TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 02. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

komora

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2796
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Odplata za hříšek - ne hřích!

08. 03. 2014

Ahoj všichni :-)
musím se s Vámi podělit o včerejší zážitek. Už dlouho se snažím jíst zdravěji, hlavně proto, aby mi bylo lépe. Dlouho mám problémy se zažíváním - letitou zácpou, a častými žaludečními potížemi. Tak se snažím jíst odlehčeněji. Můj problém se zácpou to moc neřeší (i když mám hodně vlákniny i piju jak mám), ale žaludek obvykle ano. Bohužel nyní asi tři týdny (od nemoci) se můj žaludek po každém jídle nějak necítí dobře. Prostě tlačí :-( a pálí.  A tak se mu tam snažím něco hodit na "zpestření", aby se necítil tak blbě. Vím, že je to chyba. Moje hloupá hlava si chvilkově myslí, že ho třeba ošálí kouskem hořké čokolády, a tak..... samozřejmě špatně. No a čím to nezavrším :-(....... moji chlapci chtěli objednat na slevomatu jako rodinnou večeři marinovaná žebírka, koleno a kuřecí křidýlka :-))), tak i přes svoji indispozici jsem si řekla, že po dlouhé době, když si s nima kousek dám, tak že to nějak kaloricky ustojím a třeba mi to mastnější nic neudělá. Ouvej!!!!! obrovský omyl!!!!! Dala jsem si dvě křidýlky, kousek žebírka a malý kousek kolene ( bez tý kůže ... brrr), kousek chleba a papričky. Dojedli jsme, dopili - vodu-, zaplatili a rozjeli se k domovu. Můžu říct, že jsem si i pochutnala, takže jsem vůbec nebyla připravená, co mě může čekat .-((((. Ještě že si manžel nedal pivo a řídil. Vzaly mě během chvíle takové křeče, až jsem si vzpomněla i na porod :-))))). Nedokážete si představit naši rychlou 20minutovou cestu domů. Manžel viděl, že je mi zle, tak to hnal, nevěděla jsem jestli mi ty křeče rozervnou střeva, nebo se pozvracím.  Naštěstí jsme to stačili domů :-))))). Byla jsem z toho tak zmožená, že jsem potom usínala i u televize.
Myslíte si, že je normální takhle rychlá reakce organismu? Počítala bych, že mi bude zle třeba až tak za 2 hoďky, ale ne za cca 15min :-(
Poučení pro příště ....... nepapkat mastné!!!!!! No jo, ale zase jsem mohla pořádně na záchod :-)))), tak co je vlastně lepší??? Dlouhodobá zácpa je hrozně nebezpečná, ale dělat si z žaludku a střev mrzáka taky :-(((((((. Tak co teď ???
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 03. 2014 10:32
Komora máte fajn přístup. Fandím vám ať to vyřešíte a je dobře.
18. 03. 2014 06:42
děkuji všem za příspěvky a doporučení :-), nyní čekám na nějaké výsledky ohledně lepku, tak uvidím, podle toho se nějak zařídím. Stejně už dlouho přemýšlím o vysazení toho lepku, i kdyby se nic neprokázala, pročištění organismu by mi určitě neuškodilo :-)))), jenom to vyřešit v hlavě :-)))
17. 03. 2014 21:10
Na zácpu můžeš vyzkoušet Laktobacily forte z lékárny. Známá měla problémy se zácpou (dlouholeté ) a tohle je vyřešilo.Není to návykové jako gutalax apod.
17. 03. 2014 20:58
Já si myslím, že to možné je, můj manžel to mívá běžně po ostřejším nebo mastnějším jídle. Ale přiznám se, že bych si někam zašla na vyšetření, aby vám takhle nebylo z každého "trošku" hříšnějšího jídla. :-)
08. 03. 2014 20:16
Co se týká zácpy, můj muž měl s ní docela dost problém, ale pak jsem si někde na netu přečetla, že dobře působí tobolky Aloe vera. Muž si začal brát jednu každý večer a hned měl po problémech. Kupuji to v lékárně.
08. 03. 2014 10:57
Tak tak, souhlasím s murielou.
08. 03. 2014 09:50
Nevím, jestli by to nechtělo vyšetřit žaludek a žlučník ...
08. 03. 2014 09:06
Ahoj Leni, ječmen jsem už zkusila, ale žaludek to nedával .-((((, cítila jsem ho celý den. Nad tím vynechat lepek jsem už také přemýšlela, ale nedokážu nějak vymyslet, co snídat a svačit. A protože jsem nyní na zkoušku vysadila i mléko, protože jsem leta i zahleněná, tak už nevím, jak bych to nakombinovala. Každý den kaše dělat nemůžu, ovocný salát k snídani mi nestačí, jak jsem navyklá na pravidelnou stravu, kdy se mi po 2-3 hodinák ozve hladový žaludek, tak po ovoci bez jogurtu nebo tvarohu nevydržím ani ty 2 hodiny a pak už nevím, co bych si dala k sváče abych neměla hlad. :-(
08. 03. 2014 09:03
Něco podobného jsem zažila při obědě.Dětem jsem dlouho slibovala králíka na smetaně a tak jednoho nedělního dne jsem jim ho udělala a řekla si že po tak dlouhé době co jím zdravě,tak kousek omáčky nezaškodí.no páni,jak mi bylo zle! A to jsem do té omáčky dala jen jednu smetanu 33% a toho vývaru tam byla spousta,ale i tak to pro mě bylo úplně nestravitelné :-(.Než jsem pomocí techto stránek upravila jídelníček,tak jsem tyhle stavy měla po některých jídlech docela často.Nyní opravdu jen vyjímečně a spíš když sním něco nezdravého nebo tučnějšího.
08. 03. 2014 09:00
To se stává, žaludek si odvykl a nyní taková mastná nálož :) Se zácpou bojuji taky, ale po dvou měsících zapisování se to lepší, hlavně proto že zařazuji na střídačku jogurt nebo kefír a denně dostatek zeleniny. Ráno nalačno vypiju trochu vody. A tohle všechno dohromady mi dost pomohlo.
08. 03. 2014 08:56
Ahoj podobný problém se zažíváním a zácpou jsem měla, než jsem změnila stravování. Nyní,bkdyž jedu přesně dle stobu, k tomu si ráno dám bio ječmen (beru ho jen kvlůli té zácpě u hubnutí nevidím radikální změnu :-D ) a nemám již problémy. Mne také pomohlo odbourat bíle pečivo a v podstatě lepek. Nejsem celiatik, ale dle čtení různých článku a rad, je dobré když si člověk odpočine od ,,lepení,, organizmu :-) Také jsem po měsíci zdravého stravování v restauraci měla k jídlu kuřecí prsíčko s nivou - a to jsi měla vidět jak můj žaludek nivu nepřijal a to tak hned během pěti minut. Ještě že známá byla autem :-D Snad ti něco z mé zkušenosti pomůže :-) A jinak opravdu se vyvyruj mastného a tučného, jak si tělo jednou zvykne na zdravou stravu tak to opravdu těžko nese :-D

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři