TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 07. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

ema.cz

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 199
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak jsem si nevšimla, že jsem obézní.

20. 08. 2013

     Celý život jsem byla hubená jak pes. V dětství mě v jednom kuse posílali do zotavoven a různých vykrmovacích zařízení. Všechny děti tam krásně baštily a zdárně tloustly. Já baštila snad ze všech nejvíc, ale ať jsem dělala co dělala, jediná jsem vždycky odjížděla alespoň o kilo lehčí. 
     V pubertě jsem se za svou vyzáblost strašně styděla. Na nočním stolku jsem mívala denně připravený obložený chleba, termosku s čajem a budík. Po půlnoci budík zazvonil, já snědla připravené jídlo, vypila teplý čaj a spala dál. Ačkoliv jsem se cpala vším co mi přišlo pod ruku, nemělo to žádný výsledek. Při výšce 180 cm jsem vážila 55 kg a když někdy váha ukázala padesát šest, mohla jsem se zbláznit radostí. Tetičky a babičky mě utěšovaly: "Až si  namluvíš kluka, ztloustneš, uvidíš!.....Po dětech přibereš.....po třicítce.....po čtyřicítce přibereš určitě." Pořád jsem byla jak tyčka ke koštěti. Když jsem se náhodou nečekaně uviděla ve výloze, chtělo se mi brečet. "Kdybych byla tlustá jak mašina, nevadilo by mně to. To bych snesla, ale tahle vyzáblost je příšerná."
      Před čtyřicátým rokem se zjistilo, že jsem vážně nemocná, podstoupila jsem pár operací, po kterých jsem zhubla ještě víc, ale uzdravila jsem se a začala se pomalu zotavovat. Za pár týdnů mi bylo oblečení těsné. S radostí jsem si běžela koupit o dvě čísla větší. Byla jsem šťastná a cpala jsem se tak jako dřív. Nebyla jsem zvyklá hlídat si váhu, neměla jsem potuchy jak je tloustnutí zákeřné. Navíc jsem přestala ze dne na den kouřit. Nezpozorněla jsem ani ve chvíli, když mě okolí začalo chválit, že teď fakt dobře vypadám. Byla jsem se sebou spokojená, manžel byl také spokojený, nikdo mi ani pohledem nenaznačil, že už začíná být něco v nepořádku. Proč by také něco naznačovali? Byla jsem důchodkyně a kdo by řešil vzhled staré ženy? Je prostě taková a basta. Až jsem ve městě potkala bývalou spolupracovnici. Stála vedle mě, nepozdravila.... tak jsem ji oslovila sama. Koukala na mě vyjeveně a prý mě nepoznala. "Vy jste ale hodně přibrala, vůbec bych vás nepoznala, kdybyste nepromluvila". Doma jsem si stoupla před zrcadlo a nestačila jsem se divit. Hrůza! Jak to, že jsem si nevšimla co se stalo s mou postavou? Jak jsem mohla nevidět to množství tuku, odulý obličej, nohy jak sloupy, to břicho... všude samé sádlo! Rozhodla jsem se, že s tím něco udělám. U našeho lékaře jsem nepochodila. Nic neporadil. Svěřila jsem se neteři a ta mi doporučila STOBklub. Vyhledala jsem tyto stránky teprve před pár týdny a začala jsem se řídit doporučeným programem. Vidím výsledky a jsem přesvědčena, že pokud budu dodržovat zásady stravování, určitě se mi podaří dostat váhu pod kontrolu. Jsou to moc dobře udělané stránky. Srozumitelné, kdo má snahu, může si snadno správně sestavit jídelníček a hned má kontrolu, jestli postupoval správně. Jsem ráda, že ten STOBklub máme. Teď jen zmobilizovat pevnou vůli a nevzdat to, když bude váha bude klesat pomaleji.
Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 09. 2013 18:06
Vítám Vás mezi námi. Přeji hodně úspěchů. Se Stobem to vyhrajete.
10. 09. 2013 22:59
Vítám v klubu a gratuluji k dobrému rozhodnutí. Věřím, že se vše podaří tak, jak si přeješ - držím palce!
10. 09. 2013 22:49
Milá Emo, držím ti palce, abys své cíle splnila a hlavně, abys byla zdravá.
10. 09. 2013 10:54
Toto jsou správné sránky a správná společnost - podpoří, když se nevede, ocení, když se vede. Tak ať se vede!
10. 09. 2013 10:33
Tý jo,vítám vás tady. Já zase nikdy nepoznala,co to je být hubená :-) celý život bojuji s nadváhou a musím se hlídat. Takže si neumím představit jak jste se cítila hubená. Každopádně se STOBem to půjde a vy už to víte! Tak ať se daří!
06. 09. 2013 12:33
pro Jirina55
Tak to je tedy opravdu veliký úspěch! Něco takového se mně podařit, tak se štěstím zblázním. Chce to disciplinu, veliké usilí a sebekázeň, což mně tedy chybí. Ale fakt se snažím. Alespoň 20 kg za rok kdybych dokázala zhubnout ! Uvidíme.
01. 09. 2013 20:18
I já patřím mezi lidi, kteří se stále prali s nadváhou a byla z toho morbidní obezita - 145 kg. Pak se mi podařilo dostat se na 107 a po sedmi měsících na STOBu je dole 25 kil a pět konfekčních velikostí. A ta radost, když jsem přišla po prázdninách na cvičák a jedna z nás mně uvítala slovy: jsi nějaká hubená, jdi se najíst. A byla v tom asi i trocha závisti. Na STOBu je krásné, že neléčí jen kila na víc ale i sebevědomí, ubírá kila a mění myšlení a hlavně. Je tu obrovská podpora a pomoc ostatních v komunitě. Nezáleží na věku ale na hlavě. Tak přeju hodně štěstí
01. 09. 2013 17:52
To jsou vtipy, až si namluvíš, prej ztloustneš, uvidíš. Ty babičky fikaný !
01. 09. 2013 16:06
Držím Vám hodně palečky. Já bojuji s obezitou snad celý život. Vyzkoušela jsem i nějaké diety, a ve skutečnosti jsem přišla na to, že to k ničemu nevedlo. Až díky STOBU jsem se naučila, jak správně jíst a hlavně taky pravidelně. Ano a hlavně taky je velmi důležitý pohyb. Bez toho by to tak snadno nešlo. Každý den se těším, na moji tůrečku, tak 7 km. Není to nic moc ale cítím se dobře. Já začínala na 88 a nyní mám 77. Od zítřka začínám nový cyklus. Tak že, s chutí do boje.

01. 09. 2013 15:16
Hodne stesti v boji,jsem spolubojovnice a nevzdam to... stob mi take hodne pomohl!!!
01. 09. 2013 14:52
Držím palečky, aby se uspěch dostavil a nadšení ze stobu zůstalo :-)
22. 08. 2013 21:45
Držím palce!
21. 08. 2013 12:06
Akraj, obdivuji Tvou aktivitu na stobklubu a Tve odhodlani:-) Verim, ze jsi na spravne ceste za spokojenou vahou:-) Mam tolik klientek, ktere jsou na tom podobne jako Ty.Prave zeny, ktere nikdy vahu hlidat nemuseli s pribyvajicim vekem zjistuji, jak se postava nenapadne meni.Po 40.roce se situace jeste umocnuje...Najednou se ke mne zeny prijdou zmerit a jedna z nejcastejsich hlasek zni:Ja vedela ze je jsem na tom bidne, ale ze aaaz tak, to jsem necekala.Ale dulezite je, ze nam to neni lhostejne!Drzim Ti palecky!:-)
21. 08. 2013 06:49
Souhlasím se všemi, že STOB jsou stránky pro pomoc všem, kteří si nevědí rady jak hubnout a nemít hlad, k tomu musí být určitě pravidelný pohyb a je člověku lépe, zdravím a všem přeji pohodu a jde to!!!
20. 08. 2013 20:34
Děkuji vám všem za nabídnuté přátelství a za povzbudivá slova. Člověk se hned cítí líp, když vidí, že v tom není sám a že opravdu existují lidé, kteří se z nadváhy dokázali dostat a drží se. Třeba se mi to také podaří. Zatím jsem plná elánu, krize mě teprve čeká. Díky za povzbuzení.
20. 08. 2013 17:09
to je prostě paradox celý si přát přibrat pár kil a dneska si zase přeješ pár kil shodit dolů. Víš já jsem tak nějak od 18 let pořád musela řešit svou váhu hlídat se po dětech taky pár kilo zůstalo ale pořád to nebylo až tak hrozný uměla jsem to i dobře zamaskovat oblečením.Všichni mi tvrdili že po 40 půjde váha nahoru ani nebudu vědět jak a nic s tím neudělám.
Před dvěma lety jsem opravdu zjistila že se váha pomalu ale jistě šplhá nahoru a řekla jsem si dost. Musím všem dokázat že když člověk chce nenechá to zajíd tak daleko a že i po 40 se dá hubnout .Je mi 44 vážím 65kg ze svých skoro 80kg a už víc jak rok se držím a to mě naučil stob.
Takže se neboj určitě to dáš ono záleží hlavně na tobě držím palce.
20. 08. 2013 15:02
Emi, já jsem jako díte byla vzdy hubená, taky mi bylo vyhrozováno ozdravovnou. Po detech jsem vázila pri výsce 160 nejvíc 52 kilo a to az do mýcvh 38 let. Potom jsem vázila trochu víc, tak 56 kg. Kdyz mi bylo 42 let a umrela mamka tak se to rozjelo. A ted kdyz jsem se prihlásila do Stobu uz jsem vázila 81 kg. Mám v háji levou kycel ,bolela me záda a vubec jsem se necítila dobre. A kdyz jsem se videla v kabince pri nakupování, tak jsem se zhrozila. Stob jsem nasla náhodne a jsem ráda ze neco takového existuje. Asi to prislo jeste vcas, jinak nevím asi bych za chvíli vázila 90 kg. Takze do toho, to zvládnem, navzájem si pomuzeme motivací a podporou. Drzím palce a velké díky za Stob:-)))
20. 08. 2013 14:49
Emi, mám téměř totožnou zkušenost, v dětství každý rok ozdravovna, v 15 letech jsem měla 39, kgpo dvou dětech jsem vážila 49 kg (měřím 162 cm) a jedla jsem za dva. Kolem 35 roku se to obrátilo, během zhruba 5 let jsem přibrala 30 !!!!!! kg. Od té doby jsem zkoušela nepočítaně diet, různých "zaručených " preparátů a jojo efektem přibrala dalších 6 kg. Letos jsem se pustila do hubnutí se STOBem. Od ledna , za 3 měsíce jsem zhodila 12 kg a zmenšila oblečení o 4 velikosti.Tuto váhu si stále držím. Přes léto a dovolenou jsem měla trochu obavu, protože jsem neměla možnost si jídlo zapisovat do počítače ale i tak jsem se hlídala. Bohužel jsem víc nezhubla ale taky nepřibrala. Od včerejška jsem najela na nový cyklus a těším se, kolik to zase bude kg dolů. Přeji Ti, aby jsi měla vůli vydržet. Skaždým kg dolů to bude radostnější !!!!
20. 08. 2013 14:32
Emičko, jestli mohu také trochu motivovat, tak před rokem 106 kilo a dnes 80. Je to na dlouho, ale stojí to za to. Více energie, bolení kloubů přestane, sníží se tlak, pohyb se stane součástí života a zdravější strava určitě tělíčku prospěje. Tak hezky do toho a měj uši a oči otevřené, tady se dozvíš hodně věcí.
20. 08. 2013 14:07
Emo, buďte ráda, že jste nedopadla takhle:
http://www.novinky.cz/koktejl/311027-ve-20-letech-vazi-610-kilo-do-nemocnice-mu-pomohl-vysokozdvizny-vozik.html
Je prostě třeba osvěta, aby se lidi naučili zdravěji stravovat. Nejhorší je, co se dá koupit za "potraviny" v obchodech, spíš náš organismus přiotráví, nemluvě o vysokém množství prázdných kalorií. To není jídlo, ale odpad. Co času zabere studování složení:), ale jde si zvyknout.
Jinak se k vám určitě přidávám, že jsem rovněž velmi ráda za STOB. Trochu mi otevřel oči pořad o hubnutí na Primě, no se STOBEM se jídlo hezky dá spočítat. Konečně jím pořádně, dost a mám i víc energie, žádné hladovění. Snad se také cítíte lépe. Přeji, ať ubývají centimetry:)
20. 08. 2013 13:06
Emi ,prožívala jsem dětství podobně ,každý rok ozdravovna ,od dospívání přibývání na váze a v 60ti letech skoro 100kg.Tak jsem tady začala a 14kg už je pryč! Vítej mezi námi ,tady získáš podporu jakou potřebuješ!
20. 08. 2013 08:51
Rozumím ti, já tímhle procesem - najednou jsem mašina - prošla ve 40 letech. Vysloveně hubená - a pak jsem začala nabírat . Nejdřív to bylo příjemné - nebýt jako tyčka. Nyní v 60 s váhou ještě pořád bojuji a ona, potvora vítězí na celé čáře. Od dětství, co pamatuju jsem byla šíleně hubené dítě silně obézních rodičů. Ti se "snažili" mě dokrmit tím, že mě třeba od snídaně nechali sedět u stolu až do oběda - a jen vyměnili mnou netknuté talíře. Jak já jídlo nenáviděla. Ted se karta obrátila - stále přibírám at dělám co dělám.....a jedla bych stále něco....mívám veliká odhodlání - zejména, když tady čtu, jak se děvčatům daří. Ale skolí mě vždycky vlastní neúspěch....Přeji ti mnohem více vytrvalosti, než mám já.
20. 08. 2013 08:12
Držím pevně palce.
20. 08. 2013 07:55
Emi, moc moc moc držím palečky, ať špeky mizí rychlostí světla!! ;-)
20. 08. 2013 07:54
Držím všechny palce ať se daří :-)
20. 08. 2013 07:53
Dobrá analýza a ještě lepší odhodlání! Špekoslavům zmar!
20. 08. 2013 07:51
Dobré rozhodnutí, přeji hodně sil a pevnou vůli. Držím palce :-)))
20. 08. 2013 07:43
Příběh jak z hororu :-)) Píšeš moc hezky a v hlavě sis všechno srovnala,tak proč by to nemělo jít? Držím palce,ať nečekaná a nechtěná kila jdou zase pryč :-))
20. 08. 2013 07:00
Drzim palce,at se zadari!;-)
20. 08. 2013 06:47
Držím palečky do boje se zákeřným sádlem! Myslím, že se to podaří!
20. 08. 2013 06:38
Držím palce!
20. 08. 2013 06:33
pevná vůle je nejdůležitější :-) bez ní to nejde :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři