TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 08. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

lenkavy

Sebekoučink

Zahájení: 14.02.2024
Ukončení: 08.05.2024
Cíl: Udržet váhu bezprostředně po hubnutí a neznám kJ

50% Držím!
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 10. 5. 2024

Získané body

Tento měsíc: 30
Celkem: 1068
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

lenkavy

Jak psát blog?

Světový den obezity se STOBem: Analýzy těla, konzultace, pohybové aktivity, přednášky a workshopy

03. 02. 2020

Naši milí STOBklubáci,

4.3.2020 se po celém světě konají akce ku příležitosti Světového dne obezity a STOB nebude chybět.

Po celé ČR od 2. do 6.3. pro vás pořádáme podnětné akce. Využijte možnost poznat se se STOBími odborníky osobně.

Světový den obezity není oslava, ale vztyčený prst

Obezitou trpí více než 2 miliardy lidí po celém světě. Každý druhý dospělý a každé páté dítě mají nadváhu nebo obezity a vyhlídky do budoucna nejsou vůbec růžové.

S obezitou se pojí více než 30 různých onemocnění. Mezi nejzávažnější patří diabetes 2. typu, srdečně-cévní onemocnění a některé druhy rakoviny.

Lidé s obezitou trpí nízkým sebevědomím, v médiích jsou prezentováni převážně jako lenoši a nenapravitelní pojídači fast foodů a laskomin bez schopnosti se ovládat. Čím dál častěji narážejí na váhovou diskriminaci, například při pracovních pohovorech.

Hrozí vážný kolaps

Jak bude vypadat zdraví obyvatel, když je dnes každý druhý dospělý ohrožen vznikem metabolického onemocnění? Budou lidé v produktivním věku více nemocní než zdraví? Hrozí kolaps ve zdravotnictví?

Obezita přestala být estetickým problémem hrstky jedinců, ale stal se z ní vážný socioekonomický problém. Tématice se věnuje řada odborníků z různých oborů. Jsou mezi nimi lékaři, obezitologové, farmaceuti, vědečtí pracovníci, nutriční terapeuti, potravinářští technologové, psychologové, pedagogové, také ekonomové, politici a další.

Začněte s námi

 

STOBí odborníci a instruktoři ze sítě nordic walking point (NWP) pro vás letos připravili v týdnu od 2. do 6. 3. tři akce.

  1. Analýza složení těla na bioimpedančních přístrojích s krátkou konzultací ZDARMA

Pánové mají mít 10 – 20 % tuku v těle, dámy 20 – 30 %. S rostoucím procentem tukové tkáně stoupá i riziko vzniku řady onemocnění. Jak jste na tom právě vy?

Zjistěte složení svého těla a využijte krátké konzultace u odborníků společnosti STOB. Odnesete si nejen výsledky analýzy složení těla, ale i první úkol, na kterém začnete pracovat, a edukační materiál.  Seznam zapojených odborníků najdete zde: https://www.stob.cz/cs/svetovy-den-obezity-2020

Analýzy těla, pohyb a přednášky - to je Světový den obezity se STOBem

  1. Pohybové aktivity ZDARMA

Dlouhé sezení a nedostatek pohybu je dnes bohužel běžný. Denně máme ujít alespoň 8000 kroků a/nebo se 30 minut intenzivněji hýbat. Začněte s námi a vyzkoušejte si různé druhy pohybových aktivit. Nabídka zde: https://www.stob.cz/cs/svetovy-den-obezity-2020

   

Odborníci STOBu a instruktoři sítě Nordic Walking Point pro vás připravili i různé pohybové aktivity.

  1. Workshopy a přednášky v Praze, Brně a dalších městech

Přijďte si poslechnout přednášku, diskutovat a sdílet své zkušenosti na téma JAK ZDRAVĚ ZHUBNOUT nebo se naučte vychutnávat každé sousto pomocí techniky mindful eating (všímavé jedení). I tyto akce jsou ZDARMA, pražské workshopy za symbolický poplatek. Seznam všech přednášek a workshopů a místa konání najdete zde: https://www.stob.cz/cs/svetovy-den-obezity-2020

Na pražské workshopy se můžete hlásit i zde

Přátelé, těšíme se na vás moc a věříme, že si z akcí odnesete cenné rady i nové zážitky.

A na závěr upozornění. Kapacita akcí je omezena a je nutné se předem rezervovat. Seznam všech zapojených odborníků včetně jejich kontaktů najdete zde: https://www.stob.cz/cs/svetovy-den-obezity-2020

 Pro aktuální informace sledujte facebookovou událost akce.

V roce 2019 již proběhla podobná akce ku příležitosti Evropského dne obezity - fotogalerie zde: https://www.stobklub.cz/fotogalerie/ivamal/13630/

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 02. 2020 22:52
Já jsem se nechala změřit kdysi dávno na firemní akci (předtím, než jsem začala hubnout se STOBem, myslím, že jsem tehdy měla asi stejnou váhu jako dnes, později během let ta váha narůstala) a teď nedávno na Dni zdraví, to jsem měla o pár kilo míň. Možná by bylo zajímavé srovnání, jak velký rozdíl je těch pár kilo.
Jen je to v blbém týdnu, tak ještě budu muset zvážit své časové možnosti, co všechno už mám naplánované v kalendáři.
Ale určitě je to užitečný počin.
06. 02. 2020 11:27
Měřím se každý rok, když shazuji vánoční kila a jsem závislá na sladkém. Důležité jsou hlavně hodnoty viscerálního tuku, který obaluje vnitřní orgány a usazuje se v oblasti břicha. Zjistila jsem, že změřené hodnoty jsou závislé na typu váhy a použitých vzorců. V některých nabídkách používají např. k výpočtu BMR (klidového metabolismu) zastaralé vzorce. STOB používá v Sebekoučinku a ve stobklubu dosud nejpřesnější vzorec podle prof. Mifflina. Letos to bude moje třetí měření od ledna a využiji ho v Praze. Do měsíce bych měla být na své letní nadváze, která je pro seniorský věk přípustná. Doporučuji všem nechat se změřit před hubnutím a po hubnutí a zjistit, jestli je úbytek převážně tuků. Všem lektorům děkuji za měření zdarma, které se jinak platí.
06. 02. 2020 10:27
Tak s kýmpak se uvidíme? Kdo využijem nabídky našich lektorů a přijde se změřit nebo si s námi zacvičit?
03. 02. 2020 14:24
Díky za pozvání.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři