost často se holky praly o to, kde budu hrát. Malá hubená nudle měla docela páru. Ale jak se začal volejbal nebo košíkovka, s dovolením učitele jsem se vypařila a šla hrát squash, ještě s jedním klukem, který jinak hrál tenis a šachy. To bylo výhodné, nechtěl se mnou mluvit.

Z pohybu jsem ještě milovala kolo. To jsem jezdila každý den s jednou holkou, co jezdila závodně dvacítku. My jsme byly socky, tak se mámu nepodařilo přemluvit, abych mohla taky začít jezdit. 

 

Co dělám teď? No v tuto chvíli sedím u počítače a mohlo by se zdát, že je to moje veškerá volnočasová aktivita. To ne... normálně chodim na zahradu a hniju tam dlouhé hodiny. Nebo tak dlouho, než je někdo extrémně protivný a jdeme domů. Jenomže nějak si neumím dát pokoj... všechno musím mít hned - zryté záhony, odvšivené od plevele, nebo přestěhovaný nábytek a nechcese mi čekat, až na to budou lidi... dopadlo to tak, ža mam zánět v ruce a protože mě už doktor zná, tak mi to dal do sádry a já mam útrum.

 

Tak to by bylo ve zkratce vše, co jsem chtěla říct. 

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 04. 2017 08:49
Myslím, že jsi mezi těmi pravými - máš smysl pro humor a to je velká devíza v boji se sebou samou. Držím Ti palce a až budeš mít náladu, prozraď něco o sobě , třeba jméno. Díky, Majka.
26. 04. 2017 21:18
Budeme všichni fandit :)
26. 04. 2017 20:10
Tvůj humor je určitě jedna z věcí, která ti pomůže s přebytečnými kilogramy a STOB a jeho Sebekoučink určitě taky. Vítej mezi námi.
26. 04. 2017 13:49
Také tě tu mezi námi moc vítám a přeji, ať se daří :-) Líbí se mi tvůj nadhled i humor, určitě se ti budou hodit ;-)
26. 04. 2017 10:12
Vítej mezi námi :-) Držím palce, ať se Ti daří!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři