TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 28. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

kacka

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 227
Celkem: 14015
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133375.94 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5539 h 1 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pečení chleba

24. 09. 2013

Tak jsem dneska upekla první chléb, no není se zase čím chlubit, protože směs na těsto byla hotová. Přidala jsem jen vodu, olej  a sůl.
Koupila jsem jej v Globusu, byl německý 6-zrnný s 65 % žitné mouky.
Ale je strašně tvrdý!!! Nevím proč, pekla jsem jej přesně ten potřebný čas.
Řeknu vám, málem jsme si vylámali zuby. (Ale - je strašně dobrý-aspoň jedno pozitivum!)
Nevíte, co s tím?
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 01. 2014 09:12
Také si peču chleba ze směsi z lídlu a do trouby vždy před pečením přidám misku s vodou :-)
14. 01. 2014 09:00
Peču stejný chleba jako puzzle99, ještě do něj přidávám slunečnicová a dýňová semínka, ten nemá chybu.
25. 09. 2013 09:45
Katko lepší, levnější a zdravějsí je udělat si chleba svůj, stejně je to jen mouka a voda :-) V těch směsích jsou většinou i věci, které tam být nemusí ...
25. 09. 2013 08:49
....hodně záleží na směsi, peču v domácí pekárně tak třikrát-čtyřikrát týdně a už jsem vyzkoušela desítky směsí - některé jsou lepší, některé horší, aktuálně ujíždíme na vícezrnném z Lídlu.....nic se nemusí přidávat, prostě jenom voda a směs a chlebík je vynikající...
25. 09. 2013 08:27
Děkuji, holky...No, jedna dobrá zpráva-chleba trochu změkl! Už je skoro fuč...
Zkusím příště tedy Havlíčkovu směs, nebo svoji.
25. 09. 2013 05:59
Ahoj, jedinou směs , kterou občas používám je žitný nebo kovářský chléb od Havlíčka. Zatím se povedl vždycky.
24. 09. 2013 21:03
Nedala jsi málo vody, ještě mě teda napadá, jestli jsi ho nepřepekla - teda navysušila, je tam větší podíl žitné mouky, tak by měl být spíš takový vláčný až mazlavý ... ale nevím, směsi taky nepeču peču si svoje kváskové buď podle http://www.maskrtnica.cz/seversky-samozitny-chleb/#more-357 nebo cuketky nebo http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/ a ještě na dámě je přímo kváskovací diskuse a tam jsou na nástěnce taky super vyzkoušené recepty ...
24. 09. 2013 20:34
menhet,děkuji za tip :))
24. 09. 2013 20:25
bonka: http://www.cuketka.cz/?page_id=11384
24. 09. 2013 20:22
Peču také bez pekárny a dělám si svoje směsi.Potřebuji někde koupit hotový kvásek-máte tip,kde ho koupit?
24. 09. 2013 20:20
Nebo tenhle, náš nejoblíbenější - http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2507
24. 09. 2013 20:19
Peču z kvásku bez pekárny :)
Ale když jsem pekla v pekárně, tak se mi moc nestávalo, že by byl tvrdý. U hotové směsi se toho totiž moc pokazit nedá, dala jsi správné množství vody?
Ale doporučuji, jak píše Pavla, vlastní směs, třeba takový podmáslový chleba, hmm :)
24. 09. 2013 20:10
Já osobně nepeču, chleba nám občas upeče snacha, peče i z hotových směsí a je vždy výborný :-))
24. 09. 2013 20:06
Kači, to ti neporadím. Do pekárny nedávám hotové směsi, ale připravím si vždy vlastní a chleba zmizí rychlostí blesku:-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři