TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

janca7

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1456
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133044.81 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak se hubne při chřipce

09. 02. 2017

Na otázku v nadpise je rychlá odpověď: HUBNE SE KRÁSNĚ!

Je to jediné pozitivní na téhle hnusné nemoci - hubne se rychle, snadno, bez vynaložení námahy, bez zapojení vlastní vůle. Ideální - jako kdybyste zmáčkli někde na sobě knoflík a ono to hubnulo za vás.

Dostat chřipku v době probíhající epidemie je hloupé, ale člověk se s tím smíří. Dostat chřipku, když se na vás z televize valí zprávy, že epidemie končí ... to je k .... (marně hledám slušné slovo).

Takže ke chřipce jsem přišla jako slepý k houslím - jednoho dne minulého týdne tu byla. Měla jsem 39 horečky, bolela mě hlava, oči a od kašle za chvíli celé tělo. Připadala jsem si ošklivá a při letmém pohledu do zrcadla jsem zjistila, že to není subjektivní ale objektivní pocit. Manžel odešel každé ráno do práce a já zůstala sama doma - upocená, s přeleželými vlasy, oteklýma očima... Jediná výhoda toho všeho bylo - já neměla hlad! Nemít hlad a chuť na žádné jídlo je u mě pocit nezvyklý. Na sebekoučink jsem neměla pomyšlení - jediné, kde by byl semaforek zelený, by bylo v příjmu tekutin (to bylo několik litrů denně). Jinak jsem řešila dilema: mám sníst tu půlku banánu, nebo těch pár piškotů, ten kousek jablka, nebo zbytek včerejšího rohlíku? Nic - jenom si kousnu a zvedá se mi žaludek. Tělo úpí a naříká a já se po třech dnech štrachám na váhu - ta ukazuje o tři kila míň! Nálada je hned lepší, chřipka není nepřítel, je to dobrá kamarádka, která mi pomáhá - tak tudy na tu hnusnou váhu! Budu neustále jíst jako při chřipce - minimum a to ještě s odporem! Ale tělo není blbé - po třech dnech je mu líp a já dostávám chuť k jídlu. Do banánu už se nenutím, zbaštím ho celý, pak si mažu chleba máslem a obkládám šunkou (nevážím, nebudeme troškaři, jsem vyhublá a tělo si o jídlo říká - co říká? přímo řve, že má zase chuť k životu).

Po čtyřech dnech od počátku mojí chřipky, přichází z práce domů manžel s JEHO chřipkou. Mně už je líp a tak se věnuji jeho chřipce, která je daleko horší, má silnější průběh (i když teploty jenom 38) - daleko víc ho bolí hlava, oči atd. (vždyť to známe všechny). Mimochodem já po těch třech dnech vstala a začala normálně (se zatnutými zuby) fungovat. Manžel ještě stále marodí - co k tomu dodat?

Jinak hubnutí při chřipce je krásné, rychlé - ale nemá dlouhého trvání. Po dalších třech dnech mám o 20 dkg víc než před chřipkou - ale to už naštěstí jedu opět v sebekoučinku a jde to zase dolů.

Tolik tedy k mojí chřipce - všem krásné dny se zdravými těly.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 02. 2017 22:54
Hodně zdraví a elánu do posledních ledových dnů!
08. 02. 2017 17:09
Já jsem taky čerstvě nemocná, taky mi nechutná, ale váha zůstavá konstantní....ale pravda, ležela jsem jenom 2 dny a neměla jsem takové teploty...doufám, že už je Ti líp! :)
08. 02. 2017 16:36
Přeji ohdně trpělivosti a lásky....
08. 02. 2017 16:28
Díky všem za povzbuzení :-) Jinak - ano bolest zubů tohle umí taky (a snad ještě intenzivněji, od toho radši pryč).
08. 02. 2017 14:33
Jojo česnečka, vývar a šípkový čaj s medem a citronem. Zabalit a potit.
Pak se zdravíčko vrací rychleji.Držím palce při semaforkovém hubnutí.
08. 02. 2017 13:09
To je krásný pozitivní přístup :-) Také přeji hubnutí se zdravím ruku v ruce :-)
08. 02. 2017 13:04
Bolest zubů také nese ovoce :-)
08. 02. 2017 12:05
Přidávám se k Hance a přeji rychlé uzdravení.
08. 02. 2017 11:48
Tak ať už tvé hubnutí má jen "zdravou podobu" a kilečka jdou dolů bez hladovění. :-) Manželovi uvař pořádnou česnečku, zabal ho do peřin ať se pořádně vypotí. Tak hodně zdraví oběma. :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři