TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

manasx

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1518
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kolikrát denně je vhodné jíst

19. 10. 2016

Dnes jsem narazila na časopis Pochutnej si se STOBem a velmi mě zarazil článek Kolikrát denně je vhodné jíst (http://www.stob.cz/files/19be335b3ee93f4f5d0442f7ec79c0f5.pdf) 

Více-méně jsem z něj pochopila, že je účinnější (při správném stravování) jíst pouze 2x denně větší porce. 

Proč je tedy Sebekoučing i body nataveny na 5 menších jídel denně?

Proč není varianta vybrat si ze dvou způsobů hubnutí?

Toto zjištění mě dost zarazilo... surprise

Zajímavé... indecision

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 10. 2016 13:20
Byla jsem u obezitoložky a nutriční poradkyně byla v předsálí a vyhodnocovala jídelníčky. Pak se přeposlala lékařce a ta mi sdělila, že si musím jídlo užívat a doporučila mi pěkný porcelán a kytičku na stůl. Byla jsem jako v Jiříkově vidění. Objednali mě na kontrolu za 6 měsíců, ale už mě tam nikdy neuvidí. Poslal mě tam endokrinolog a nevím, co si od toho sliboval. Zná mě, svoji obezitu mám více jak 30 let.
20. 10. 2016 09:38
ajuga: Nutriční terapeutku s tímto názorem bych okamžitě poslala do míst, kde záda ztrácí slušné pojmenování! 63 let není věk, kdy by žena neměla o sebe přestat pečovat, ba naopak. Klid v důchodu, lepší možnost stravování, přidání pohybu a koníčků. Myslím, že bys měla navštívit LÉKAŘKU se zaměřením na obezitu a svěřit se do rukou odborníků. U tebe už se nejedná jen o kila navíc, ale i zdraví a to je třeba řešit komplexně. Co se týče rozdělení jídel, vždy záleží na jednotlivci. Někomu vyhovuje 5 menších dávek, jinému třeba 3 nebo i dvě. Vše záleží na pravidelnosti a množství. Tělu je jedno, zda dostane např. 6 000 kJ na 5x nebo 3x. Důležité je nepřekročit stanovené množství, správné složení jídelníčku a postupné přidávání pohybu dle aktuálního zdravotního stavu.
20. 10. 2016 09:15
Vynechávám dopolední svačinu,jím 4x denně ,také užívám léky na reflux který mne trápí od 15 let(nyní 66),dle lékařů mám žaludek v pořádku a žáha zlobí dál.Ale musím říct,že stravování se STOBem to značně vylepšilo. :-))))
20. 10. 2016 07:25
Já jsem tedy na začátku a v tuto chvíli mám i když jím 5 menších porcí v mezičase stále hlad, ale už se to zlepšuje. Po zkušenosti před třemi roky vím, že to tak týden trvá, než si tělo zvykne a pak už tolik nejde. Takže já, že by mi něco leželo v žaludku neřeším :)
19. 10. 2016 22:35
Jsem ráda, že se otevřelo tohle téma. Jíst 5 menších jídel denně mi vůbec nevyhovuje, protože mi po 3 hodinách jídlo ještě nestrávené leží v žaludku a já do něj přidávám další porci. Ta se také zčásti natráví a je tu další přísun. Takže večer mám plný žaludek, nafouklé břicho a v noci pálení žáhy. Pokud jím 3 porce denně, porce dle semaforků jsou veliké a trávení je zvládá také s obtížemi. Podotýkám, že lékař mi jako ochranu před žaludečním refluxem lékem snížil tvorbu žaludečních šťav. Jak z tohoto začarovaného kruhu? Poradíte? Byla jsem u nutriční terapeutky a ta mi řekla, že někdo prostě nezhubne a v mém věku se mám radovat s požitku jídla a váhu neřešit. Je mi 63 let a mám přes 100kg.
19. 10. 2016 12:12
Děkuji za osvětlení :)
19. 10. 2016 11:13
Doporučuji přečíst si článek ještě jednou a nezobecňovat studii, prováděnou na diabeticích. V současné době se připouští při hubnutí stravovat se 3x denně, místo původních doporučení 5x denně a to je možné i s používáním Sebekoučinku při vynechání svačin, které se nebodují.
Výňatek z článku MUDr. Dany Maňaskové, uvedený v časopisu:
Vybalancování stravy (nízká glykemická zátěž a hodnotné suroviny) na třikrát denně s minimálně pětihodinovými pauzami vidím v současnosti jako nejsnáze dosažitelný kompromis stran zajištění nezbytných živin, které do sebe potřebujeme denně dostat v nějakém dostatečném množství (proteiny, vitaminy, minerální látky aj.) a objemu porcí (pomalé
sacharidy, vláknina aj.), které se nám bez obtíží vejdou do žaludku (což již může být mnohem obtížnější úkol v případě stravy dvakrát denně), aniž bychom byli odkázáni na nějaké průmyslově předzpracované komerční výživné nápoje, vlákninu nebo bílkoviny v prášku či jiné výživové doplňky.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři