TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 07. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

jenisa

Původní Sebekoučink

67 %
0 kg 6 kg

Již zhubnuto: 4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2022
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Bílkoviny -- ale bez laktózy, mléčných bílkovin

18. 05. 2013

Tak se ozývám po hodně dlouhé době, kdy jsem měla v plánu pouze uržovat a zlepšovat kondici.
Takže co se (ne)změnilo? Plavání stále nemám ráda, i když začínám mít chvillky, kdy si tak bloudím myšlenkami a nemyslím na to, že musím plavat :) Jen mě z toho často probere nějaká vedle plovoucí velryba obvykle rodu mužského, která člověka ohodí vodou (tím myslím, že můj styl paní Radová vezme okamžitě za své a účes opravdu nevydrží :) a navíc při zuřivém kraulu ještě semtam nakopne. Už jsem si zvykla i na nějaký ten pohyb po schodech, už nejezdím výtahem a zuřivě funím do schodů každé ráno do práce. Ať je venku vedro nebo zima, po vyšlapání několika pater mám pocit, že tropy nastaly už teď. Nikterak jsem nezhubla, ale zvýšila se mi neuvěřitelně chuť k jídlu :) To bude asi tím pohybem, i když to nepřeháním.

Velkou novinkou je pro mě nakupování, že mi vadí laktóza jsem věděla dlouho. Ale že nemůžu mléčné bílkoviny jsem se dozvěděla až teď. Sbohem, mé oblíbené tvarohové dezerty, pomazánky, sýry. Bohužel je mléko často i v pečivu, uzeninách, cukrovinkách apod.
Je to smůla, jeden si chce vzít při oslavě chlebíček, nemůže. Ani kdyby chtěl :) Vlastně je to skoro ve všem. Takže začínám znovu od začátku, ve STOBu jsem se naučila číst složení a pak nakupovala jen po paměti. Ale teď musím všechno prostudovat znovu a začít hledat alternativy.

Největší problém mi dělají bílkoviny.
Takže mám moc ráda pomazánky: avokádová(tam sice je hlavně tuk), rybičková, cizrnová, drožďová, vajíčková. Samozřejmě bez másla, tvarohu a majonézy.

Dále maso jím jen rybí a kuřecí, na návštěvách teda i vepřové a hovězí. Mám v plánu zkusit králíka.

Luštěniny -- jen čočku všech barev a cizrnu, fazole ani sóju nemohu.

Vejce. Šmakoun ujde, ale nemám moc ráda různé náhražky.

Mléko ovesné, smetana ovesná nebo mandlová. Chci zkusit pohankové. Rýžové mi až neskutečně nechutná.

Kdybyste věděli, čím nahradit sýr, cottage, tvaroh, aby to nebylo z mléka (ani kozí a ovčí) ani ze sóji, tak budu ráda za každou radu.
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 04. 2015 19:29
Tak držím palce ať to zvládneš,nebude to jednoduché, nedát si tvaroh a sýr to nevím jak nahradit.
19. 05. 2013 12:16
tak s tím si rady nevím, kdybych to potřebovala musela bych to pořádně nastudovat
19. 05. 2013 11:57
Mliko zkus i kokosove, ale doporučuju to sušené. Pohankove je dobre při vaření. Tvaroh a sýr se mi vymyslet cele roky nepovedlo- výhoda je, ze můžeš bilek, takže náhrady na téhle bázi. A ano, doporučuju ze zacatku číst zas složení všeho, protože se to skrývá na absolutne nečekaných místech! :-)
19. 05. 2013 11:52
Nemáš to lehké,čím nahradit sýry nevím,ale máslo lze nahradit kokosovým olejem,on totiž nevypadá jako olej spíše jako pasta a četla jsem ,že se doporučuje při hubnutí.
19. 05. 2013 11:32
No právě, sestavit jídelníček není vůbec jednoduché... Aby tam bylo dost vápníku a bílkovin... Mám pocit, že jsem zase na začátku. Ale zas tak hrozné to být nemůže, v rodině máme celiakii a ti jsou na tom hůř, to taky člověk zírá, kam se všude přidává mouka nebo škrob. Hlavní je, že o problému vím a mohu ho řešit :)
19. 05. 2013 08:09
Ahojky,tak to ti nezávidím,už takhle mám problém sestavit jídelníček a co teprve ty?Přeju ti,aby ti to vyšlo !!!!
19. 05. 2013 05:14
Je neuvěřitelné, jak to máš těžké, neumím si to představit, že bych takhle musela vybírat jídlo. Přeji Ti hodně zdraví a ať i kila jdou dolů...
19. 05. 2013 00:41
No to teda nemáš jednoduché, mě ještě napadlo kokosové mléko, ale ty sýry a tvarohy se asi těžko nahrazují. Držím palce, ať se ti daří toto stravování zvládnout a ať nemáš nějaké zdravotní problémy :-)
19. 05. 2013 00:13
No, to je síla! Tak držím palce, nemáš to jednoduché.
18. 05. 2013 22:58
Nebudeš to mít se svým stravováním jednoduché, ale přeji ať to zvládneš co nejlépe a hlavně ať nemáš zdravotní problémy.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři