TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 11. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

evare

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2377
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133146.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nekouřím, ale tloustnu

17. 03. 2014

Přestala jsem kouřit, úžasná věc po letech téměř krabičky denně. Už půldruhého roku nekouřím, nechybí mi to a jsem nadmíru  spokojená, že jsem to zvládla a  ALE, mám 15 kg nahoře a z dnešního úhlu pohledu mám dojem, že shodit je, je mnohem těžší, než přestat kouřit. 
V minulosti jsem se mnohokrát snažila přestat, ale s chabými výsledky. Nejsem odborník na nekouření, ale přesto se chci podělit se svými zkušenostmi. Třeba to někomu pomůže.
3 důvody proč: za mlada nejvíc řešíte peníze, ve středním věku si připustíte, že zdravotní riziko je asi větší, než jste si zatím byla ochotná přiznat a alespon pro mě poslední důvod, začala mi vadit vlastní závislost, že nedělám svobodně jen to, co chci. Pomohla mi praktická lékařka. Řekla mi, pořádně si to rozmyslete, a až budete na 100% rozhodnutá s tím praštit, ne to je zkusit, tak se zastavte.
Ještě asi měsíc či dva jsem otálela, přemýšlela a pak se rozhodla. Paní doktorka mi napsala CHAMPIX. Na  mě účinkoval výborně. Výhodou je, že normálně kouříte, k tomu berete prášky a cca 12. den zjistíte, že na cigaretu nemáte vůbec chuť. Laicky řečeno v mozku vyvolávají stejnou reakci jako po nikotinu, takže přestáváte mít fyzickou potřebu kouřit. Brala jsem je cca 2 měsíce, poslední dávku jsem ani nedobrala, a od té doby nekouřím. Ze začátku musíte trošku zvládnout momenty, ke kterým dříve cigareta patřila, ale tím že fyzická chuť není, tak se to dá zvládnout velmi dobře. Kdyby mi to někdo řekl před tím, tak mu asi nevěřím, ale medicina někdy umí i zázraky. Myslím, že metody jako omezování kouření nefungují, nebo jen dočasně a ještě se u toho člověk trápí.
Teď mě ovšem trápí tak kila, co mám navrch. Začala jsem používat sebekoučink, chodím cvičit na stroje VakuActiv, ted na jaře se vrátím k chození s hůlkami, ale mám dojem, že to nestačí. A to podotýkám, že nic neřeším sladkostmi, protože mi naštěstí nechutnají. No zatím to nevzdávám a oblečení, do kterého se nevejdu ještě nevyhazuji, ale co vím jistě, ke kouření se už nevrátím a ne jen proto, že mi to strašně páchne. Držím palce všem, kdo se do toho pustí.
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 04. 2015 06:33
ahojky ja přestala po 26 letech kouřit bez prášku a taky to jde jen ta kila rostou a to jsem teprv na začátku cca 3 měsíce
18. 03. 2014 10:33
ahojky, ja jsem taky prestala kourit, uz je tomu dvanact dlouhych let..tenkrat se rozsirila takova terapie proti koureni, vzala jsem na ni i pritele Holandana..oba dva jsme prestali kourit z minuty na minutu..asi po dvou letech jsme se dozvedeli, ze to byl podvod..nu coz, my uz davno nekourili, tak jsme se tomu pouze zasmali...ale jak pises, ja pribrala cca 20kg a bojuju s tim doted..je pravda, ze uz mam i sva leta a ta kila se shazuji mnohem hur, nicmeme jsem rozhodnuta, ze letos tech 20kg pokorim...za sebou mam uz skoro prvni desitku..drzim ti palce...
18. 03. 2014 09:37
Jsem na tom podobně. Zrovna abstinuji, chodím do poradny pro závislé na tabáku, beru Champix. úžasný prášky:-) řekla bych, že je to jediná možnost jak přestat kouřit pro lidi, kteří opravdu nemají silnou vůli. Já jsem ztloustla asi 6 kg, ale váha už se mi začala hýbat a jde dolů. Nechci dělat reklamu, ale zkuste si přečíst knihu (dá se stáhnout) od Jillian Michaels " Ovládněte svůj metabolismus ". Je to velmi zajímavé. Posílám odkaz na recenzi
http://mojetelo.blogspot.cz/2013/07/recenze-na-knihu-ovladnete-svuj.html
to ji.lanka: Champix je jen na lékařský předpis
18. 03. 2014 08:26
Gratuluji, to je velká výhra!
18. 03. 2014 06:16
Gratuluji, moc, chtěla bych se zeptat, jestli ty tablety CHAMPIX, jde koupit,bez předpisu. Děkuji Jiřina
18. 03. 2014 00:01
Moc gratuluji, že jste to zvládla sama, resp. za pomoci CHAMPIXu, který je velmi dobrým pomocníkem. V naší metodice se budeme snažit dospět ke dni D a pak přestat kouřit úplně, tak jste to zvládla vy. A je perfektní, že se hýbete.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři