TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 02. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

kuhnj

Původní Sebekoučink

30 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 1.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 16675
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pochybnost...

03. 04. 2014

Dnešní krásný slunečný den mi pokazila jedna má stará známá - moje pochybnost. Čím jsem starší, tím ji sice zvládám lépe a lépe, protože moje filozofie je, že čím jsme starší, tím máme menší důvod o svých činech  pochybovat. Máme přeci plno životních zkušeností, o které se můžeme opřít. Ale to se bohužel netýká mého přesvědčení, že se natrvalo zabydlím ve štíhlejším těle. Tam pochybuji stále, právě proto, že mám tolik zkušeností, že zhubnout dokážu, ale udržet si sympatickou váhu ,to je horší.

Dnes tomuto mému pochybování dala korunu dvě setkání. Nejprve jsem při cestě z práce potkala moji dlouholetou známou, kterou jsem v posledních letech obdivovala jak zhubla a jak se drží. A teď se sunula přes náměstí s mnoha kily navíc...Asi za půl hodiny na to jsem potkala v marketu jednu veřejně známou osobu našeho města, která také dokázala velmi zhubnout a několik let si váhu držela. Dnes jsem viděla, že rifle, které má na sobě, jsou nejméně o číslo menší, než by potřebovala a hrozí, že každou chvíli prasknou a přetékající bříško přes pásek to všechno korunuje... Prostě taky nevydržela a byla ještě ke všemu nacpaná v tom menším oblečení, kterého se asi nechce vzdát, ale moc pěkně to teda nevypadalo.

Po návratu domů, jsem tyto moje pocity ventilovala před svým mužem a dcerou. Má to vůbec smysl, abych se o něco už asi po "stopadesáté" snažila, když to stejně skončí, tak jako  vždycky... Naštěstí mám doma lidičky, kteří mě v mém snažení podporují. Dcera mi připomněla, že mám na sobě o číslo menší rifle, které už mi taky začínají být volné a že tentokrát to fakt dám. No a můj manžel, to bylo až roztomilý. Několikrát mi během odpoledne zdůraznil, že mi to teď moc sluší a že je na mě pyšný(zvlášť vtipné to bylo, když mi to říkal, když jsem ve vyplandaných kalhotách a rozšmajdaných croscách ryla záhon na brambory:-))). 

Tak jsem s pomocí mých blízkých tu pochybnost zaplašila a večer jsem měla v sebekoučinku samé zelené semaforky. Věřím, že se konečně v tom štíhlejším těle zabydlím, tak jak jsem se zabydlela tady mezi vámi:-).


Hodnocení (18 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 04. 2014 12:02
Ach tie pochybnosti, zrazu sa vynoria a zdržujú nás na ceste za našim cieĺom. Treba sa ich čím skor zbavit, najlepšie sa o to s niekým podeliť.
Ale to si už vlastne urobila a verím, že to pomohlo.
08. 04. 2014 10:48
Jani urcite vydrz - stojí to za to. Já kdybych bejvala vydrzela, tak uz mám ted mozná svoji vysnenou váhu:-))
04. 04. 2014 20:20
Také jsem hříšník ,v létě je to paráda ,nejhorší jsou vánoce,vždy 2-3kg přiberu.Ale pak to dám honem dolu.
04. 04. 2014 19:45
Pochybnosti máme občas všichni. Hlavně, že jdeš dál.
04. 04. 2014 19:45
Díky všem za podporu!!!!
04. 04. 2014 13:12
Pochybnosti, nepochybnosti, ty to prostě dáš :-)) Protože chceš! A když máš takovou podporu rodiny, tak zcela určitě! A když ti to podle manžela sluší i ve vyplandaných kalhotách, tak je to zcela určitě jistý :-) Držím pěsti!
04. 04. 2014 10:15
Je krásné, že máš takovou podporu u členů rodiny :-) Pokud člověk hubne rozumně a nový životní styl přijme za svůj vlastní, tak je velká šance, že to bude i na trvalo :-) A s tou obrovskou podporou to prostě tentokrát musí vyjít! Přeju, ať se Ti daří! :-)
04. 04. 2014 09:04
Pochybnost je potvora, ale má jednu vlastnost, kterou můžeme využít. Můžeme ji zkrátka přesvědčit, že se mýlila. Myslím, že když je člověk dostatečně na sebe naštvaný a ví jaká to byla dřina to shazovat, tak se včas při nehlídání zastaví. (no po tomhle jsem opravdu zvědavá sama na sebe jak zhubnu ty kila:-)))) )
04. 04. 2014 08:34
Pochybnost je potvora, která vleze úplně všude a vůbec není dobré se s ní kamarádit! Máš prima podporující rodinu a když nebudeš spěchat a budeš ubývat pomalu, přijmeš zdravé stravování za své a bude Ti fajn!
04. 04. 2014 08:29
Jojo, mám to stejně :-) Na jednu stravu mi hlava velí, že zhubnu, protože už jsem to dokázala a dokázala jsem to i nějakou dobu držet. Na druhou stranu mi říká, že výjimečný situace já nezvládám a v životě jich bude ještě fůra, následkem čehož zase přiberu. Jenomže...jakou nadějí by pak člověk žil, kdyby poslouchal tu negativní "hlavu"? Co by pak v životě dokázal, kdyby se hned na začátku na všechno vykašlal? A co lidi, co to dokázali? Shodit 10,20....50 kilo a udržet si je? Ti asi zaplašili ty negativní myšlenky hned v zárodku, aby je nic neomezovalo na cestě v dosažení cíle a jeho udržení :-) Tak si říkám, že takové musíme být taky :-)
04. 04. 2014 08:27
Moc hezky jsi to napsala, máš užasnou podporu ve své rodině, určitě se ve svém stíhlejším těle zabydlíš.
Já jsem taky příklad jedno kilo zhubla dvě nabrala, už tolikrát jsem zhubla a snad jen ta kg zhubnutá díky pravidleném jídlu (a koučinku, který mě naučil, že záleží i narozlení jídla během dne) se mi dařilo docela dlouho držet (teda ještě pořád držím 8 dole ;-)) až přišla nemoc, několi měsíců polehávání, následně na to stres, nervy, lenost, nejedení a kg nahoře ....
04. 04. 2014 08:27
Já také patřím k hříšníkům, kterým se podařilo zhubnout a váhu si neudrželi. Dokonce od ledna stále pomalu lezu nahoru - váhově. Ale stále to nevzdávám a tu tetku POCHYBNOST,tu k sobě nepouštím. Držím ti palce a tím také sobě.
04. 04. 2014 08:14
Určitě si věř, s takovou úžasnou podporou rodiny to určitě vyjde. Držím palce.
04. 04. 2014 08:03
I mně se stalo, že jsem po prvním zhubnutí nabrala podstatnou část zhubnutých kil během ca jednoho roku zpátky. Ale jsem od ledna zpět a na druhý pokus to dám, bez pochybností:-)) Je dobře, že jsi se svěřila doma i tady, člověku se uleví, vydýchne a jde do toho znovu. Tak už žádné pochybnosti, želva ti krásně šlape, semaforky se opět zelenají, k tomu s jarem trochu víc pohybu a štíhlé tělo bude brzy samozřejmostí:-)) Držím ti palce!!!!
04. 04. 2014 07:57
Jsem na tom taky tak - udržet si štíhlé tělo není jednoduché - to jsem už několikrát poznala - ale stejně bojovat nepřestanu.........
04. 04. 2014 07:57
Nepochybuj, vše, co chceš, dosáhneš. Držím Ti palce, ať se daří :-)))
04. 04. 2014 07:50
Držím ti palce. Stakovou podporou se nemusíš bát. Gratuluji a držím ti palce do dalšího boje. :-)
04. 04. 2014 07:31
Určitě to stojí za to vydržet a dát tu nadváhu pryč a když ne celou tak její podstatnou část.Děláme to pro sebe a je fajn,když máš podporu i v rodině.Je pravda,že jak si na nové tělo zvykáme,tak hlava je v tomto směru opožděná a musíme jí stále připomínat jak jsme vypadali před třeba půl rokem a nyní.Že máme o 2 čísla menší oblečení atd.Moje hlava mi to stále nechce vzít a vždy když procházím kolem zrcadla,tak se mi zdá,že mám stále na čem pracovat,ale opak je asi pravdou,jen ta moje hlava to jaksi nechce vzít na vědomí.
04. 04. 2014 06:21
Tak to je pěkné, že rodina drží s tebou, že tě nezrazuje, to se ti bude dobře hubnout. A věř, že to štíhlé tělo stojí za to.
04. 04. 2014 01:46
Druhá a třetí věta Tvého příspěvku je přesná.
A to dál ? Co to ? Takže nechceš štíhlejší tělo, jak se to tak někdy někomu stává ?
Na ostatní tolik nekoukej, prosím, prosím.
Chce to, podle mě tedy, důvěru ve svou osobu.
Chlapům se nejvíc líběj vlastní ženy při ( domácích ) činnostech, to snad víš. Tak se tomu nediv, noóóo . :-))
Ostatně, neplatí to i naopak ?
Věř a zabydli.

Díky za příspěvek.
03. 04. 2014 23:25
Mám to taky tak. Pochybuju a pochybuju. Mimochodem ve starých kalhotách a starých kanadách jsem taky včera ryla záhon na brambory. Tak ať se daří a zkusme si víc věřit. Je to hrozně těžké.
03. 04. 2014 23:08
Mamaci: Jasně, že to nechci vzdát, proto jsem tu. Nejdéle jsem se zabydlela ve štíhlém těle a ve zdravé životosprávě 4 roky mezi prvním a druhým porodem.Po druhém porodu jsem se dostala na výchozí váhu během 3 měsíců, tak že zase dobrý. Ale potom asi za půl roku přišly velké starosti a já začala polevovat... A od té doby začal věčný kolotoč... Budu psát a počítat třeba do zblbnutí :-))))
03. 04. 2014 22:55
To je super, že máš v rodině takovou podporu. Já jsem se dnes setkala s Haničkou Silnou (7S) a vyptávala jsem se, jak ta shozená kila dokázala udržet. Odpověď byla jasná, vážila tak dlouho a zapisovala, až si byla jistá, že to má v sobě natolik zažité, že dnes to už trefí - ale hlavně ví co a kdy jíst! Zde je to změně stylu stravování a pak to nemůže být problém. Ty, co si myslí, že dva měsíce dietí a potom se vrátí k normálu, dopadnou tak, jak jsi sama popsala. Ale my se nevzdáme, viĎ!!!
03. 04. 2014 22:33
Moc hezky napsané, víra je půl úspěchu,prý...tak snad, také se snažím věřit,že tentokrát to dám!!!! Držím palce :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři