TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 07. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

ema.cz

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 199
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133208.93 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jsem velbloud a pitný režim je moje noční můra.

21. 08. 2013


Tak prý mám vypít tři litry vody denně. Pro mě je to strašně moc. Nepotřebuji pít jak je den dlouhý ani v parném létě. Při namáhavé práci nebo při dlouhých turistických pochodech mi vždycky stačilo napít se ráno, v poledne a potom na konci akce. Dohromady to nebyl ani litr a stačilo mi to. Naopak, kdybych pila víc, začala bych se potit, ztratila bych výkonnost, unavila bych se, nestačila bych ostatním. Nikdo to nechápal, ale vždycky to tak bylo. Jsem prostě velbloud. A teď tři litry! Rozhodla jsem se zavrhnout pocity a jít na to prakticky. Spím osm hodin denně, takže mi zbývá šestnáct bdělých hodin na ty zatracené tři litry. To přece dokáže vypít kdejaký alkoholik za dvě hodiny. Teda pokud nejde o vodu, že. Tak co bych to nezvládla já. Chce to organizaci. Natáhnu si pípátko, aby každou hodinu zapištělo a pak už stačí jenom obrátit do sebe dvě deci vody a je hotovo. Ještě mi na konci jedna suchá hodina zbude, protože hodin je šestnáct a dvoudecových sklenic jen patnáct. Není co řešit. První sklenici jsem vypila jako nic. Druhou sklenici už jsem nemusela, leč je to nutnost, tak do toho! Třetí sklínku jsem polykala natřikrát.Čtvrtou jsem nenáviděla a cucala jsem ji pomalu pět minut, při šesté se mi udělalo špatně a na sedmou jsem se v rámci zachování základních životních funkcí vykašlala. Za nic na světě nedokážu vypít tolik vody, aniž bych zkolabovala. Budu se samozřejmě snažit, ale za výsledek neručím. A to jsem baba jak hrom, 181 cm, a momentálně 124 kg. Nepochopím, jak ty tři litry dokáže vypít děvče 167 cm vysoké, ať váží kolik chcete. Myslela jsem, že můj problém bude hlad, různé chutě, neschopnost sestavit správně jídelníček. A ony jsou to pitomé tři litry vody, které nedokážu vypít ani z poloviny.  Kdo to dokáže je u mě hrdina.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 09. 2013 22:25
Já to nechápu. Pořád to nechápu, co je to za zábrany, že někdo pije málo. Já musím jídlo zapít, jinak mi nesklouzne a dusím se. Dále piju, abych zahnal chuŤ na jídlo a zapíjím prášky. Dále piju, protože mám žízeň, po každém delším pohybu. V noci vypotím a vydýchám / a ještě WC/ 1 až 2 kg.
Zřejmě vody , čeho jiného.
Holky , co děláte ?
16. 09. 2013 21:39
Už nepracuješ v horkém provozu, tak by ti při normálním režimu a počasí měly stačit 2 litry. A započítej si do toho i tekutou část polévky, případně mléko. Jestli máš vysoký tlak, tak to s nadměrným pitím nepřeháněj a nezatěžuj srdce. Při nadváze se víc zadržuje voda v těle, ale to se po zhubnutí upraví.
22. 08. 2013 19:49
Někdy to mám velmi podobně, jindy jsem schopná vypít 4 litry tekutin, ani nevím, jak... Značný procento toho u mě ale dělaj kafíčka, čajíčky a kofeinový limonády. Já se vlastně pitím spíš odvodňuju. Takže i když kolikrát semaforek u pitnýho režimu dotáhnu ke žluté nebo dokonce zelené, v reálu to zdaleka tak dobrý není. :-/
22. 08. 2013 16:59
já si ze začátku nastavovala budík na mobilu dávala pití všude kde jsem se pohybovala v autě v práci na stole , kabelce v ložnici no fakt to byla síla.Za nějakou dobu jsem se pít naučila dokonce už mě přepadávají stavy žízně takže se neboj určitě si zvykneš
22. 08. 2013 16:45
Kdysi mi to také přišlo jako nepřekonatelný problém, málokdy jsem měla pocit žízně. Šla jsem tedy na to takticky a do pití se nutila. Po nějaké době se to ve mně ale zlomilo a pokud za den nevypiju minimálně dva litry, cítím se unavená a bolí mě hlava. A najednou jsem schopná vypít půl litru. A po deseti minutách znovu.
22. 08. 2013 15:56
S pitím problém nemám, ale dcera to měla jako ty, navíc ji dost často bolela hlava. Naučila se pít trochu víc, ale také 3 l nedá. Možná se jen blíží 2 litrům.
22. 08. 2013 14:56
Já s tím mám také porád problém a to piju denne jenom dva litry vody. No snazím se, vzdycky si naleju sklenici vody a kdyz jí dopiju, doplním ji....
22. 08. 2013 14:52
Hezky napsáno :-))
22. 08. 2013 14:15
já to mám podobně... o 3 litry se vůbec nestažím, snažím se dostat na ty dva. A musím souhlasit s Keksinou - zvyknout si možná nezvykneš nikdy. Jsem tu přes rok a půl a pořád s pitným režimem bojuju. Mě pomáhá - ráno ke snídani hrnek čaje - dojdu do práce a okamžitě si uvařím nový a postupně ho usrkávám a do pauzy ho prostě "musím" vypít. Hned jakmile ho vypiju uvařím si nový - a takhle v práci vypiju 3 hrnky. Doma mě pak čekají další 3 než jdu spát... Vždy musím mít něco uvařené, pořád postavené vedle sebe a pořád usrkávat...
22. 08. 2013 13:47
:-D tak jsem se opravdu od srdce zasmála. Přesně jak říkáš - první sklínka dobrý, druhá teda jako že když musím a pátá už ani omylem. A to nemluvím o doprovodném problému s onou místností a její návštěvností tak, že se to neslučuje s pracovní dobou běžně zaměstnaného člověka.
Nebudu ti věšet bulíky na nos, nezvykneš si nikdy - každé deci vody, které vypiješ navíc bude utrpení a ať si říká kdo chce co chce ani po měsíci (podle mých zkušeností) ani po delším čase (podle zkušeností jiných velbloudů) si tělo nezvykne ani na vysoký příjem vody ani na nutnost neustále trávit čas onde. Ale máš na výběr - bud budeš pokračovat v tom, co je nám blízké a v čem se cítíme dobře, nebo navzdory všem negativům která to s sebou nese, se prostě donutíš pít víc. Ono z našeho pohledu je hodně i to, že vypiješ dva litry a někdy ani to ne. ;-)
Já osobně se to snažím střídat - slazenou vodu, neslazenou, perlivou, neperlivou, pivo, Kofolu.. bez ohledu na to, že na mě bude kouč řvát červenýma semaforkama, že jsem přetáhla sacharidy..
Přeji ať si brzo najdeš svoji cestu jak tenhle sysifovský úkol zvládnout.
A velbloudům zdar! :-)
22. 08. 2013 13:46
Souhlasím s vodak75,musíš tělo pomalu navyknout.Postupně přidávej po skleničce za týden k tomu litru co jsi běžně zvyklá vypít a uvidíš,že za měsíc na tom budeš úplně jinak.Tělo si na ten šok z vody musí zvyknout :-).
22. 08. 2013 13:37
myslím že je to jen zvyk hlavně začněte třeba s litrem a přidávejte v týdnu 2x po 1dcl aby si tělo zvyklo a neprotestovalo, takhle to bude šok :-)
22. 08. 2013 12:58
Určitě to zvládneš - zkus to střídat, nemusíš jen čistou vodu, dobré jsou ovocné nebo bylinkové čaje, voda s citronem, s plátkem okurky, se zázvorem, s mátou...možná by Ti pomohlo, kdybys začala s menším množstvím - třeba litrem a půl a přdala po týdnu další pulitřík... Držím Ti palce!
22. 08. 2013 11:07
Musíš si to rozložit na celý den a spíše po lokách. Dvě deci najednou je zřejmě pro tebe moc.
22. 08. 2013 10:57
jojo, já to mám taky tak vypiju tohu přes den hooodně, ale s ostatním se peru...
22. 08. 2013 10:54
tak pití je jediná věc s kterou nemám problém, dve petky vody jak nic a můžu i víc.. pak ale v noci musím běhat:-D
22. 08. 2013 10:53
Mluvíš mi z duše ,jsem na tom podobně :-)))
22. 08. 2013 10:48
Před důchodem jsem měla hodně fyzicky náročnou práci v horkém provozu ve fabrice. Jedině tam jsem musela hodně pít, během směny jsem postupně vypila dvoulitrovou minerálku. Takže si asi vážně zvyknu. Budu na tom muset zapracovat.
22. 08. 2013 10:40
Je to opravdu jen o zvyku, ráno po snídani vypiji sklenici vody, pak v práci kávu + 0,5 l hrnek čaje, v poledne to samé, odpoledne doma sklenice vody a večer další, někdy i další čaj. Jinak pokud jdu na kolo, beru litrovou láhev vody a vracím se s prázdnou. 2 ,5 litru každý den je minimum
22. 08. 2013 10:26
Je to jen o zvyk :-)) Tak začni pomaleji - po hodině decku nebo půldecku. Nesmí se ti to protivit,to bys nezvládla:-)) Mě se to mluví,pro mě nejsou ani ty tři litry někdy dost,jakmile je horko a navíc nějaká aktivita - vypiju mnohem víc :-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři