TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 10. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

kahuna

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 18
Celkem: 3821
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co dál...

01. 04. 2015

Ahoj všichni,

potřebovala bych Váš názor a radu. Díky sebekoučinku jsem shodila před rokem a půl 13 kg. Nutno přiznat, že jsem to potřebovala. Před těhotenstvím jsme měla kolem 60 kg při výšce 168 cm. Po dvou těhotenství jsem měla 76 kg a byla jsem se sebou hodně nespokojená. Každý večer jsem si říkala, že zítra začnu, ale znáte to J. Dopoledne mě začala honit mlsná a bylo po předsevzetí. V létě jsem byla s dětmi v lázních a seznámila sem se tam s maminkou, která dala dolů 10 kg. Ptala jsem se jí, jak to dokázala a ona mi doporučila jíst hlavně bílkoviny, používala webové stránky od Flora.cz, které už dneska neexistují. Po návratu sem si řekla, že se sebou něco musim udělat a začala zapisovat. Ty stránky nebyli ideální, ale na začátek to stačilo. Pak jsem na netu objevila článek o hubnutí a zmiňovali se tam o sebekoučinku. To mě úplně nadchlo, chvíli trvalo než jsem se naučila sladit jídelníček, ale hodně mi pomohly lekce hubnutí, které tam v té době byli. Teď už jsem je tam nikde nenašla. V tý době sem byla ještě na mateřský, nebyl problém vážit a zapisovat. Kila šla krásně dolů, začala sem chodit 3x týdně cvičit a když sem nemohla, cvičila jsem doma podle netu. Manžel mě dokopal i k běhání a já se cítila opravdu skvěle. S hubnutím jsem začala v září 2013 a v lednu 2014 jsem měla 64 kg. V březnu jsem nastoupila do práce a přestala s vážením, pohyb mi zůstal. Přes léto to bylo v pohodě, jezdila jsem do práce na kole, chodila běhat a váhu si držela. V září se mi zablokovali záda a musela jsem do ledna přestat s pohybem. Díky kancelářský práci, absenci pohybu a nehlídání jídelníčku jsem nabrala 4 kg. Nebylo to moc, ale na těle to bylo hrozně znát. Svaly povolily a objevily se špeky. Několikrát jsem si zahájila cyklus, ale nedodržela to. V práci mě honila mlsná, do toho obědy v jídelně a bohaté večeře.

V půlce února jsem zavelela dost, v sebekoučinku si sestavila jídelníček a toho se držela. Vypočetli mi příjem 5500kj, asi proto že jsem zadala víc jak 3 pokusy o hubnutí. Nicméně stejný příjem jsem měla i před rokem a půl a šlo to. Teď už zbývají dva týdny do konce 2-měsíčního cyklu, zhubla jsem 4 kg za první měsíc, která jsem na podzim nabrala, ale níž mi váha prostě nejde. Chtěla bych se dostat na 60 kg, to bych byla moc spokojená, ale mam dojem že to moje tělo nechce.

Nevím jestli je problém v obědech v jídelně. Už dva měsíce si dávám poloviční přílohu a snažím se vybírat jídla s kuřecím masem, občas hovězí a k tomu zelný salát. Samozřejmě váhu jídla odhaduji a suroviny taktéž. Jinak mam jídelníček většinou stejný. K snídani celozrnný toust namazaný gervais, 2 plátky šunky nebo debrecínky, plátek eidamu, ledový salát, paprika, rajče, jablko, občas obměním ovesnou kaší ochucenou. Ke svačině mam jogurt, někdy přidávám vlákninu a kafe s mlékem. Oběd dle nabídky v jídelně. Odpolední svačinka stejná jako snídaně, tedy toust…kaši si odpoledne nedávám. K večeři mam zeleninu (rajče, paprika, okurka), balkánský sýr a k tomu kuřecí maso, tuňák, vajíčko nebo šunka, sýr. Piju bylinný čaje, vodu, občas šťávu s vodou.

Víkendy mam trochu volnější, ráda si dam kousek buchty a kafe, ale snažim se nepřejídat.

Přijde mi divný, že i když bych řekla, že budu mít příjem 7000 kj, vzhledem k tomu, že oběd může být kaloričtější, než si myslim, že váha nejde dolů. Cvičit chodim 2x týdně, ale mam sedavé zaměstnání. Dáte mi nějaký tip nebo povzbuzení? Budu Vám vděčná za rady a názory.

Hezký den

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 10. 2016 19:30
Ahojky, rok se nic nedelo, ale na jaře sem do toho vlitla a schodila asi 5 kilo, teď se snažím držet, aby se kila nevrátila. Do sebekouce zapisuji nahodne, podle nálady, spis se snazim hodně hýbat. Blíží se Vánoce, tak uvidíme co to udělá
13. 10. 2016 12:29
Tělo si řeklo své... jak to vypadá po roce? Předpokládám, že se hubnutí trochu rozběhlo. Moc fandím.
02. 04. 2015 21:29
díky, taky to vidim spíš na formování postavy a trochu přidat na jídle, aby tělo nestrádalo
02. 04. 2015 18:57
Hmmm, jako já :-) Já se upnula k 55 ( holky to ví) a ne a ne a nepustí to tělo a šmytec, tak mu dávám pauzu a prostě se jen cvičením ,,dělám krásná" :-))
02. 04. 2015 17:22
Jak bylo řečeno, poslední kila jsou už jen estetika, tak bych se opřela spíš do formování postavy. Ať se daří!
02. 04. 2015 10:00
Možná by bylo dobré se na to číslo na váze přestat upínat. Hlava je mrška! Stravuj se dál zdravě, klidně i zapisuj,ale nedávej si cíl zhubnout. Třeba se to pohne a já ti to moc přeji!!!
02. 04. 2015 09:28
Držím ti palce. Určitě se ti to podaří. :+)
02. 04. 2015 08:12
Ahoj, měřím stejně a na 60 se už vážně nedostanu:-), no jsi určitě mladší!! Držím palečky ať se ti podaří hlavně zdravě dosáhnout co chceš!
02. 04. 2015 08:04
Díky moc za povzbuzení :-) Asi máte pravdu, poslední kila jsou nejhorší. S dvěma dětmi zvýšit pohybovou aktivitu moc nejde, sem ráda že se utrhnu 2x týdně cvičit. Ale v létě chci jezdit do práce na kole, tak to by mohlo pomoct. Měla sem období kdy sem nepočítala kj a nijak extrémně netloustla, ale určitě sem přitom neměla vyrovnaný B,T, S. Začnou mi pak převládat ve stravě sacharidy a to je podle mě už špatně. Tak já teda ještě chvíli vydržím, třeba se to zlomí :-) Děkuji za povzbuzení.
02. 04. 2015 07:28
pamatuji slova jedné kamarádky, vystudovala nutriční terapii na Karlově univerzitě - posledních 5 kilo sundávala 1,5 roku nejdřív se ji to zdálo divné ale pak pochopila, že tyto kila ji neohrožují na životě a jedná se spíše o estetiku tak se tím tak nestresovala ale poslední kila jsou dolů fakt pomalu :-))
02. 04. 2015 07:07
Chce to klid a trochu víc času. Poslední kila jdou pomaleji.
01. 04. 2015 23:47
Je otázka, jestli nejíš málo. Zkoušela jsi zvyšovat pomalu příjem a sledovat, co se děje s váhou? Taky si po čase tělo zvyká na stále stejnou intenzitu pohybu a je třeba pro další hubnutí třeba přidat, ale to asi nenastane během měsíce. A i kdyby to už dolů teď nešlo, tak celková 4 kila za 2 měsíce je výborný výsledek, opravdu si to řekni klidně nahlas, ať tomu sama uvěříš. Nebo je to uplně jednodušše v hlavě, čím víc chceme, tím víc to nejde a pak stačí zaměřit se na něco jiného, ale stravu držet stále rozumě a zase se to rozhýbe. Držím palce a přeju hlavně trpělivost, tahle poslední kila jsou velcí držáci:)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři