TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 24. 07. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

janadivoka

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 635
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

janadivoka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co bych dělala, kdybych se probudila s ideální postavou

24. 08. 2013

V minulém blogu jsme nádherně diskutovali o tom, co bychom kdo udělal, kdyby se stal zázrak a probudili jsme se s ideální postavou. 
Slíbila jsem, že napíšu, co bych udělala já! 
Jsem celoživotní bojovník s váhou. V roce 2010 jsem porodila chlapečka Jaromíra a z přibraných 18 kilo  mi po porodu 14 zůstalo. Skoro 3 roky jsem kojila a kila nešla vůbec dolů. Zhubla jsem za tři roky asi 4 kila. Trápilo mě to, protože pracuji s lidmi, kterým pomáhám hubnout a sama jsem měla nadváhu a často se i styděla a měla pocit, že mě to hodně v mé práci handicapuje - že mi lidi a obzvláště děti nemohou důvěřovat, když to sama nedokážu. Ale motivace stále nepřicházela a nepřicházela....  
Snažila jsem se už od ledna, co jsem přestala kojit, hlídala jsem si jídlo a ono to nešlo. Propadala jsem pocitům marnosti, takže vím, o čem tu často mluvíte.
A pak najednou  - přišlo to ze dne na den - ráno jsme se probudila a řekla si, že dokud to opravdu nevezmu do svých rukou, tak se to nepodaří....Sakra, proč ta kila taháš? K čemu ti jsou dobrá? 
K dnešnímu dni mi chybí ještě 2,5 kila k "předtěhotenské" váze, což je můj cíl.....
Já už tedy ke svému snu nemám daleko, ale kdybych  se zítra probudila a měla o ta 2,5 kila méně, měla bych radost - ale bez práce by mě to asi moc netěšilo. Nejkrásnější na celé věci je ta cesta, to že to člověk "konečně" dokáže. 
To je jedna stránka věci a ta druhá? Životní štěstí je věc osobního postoje a nevím, jestli ten se dá změnit jen tím, že budu mít ideální postavu. Já bych se spíš raději probudila o něco moudřejší a s o něco větším srdcem:-)  

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 09. 2013 10:29
Koupila bych si krásný oblečení, vyfotila bych se před a po :-) a pyšně bych se nosila :-)
05. 08. 2013 09:09
kdybych se já ráno probudila a měla ideální postavu, okamžitě bych si sbalila ručník, plavky a vyrazila na koupaliště :-)
04. 08. 2013 17:56
Napříč krásné blogy, je jistě dobré být nejen spokojená s tělesnou kondicí, ale být šťastná za to , že kolem sebe máme štěstí ve zdravých dětech a vnoučatech a že manžel je pozorný i když již třeba ne každý den, však ani my nejsme každý den stejné ,ale snažit se vyplatí, když se to pak stejným způsobem vrátí.POhyb je ale i o endorfínech,kondici a dobrého pocitu při úbytku váhy Zdraví J.
02. 08. 2013 18:15
Díky za moc hezké komentáře:-) Odjíždím na dovolenou, tak se tu mějte krásně:-) Budu odpočívat a přemýšlet o nových věcech, které pro Vás na stoklubu už chystáme:-) Jestli se vše podaří, budeme pro vás mít další vychytávky pro změnu životního stylu:-)
02. 08. 2013 14:37
Jani, krásně jsi to napsala. Děkuji :-)
02. 08. 2013 12:57
Je mnoho důležitějších hodnot pro to aby byl člověk šťastný ... zdraví (moje i členů rodiny), spokojené partnerství a rodina, práce, která uspokojuje .... pokud mám pocit, že můj život má smysl, pak můžu být šťastná i s kily navíc, pokud ten pocit nemám, tak vysněná postava to nezachrání ....
02. 08. 2013 08:32
Měla bych radost a považovala bych to nějak za samozřejmé, protože většinu svého života jsem měla pěknou postavu.Svoji současnou váhu beru jako nepříjemný "krátkodobý" (už asi 8 let) úkaz. I když se k cíli "hrabu" velkými oklikami, věřím, že letos se jednoho dne probudím a těch 70 tam bude:-) S přáním, které vyjadřuješ v poslední větě svého blogu nelze než souhlasit. Stojí za to na splnění obou přání pracovat:-)
02. 08. 2013 06:22
Souhlasím 100% s Líbou :-))
01. 08. 2013 22:25
Já jsem moc ráda, že je STOB a hlavně Sebekoučink, protože ten mi pomohl zhubnout a váhu si udržet. Souhlasím se vším, co jsi ve svém bogunapsala Jano. Vítězství bez boje netěší a jako by nebylo.
01. 08. 2013 20:23
Děkuji moc za komentáře:-) Lidé často udržují ve svém životě problémy, protože jim v nějakém ohledu v podstatě vyhovují. Chce to se opravdu rozhodnout, že už ve svém životě ta kila vůbec nepotřebujeme:-)
01. 08. 2013 20:07
Hubnutí má jednu obrovskou výhodu, plus - můžeme to ovlivnit úplně sami, aniž by nám do toho někdo zasahoval, je to skutečně jen a jen v našich rukách, což se o mnohých jiných důležitých věcech bohužel říci nedá. Takže podívejte se na své ruce a řekněte si - jen já sám se udělám takovým, jakým chci být a dosáhnu toho, protože si věřím a mám pevnou vůli a především - ODHODLÁNÍ.
01. 08. 2013 20:05
Já bych se ráda probudila klidně jak jsem, se situací jaká je ( jsem spokojená v soukromí ), jen s obrovskou úžasnou pracovní nabídkou a oželela bych i zbylá kila navíc, jako daň za všechno ostatní, co by šlapalo a mělo smysl a přinášelo by mi to štěstí a uspokojení a radost.
01. 08. 2013 19:56
Životní štěstí pro mne je rodina, příbuzní a známí. Velkým bonusem by bylo po probuzení 69 - 70 kg :-))). Byla to zajímavá otázka a moc hezká odpověď na ni.
01. 08. 2013 18:07
Lidská mysl je ošemetná věc... Člověk může dokázat v podstatě vše, co si usmyslí, slabá vůle a nedostatek motivace je jediné, co mu v tom brání. Já jsem se tak probudila jednou v první půlce dubna a najednou jsem měla před sebou jasnou vizi - teď by to šlo - teď to můžeš dokázat - a už jsem se viděla ve formě. A to je důležité - aby si člověk dokázal představit, že to tak jednou bude. A najednou jsem nepotřebovala po večerech ujídat brambůrky, jíst spoustu pečiva, najednou mi nevadilo jít se hýbat, i když jinak by si člověk lehl k televizi a pak říkal, že v podstatě na cvičení není čas. No a výsledek, od dubna skoro 9 kg dolů a chybí mi tak dvě, spíš ale budu muset vytrvat ve cvičení a přidat něco na zformování místo na hubnutí. A momentálně nechápu, proč to dřív nešlo. Protože ale vím, že tuto motivaci je nutné v sobě pěstovat, protože jak přišla, může i odejít, naordinovala jsem si pozitivní myšlení ve všech sférách života, snažím se vidět všude něco dobrého, nestresovat se a bavit se jen když to jde. Moc to pomáhá. Přeji všem velkou dávku motivace a podpory!!!
01. 08. 2013 17:51
Moc hezky napsané :-) a odžité. Také jsem věčná bojovnice, ale stále se mi zatím nedaří nebo lépe řečeno asi jsem se usadila ve velikosti, kde mi to vadí jen občas. A zrovna nedavno jsem svoje hubnoucí trable řešila s mužem a ten mi na to řekl, že nikdo si jednou nebude pamatovat jeslti jsem byla hubená nebo plnoštíhlá, ale jestli jsem byla v pohodě, společenská a veselá a nebo zakomplexovaná a nervní :-) Takže mě by se hodilo probudit se moudřejší a vyrovnanější :-)
Hezký letní den
01. 08. 2013 15:17
hezky napsané :) , musím s tebou souhlasit, asi bych se také raději vzbudila s větším srdcem a o něco moudřejší :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři