TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 07. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

devcicazdediny

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 8482
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

devcicazdediny

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Návrat ke kořenům

28. 11. 2018

Zdravím všechny Stobáky,

po několika pokusech sama a po několika založených a nedodržených sebekoučinzích je na čase se přestat vymlouvat. 

Dnes ráno jsem stoupla na váhu a zděsila jsem se. Vím, že od dob, kdy jsem tady plnila semaforky na zelenou, poctivě cvičila, měla na břiše náznak rýsujících se svalů, měla kondičku na úrovni opravdového sportovce, se toho hodně změnilo. Když jsem však na váze viděla číslo 9 na začátku, něco se ve mě pohlo. Nepanikařím, ale vím, že je na čase se do toho zakousnout, přestat jíst blbosti, přestat jíst po večerech, přejídat se (když ten talíř špaget je taková dobrota), začít se více hýbat (univerzitní studium a neustálé sezení u počítače je mor) a hlavně ulevit svému zdraví.

Prolítla jsem své staré blogy a musela jsem se pousmát nad zoufalými stesky o sedmdesáti kilech. Jak se to stalo, že jsem se projedla k tak strašné váze? Jakto, že jsem si toho nevšímala? Jak jsem dokázala přecházet poznámky z okolí bez povšimnutí?

Přemýšlím jak začít... zaplatila jsem si kouče na 4 měsíce (ano, už po několikáté, ale snad ho nyní využiju a nezačnu flákat jako dosud) .... píšu tenhle blog s nadějí, že když se zase zapojím do Stobácké komunity, zvládnu vydržet ...

Pokusím se sepsat několik kroků, které chci dodržovat (časem, chci je trénovat postupně, abych to nevzdala a nebo se z toho nezbláznila):

  • začít se pravidelně hýbat (alespoň 3x týdně)
  • přestat jíst prasárny večer u televize / přestat jíst u práce na PC
  • nejíst sladkosti (neprasit nutelou jen tak na lžičku a podobně ...)
  • používat sebekoučink
  • přestat sladit kávu
  • navýšit množství zeleniny a ovoce
  • naučit se říkat ne (i sama sobě)
  • pokud Vás napadá něco dalšího, klidně napište do komentáře. Možná i to vaše, co jste chtěli nejvíce změnit...

Udělala jsem základní kroky - zvážila se (metr je kvůli rekonstrukci pořád někde v krabici) a vyfotila se ... ať mám co porovnávat.

Uvítám vaše rady, jak jste začínaly tak, abyste to nevzdaly a nevrátily se zpět ke špatným návykům ....

A na závěr už snad jen, držte mi palce, já vám je také držím.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 11. 2018 10:37
Macatice: Zatím se zdá, že pochopil svou roli a zatím podporuje, ale nejásejme předčasně ... vím a žádné razantní úbytky hned nečekám ... ocením i scvrknutí žaludku. Když si teď uvědomím, co jsem byla všechno schopná zbagrovat na posezení, tak mě to celkem děsí ... a hlavně - baví mě to! :)
29. 11. 2018 16:43
Palce určitě budeme držet všichni tady. Ale taky ti je musí držet především přítel - jeho musíš zaangažovat, aby tě podporoval. Takže příště mu odpověz - ano, vydržím, když mě v tom budeš podporovat. :-)
A ode mě ještě jedna poznámka - někdy to nastartování hubnutí trvá dost dlouho, neztrácej proto elán a naději, nepropadej depresi a panice, když se ze začátku váha hýbat směrem dolů nebude. To omezení "prasáren", jak jim říkáš, a zdravá vyvážená strava je mnohem víc než úbytek váhy.
Tak ať se dařé!
29. 11. 2018 11:27
Sifaka: Pohybem jsem myslela cílený pohyb v podobě běhu, jízdy na kole, aerobní aktivity, posilování či třeba jógy ... nemyslím, že by stačilo jít se 3x týdně projít, i když někdo tvrdí, že hubne jen úpravou jídla, já tomu moc nevěřím. :) Snažím se denně o 8000 kroků, deset zvládám jen, když k tomu jdu navíc právě cíleně běhat, nebo alespoň na procházku, na to ale denně není čas :( Nicméně díky moc za rady, snad s tou váhou pohneme :)
29. 11. 2018 09:29
Tak já tedy přikvačím se svou troškou do mlýna....nejsem tu tak dlouho jako ty ale jsem o dost starší jako ty, takže ti pisnu, jak to vidím já.Mam prakticky stejnou váhu jako ty, to máme společné.V tvém blogu vidím, ze moc dobře víš, co je špatně......a to je dobře:-)).....co je špatně, že si myslíš, že 3x týdne pohybu stačí.....nestačí.Jestli máš sedave zaměstnání-bez těch 10 000 kroků se to zřejmě neobejde......samo denně.Ono totiž když budeš dávat bacha na stravu a nebudeš se pohybovat denně-výsledky nebudou jak by sis přála a motivace půjde víš kam.....?Držím ti pěsti aby se ti podařilo to nějak reálně vymyslet:-)
29. 11. 2018 08:56
Holky všem moc děkuji, jako starý pardál mám i váhu na vážení v kuchyni, ostatně odhadovat co sním bych asi ani netroufla .... první den jsem zvládla, jen přítel to ozdobil třešinkou: "A vydržíš to tentokrát dýl než tři dny?" A já říkám: "Jo, vydržím, nech se překvapit!" :) Stejně jste nejlepší ... :)
29. 11. 2018 07:15
Ahoj držím palce ať se ti daří. Holky píšou rady, tak si vyber co ti nejvíc vyhovuje. Já bych napsala něco jako Jiřinka 55. Tak se dá dosáhnout hodně.
29. 11. 2018 04:03
Začátek si zvládla, tak honem do toho. Držím vše co mohu
28. 11. 2018 21:28
Stejně je to príma, jak se zkušené bojovnice shodnou :-)).
28. 11. 2018 19:48
Já bych dala možná trochu jiné rady: Jídelníček si sestav z toho, co Ti chutná, jenom vol zdravější variantu. Neříkej si to misím ale to chci a baví mne to. Jinak cíl nepřijmeš za svůj a budeš hledat výmluvy, proč to nejde.
Každý jsme jiný a tohle platilo a platí na mne. A moooc Ti přeju, aby se zadařilo
28. 11. 2018 19:47
Už máš váhu na vážení všeho co dáš do pusy v kuchyni ????
A pravidelně se 3 x týdně hýbat ... to bude konkrétně co ????
28. 11. 2018 18:51
Ahoj a vítej zpět. Jak píší děvčata, dávej si cíle postupně ať nepřeženeš začátek. Pomalými krůčky k velkým cílům :-) Držím palce!
28. 11. 2018 17:00
Takže pomalými vytrvalými kroky vpřed, vítám tě zpět a přeji úspěch.
28. 11. 2018 14:53
Ahoj, vítám " starou gardu " !! Myslím, že sis pro začátek dala úkolů dost a jsi odvážná, že jsi začala se sebou něco dělat před Vánocemi. To se velmi cení. Přeji ti, abys vytrvala a centimetr se zkracoval !
28. 11. 2018 12:13
Ahoj, hlavně konečně začít - není úplně nejdůležitější čím. ...a vědět co chceš a proč to chceš. A to, co píší holky ... jak my tady říkáme "malými kroky k velkým cílům". Tak ať se Ti vede :-).
28. 11. 2018 10:57
Ahoj, vítej zpátky a ať se ti konečně začne dařit :-)! Souhlasím s Coumba, cíle si dávej postupně, ať tě to neodradí..... Je dobře, že víš kde je problém. Začni tím co půjde lehčeji a konči u toho nejobtížnějšího. Tak ať se ti daří :-)!
28. 11. 2018 10:31
Ahoj, vítám tě zpět mezi nás, držím ti palce. Musíš si na začátek naložit tolik úkolů, kolik jsi opravdu schopná dodržet, nepřehánět to. Aby tě to hned neodradilo a nevzdávat se, když párkrát něco porušíš, ale jet pěkně dál.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři