TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

blueberry0666

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 147
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

blueberry0666

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

co nas vycerpava

02. 02. 2014

Mít nějakou motivaci, nějaký cíl, kterého se snažíme dosáhnout to je jedna věc. Ale žít a existovat, fungovat a mít sílu na to něčeho dosáhnout - to je věc druhá.
Nikdy jsem nad tím tak nepřemýšlela. Prostě sem se o něco snažila a dělala pro to maximum. Nevšímala sem si úzkostných stavů a pocitů bezmoci, ty prostě k mému životu taknějak patřily. Ale dneska mi to došlo. Tak ráda bych třeba zrovna dneska šla ven s kočárem, tak ráda bych si dala 7minute workout třeba 3x dokolečka, ale nemůžu. Právě jsem odvezla muž na firmu - jede na dvoutýdenní montáž do zahraničí. A čím více jsem se vzdalovala od firmy, tím méně energie jsem měla. Vlastně si myslím, že dneska neudělám vůbec nic. Hora prádla na žehlení se mi tady bude vršit, dítě si tu bude jen tak hrát, zajistím všechny jeho životní potřeby, ale tím asi můj den skončí. A jak to bude zítra? Vstanu, do prázdného bytu, nasytím všechny přítomné hladové krky a nějak přežiju. Je to smutné, s odstupem času sleduju, jak se po odjezdu manžela dobrovolně uzavírám do tohoto osamělého světa, kde kromě mě,dítěte a tří koček nikdo není. Pak se vzdaluje i ten cíl... je to takový začarovaný kruh...
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 02. 2014 13:14
Určitě ven, ven. A kdyby vůbec nebylo kam a za kým , tak někam do obchodu, koupit si nějakou malinkou maličkost pro sebe a užít si jí. Já, když mi muž odjede, tak mám naopak tolik elánu, jako nikdy.
03. 02. 2014 10:44
Božínku, to je splín!! Holka mi ten můj odjet na dva týdny, tak se zblázním radostí:-)). Vem dítko a běžte ven, za kamarádkou, kamkoliv! A na prádlo se vykašli, to Ti neuteče. Přeju hodně sil, usměj se na sebe do zrcadla, jsi krásná ženská.
03. 02. 2014 10:26
Ach, jak takovéto podobné stavy znám... Také casto nemám energii na nic. To jsem ráda, ze zvládnu nejnutnejsí úkony. Je to v hlave, clovek se musí asi prinutit a snazit se sám. Radsi vyraz ven s kocárkem, do prírody, nebo mezi lidi. Prádlo pocká, stejne ho za tebe nikdo nevyzehlí. Me pri mých depkách pomáhá cinnost a práce,nebo zavolám kamarádce. Stací se mi trochu vypovídat a je hned na svete líp. Drz se:-))
03. 02. 2014 10:14
Zkus si pustit nějakou pěknou hudbu a zatanči si.Holky si někdy blbnou jen tak pro sebe :o)))
03. 02. 2014 09:27
Izolace a stereotip MD :-/ člověk se těší na miminko, jak si s ním bude užívat a pak najednou není na nic energie. Prádlo počká, vyraž ven s kočárkem, promysli si cestou, co bys chtěla dělat a co musíš a do čeho se ti vůbec nechce, smíchej si seznam z radostí i povinností (mě taky v těchto situacích pomáhá odškrátávat si splněné úkoly i činnosti;-). Dej si sraz s kamarádkou, nevím jak máš velké dítko, ale není někde u vás mateřský klub nebo cvičeníčko rodičů s dětmi ... prostě něco, kde by ses dostala mezi lidi a přišla na jiné myšlenky i na to, že tu horu prádla má doma i někdo jiný (např. já ;-))) Drřím ti palce, ať tě ta osamělá nálada brzo přejde :-)
03. 02. 2014 09:16
Na mateřské je dle mého nejhorší ta izolace a stereotyp. Taky bych poradila seznam - a napiš si tam nejen povinnosti typu žehlení, ale i radosti - procházku, čtení knížky, křížovku, návštěvu, zkrášlení bytu...a zkus se na to podívat obráceně - jsi pánem svého času (no vím, že dítě to trochu mění)...nemáš někde poblíž mateřské centrum - mohla by sis popovídat, s maminami něco společně podniknout. Držím Ti palce!
03. 02. 2014 08:48
Ahoj - taková bezdůvodná apatie je hrozná můra...znám ji. Mě občas pomůže udělat něco úplně malého, jednoduše dosažitelného. Pak další úplnou maličkost...a někdy se mi podaří se takto prostě "chytit a rozjet"
03. 02. 2014 08:48
Hora prádla ještě den dva vydrží! Vezmi ten kočárek, jdi na procházku, pak dej mrně spát a zacvič si! Prostě udělej to co chceš a uvidíš, s jakou energií pak zvládneš i ten zbytek:-)
03. 02. 2014 08:37
Děkuji za otevřený blog, je mi moc blízký. Taky to znám, že tak někdy upadnu do apatie a nejtěžší pak je nevyčítat si, že jsem to udělala a pokouším se to brát jako odpočinek. Ne vždy se mi to ale daří. A pomáhá mi podobně jako aleachim seznam - napíšu si ho a jedu podle něj - jsou tam aktivity nudné, práce apod., ale i to, co bych chtěla udělat pro radost. A jak je plním (a nemusím je splnit všechny, protožejak jsem maximalistka, napíšu jich většinou plnou stránku), tak je odškrtávám jako splněné a to je pro mne velkou odměnou. To, co zůstane, nechám na jindy, do nového seznamu. No - zkrátka je to jen technická pomůcka, možná ti bude k ničemu, i mně někdy je, ale za zkoušku to stojí. Drž se a pokud by nic nefungovalo, popřemýšlej , co bys dělala nejradší, kdybys mohla cokoliv. Třeba zjistíš, že to jde nějak udělat, aby se to splnilo. Drž se.
03. 02. 2014 08:22
jo to je náročné, mě pomáhá si napsat seznam věcí, které chci nebo potřebuji udělat ten si dám na ledničku nebo někam kde na něj vidím a plním ho stejně jako dodržuji sebekouč
03. 02. 2014 08:19
Drž se!
03. 02. 2014 08:19
Stereotyp. Nuda pořád dokolečka opakované činnosti. To vyčerpává mně :) Akorát ti neporadím, jak se nakopnout, to se mi samotné taky ještě nedaří...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři