TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 03. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

karmen

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2747
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Chtěla jsem to vzdát

23. 02. 2016

Od soboty se trápím s navýšeným příjmem z 7500 na 8000 kJ, už těch 7500 na mě bylo hrozně moc a projedla jsem se většinou tak k 95%, 8000 bylo nesněditelné. Dneska už jsem byla nešťastná, hrozně mě vadil neustálý pocit plného břicha, zejména po obědě to byl horor. Přemáhala mě chuť se na hubnutí vykašlat a vrátit se ke svým "normálním" dávkám, při kterých mi je dobře. Na druhou stranu mi hrozně vadí ty kila navíc, takže dilema jak hrom a docela na mě padal splýn.

 Když jsem chystala dětem večeři a u toho přemýšlela, co si dát, abych nepraskla, vzpoměla jsem si, že v poslední Dietě jsem četla o granátnových jablkách, která jsou výborným zdrojem vitamínů a dají se používat jak do ovocných tak zeleninových salátů. Jedno doma bylo. Rozhodla jsem si udělat k večeři zeleninový salát s granátovým jablkem, tofu a vařeným vajíčkem, k tomu křehké plátky a jablko a světe div se udělalo to potřebných 2000 kJ, které má mít k večeři, a bylo to výborné a lehké :-)

Mám ohromnou radost, protože před novým rokem jsem večer jedla většinou zeleninový salát s octem a solí. Po večeři je mi fajn, břicho je sice plné, ale ne až tak jako poslední dny a zelenina slehne než půjdu spát. Dodalo mi to spoustu elánu k dalšímu snažení. Takže žádné vzdávání, určitě vymyslím jak sníst a nemít břicho na prasknutí :-D 

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 03. 2016 08:02
Hanko díky za tvůj komentář. Kalanetiku vynechávám nerada, protože mi ohromně pomáhá na záda, která se zejména v bedrech po posledním porodu nevrátila tam kam měla, ale vynechat jí bylo jediné možné. Rodinu ošidit nemůžu, kolem baráku se to samo taky neudělá a na psa se vykašlat taky nemůžu. Pilates mě moc neoslovil, jednak doma si ho cvičit netroufnu a kolektivní cvičení nemám ráda, necítím se tam dobře. Myslím, že postupem času se dopracuji ke správnému poměru příjmu a výdeje. Teď jsem se týden flákala u našich, pohyb téměř nula, jídlo jsem jen odhadovala a šlo dolů 1,8 kg, takže opravdu bude problém, že mi tělo šetří, protože dostává málo "paliva", tak to zkusím nějak zaonačit, aby to fungovalo :-)
29. 02. 2016 07:53
Zuzko, úplně ti rozumím. Přidala jsem po čtvrtém týdnu 600 kJ a nedokázala jsem do sebe u oběda dostat např. 150 g brambor. 1/3 jsem stejně nechala, protože už jsem měla nepříjemný pocit plnosti v žaludku. Jím opět svých 100 g brambor nebo 50 g ostatních příloh, vrátila se na původní nastavení a cítím se dobře. Váha se přiměřeně pohybuje směrem dolů včetně centimetrů. :-) Co se týče zeleniny, tak většinou k obědu a snídani si dávám čerstvou a večer ji mám dušenou, je to lepší na trávení, teda v mém případě. Kalenetika je super cvičení a myslím, že je docela škoda ji vynechat. Ale to už musíš sama rozhodnout, jak se cítíš a co ti vyhovuje. Určitě vzhledem k výdeji při běžném životě máš velký „záhul“, který by zasloužil trochu odpočinku a relaxace - což takhle pilátes? Krásně si odpočineš, prodloužíš svalečky a bříško? Pokud máš pochybnosti - raději zajdi k lékaři, zda je vše v pořádku. Držím palečky, aby tvoje postava dostala zase správný tvar dle uvedeného typu - tedy štíhlý pas a pěkné ženské tvary. :-)
28. 02. 2016 23:06
Naďo, díky za typ, přesně tohle jsem začala dělat, vrátila jsem se k 7500 a vyřadila kalanetiku, alespoň pro zatím a budu jen chodit/běhat se psem, to vyřadit nemůžu. I když mám pochybnosti o účinnosti. Na 7500 jsem šla dolů ještě před zařazením pohybu (psa máme 14 dní). Můj BM je 6998 kJ, mám 3 děti, velký barák (2 domácnosti) a 2 chlapy (tchán a manžel), takže si celý den nesednu a teď už chodíme stříhat vinohrady a sady, do toho zahrada. Moje výživová poradkyně mě dobře zná, takže nejspíš bude mít pravdu, že to se 7500 neuválčím při tom zápřahu :-( Ale zkusím to a uvidíme.
28. 02. 2016 22:56
Luboši, ono to tak úplně není. Už mi to začíná být blbý, ale já jsem ten typ jak říkáš tlusťocha, co se ke kilům úspěšně prohladověl. Špatná kombinace S:B:T plus nedostatek příjmu plus dlouhá léta neléčená nefunkce štítné žlázy udělaly svoje. Nemám žádné varovné signály, normální cukr, normální cholesteroly, nízký tlak, ale mám velký břicho. Potřebuju nutně hubnout tuk v břiše, protože mám strach, mám 3 děti z toho 2 hodně malý. Proto řeším, že hubnu špatně (víc přes boky), moje normální postava jsou klasický přesýpací hodiny, jenže teď jsem jablko, přes boky potřebuju ke spokojenosti sundat 11 cm, přes břicho 25 cm, abych se dostala k normálnímu poměru a klesla pod rizikový objem pasu. Krom toho soustavně plné břicho ve mně vyvolává paniku, že je něco špatně, že budu tloustout.
24. 02. 2016 10:31
Dovol abych se na to podíval z trochu jiné stránky. Plné břicho. To je přece to co mě vždy, coby tlusťocha uspokojovalo nejvíce. Takže pokud dokážeš docílit pocitu plného břicha, a ještě k tomu hubnout, a je úplně jedno projeví li se úbytek na váze nebo na centimetru (hlavně že se něco hýbe), tak co víc si přát. Vím že teď to trochu zlehčuji, ale i toho malého odlehčení je nám přece třeba. Neboj, to půjde, a ty to vychytáš. Hlavně to nevzdávej.
24. 02. 2016 07:49
Netrap se, zkus se vrátit k příjmu 7500, který ti vyhovoval a uber pohyb. Možná přetěžuješ organismus nadměrným pohybem. Břicho tě může bolet z většího množství zeleniny. Dej si hodinovou pauzu mezi polévkou a hlavním jídlem. Nějaký čas trvá, než vyladíme to, co nám vyhovuje a cítíme se dobře i při hubnutí.
24. 02. 2016 07:26
Taky jsem na sebe zvědavá, nutně potřebuju další pohyb váhy dolů :-) 14 dní mi stojí váha, sice centimetry ubyly, ale taky ne úplně tak jak by měly. Tak snad k těm - 7 kg přibydou nějaké další, aby jim nebylo smutno :-)
23. 02. 2016 23:23
jsme opravdu zvědavá na výsledek, jinak držím palce -:)
23. 02. 2016 22:34
Snažím se hlavně dodržovat množství a poměr S:T:B a hlavně jíst to co mi chutná, abych docílila udržitelnosti. Mléko piju taky celkem dost, máslo nepoužívám téměř vůbec, ořechy ty si taky ráda dám, ale spíš do jogurtu nebo salátu :-)
23. 02. 2016 22:25
Také ho mam ráda, ale sním ho jen tak.
23. 02. 2016 22:09
Granátové jablko zní zajímavě, jím ho spíš výjimečně, tak se nad ním víc zamyslím. Jinak já kJ naháním ořechy, máslem, případně piju mlíko. Taky mívám problém do sebe potřebné jouly dostat, hlavně u večeře mám vždycky pocit, že je toho až příliš...
23. 02. 2016 21:56
Granátová jablka jsou vynikající, já je úplně miluju!!! Jím je jen tak samotná a sním jedno celé na posezení:-). Jinak je zajímavé číst, že někdo chce hubnutí vzdát kvůli tomu, že je přejedený a nemůže sníst doporučený příjem.Vidíš, já na noc zase moc syrové zeleniny nemůžu, to mám potom nepříjemně plné břicho.Já bych to řešila normálním sýrem. ořechy nebo oliv. olejem a hned máš příjem vyšší a bříško ti to nezatíží.
23. 02. 2016 21:41
Díky za tip na granátové jablko, zítra se po něm podívám, dostala jsem na něj chuť.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři