TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

margarithka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 11202
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 134035.64 km
Kolo: 66329.00 km
Cvičení: 5569 h 20 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

margarithka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Čas se nachýlil- a co dál?

25. 08. 2014

Tak se mi cyklus nachyluje ke konci. A váhově nedopadl tak, jak bych si představovala. Ano, cvičení se projevilo; břicho je viditelně menší, za což jsem nesmírně ráda. Ovšem váha se až tak příliš nehnula, přitom hubnutí tří kil během dvou měsíců by neměl být až takový problém.

A tak jsem přemýšlela čím to. A nakonec jsem na to možná přišla: vzhledem k tomu, že tělo pořád drží váhu (doufám, že se tuky "mění" na svaly), možná prostě jím míň a makám víc, než bych měla. Jak jsem na to přišla? Když porovnávám grafy příjem/výdej/váha, nelze nevidět, že největší váhový úbytek byl v týdnu, kdy jsem měla největší kalorický příjem při mírně menším výdeji.

Takže místo hubnoucího režimu zkusím udržovací. Pomůže mi to i v tom, že nebudu muset jíst tolik bílkovin, což mi, přiznám se, dělá docela problém. Postupně zkusím navyšovat kJ a uvidím, co to se mnou udělá. Chtěla bych navyšovat týdně o 400 kJ a měla bych se dostat z nynějších 7500 kJ na nějakých 9-10 000 kJ, což je "práce" na zhruba 6 týdnů.

O navyšování se píše na STOBu : http://www.stobklub.cz/clanek/udrzovani-vahy-pomoci-sebekoucinku-z-hlediska-tela/

A pro mě je to jednodušeji popsáno zde (mimochodem úžasný blog): http://mojetelo.blogspot.cz/2014/05/metabolismus-jeho-funkce-jak-jej.html

Asi si říkáte, že jsem blázen. 8 týdnů se snažím hubnout, abych pak začala zase žrát jako neurvalá. Já jsem si naopak řekla, že mám 6 týdnů na to, abych vyzkoušela nové potraviny a recepty. Miluju kuskus, polentu, luštěniny apod. a konečně nastane správný čas zkusit s nimi nové recepty. Protože cuketa už se umoudřila a plodí minimálně,  určitě konečně ochutnám i další potraviny, které sice znám, ale ještě je nikdy nekoupila.

Samozřejmě výdej chci nechat zhruba stejný. Našemu psovi nemůžu odepřít naši každodenní 8-kilometrovou běho-procházku. A 5x do týdne Jill? Úžasný relax a pro mě náhrada za aerobik.  A taky se nemůžu dočkat, až zase na podzim začnu chodit na bazén a do posilovny. Začínáme cvičit v Sokole, takže aktivit až až.

A co vy? Máte nějaké hubnoucí plány na podzim? Budete zkoušet nové aktivity nebo doporučíte, co vás baví a mohlo by bavit i nás ostatní? A co potraviny? Co kupujíte/jíte/vaříte (ne)tradičního z (ne)tradičních surovin?

P.S. A víte co? Jako první vyzkouším ten nahoře inzerovaný Řecký jogurt od Milka.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 08. 2014 17:54
bejto: já jsem třeba teď moc spokojená, že se mi podařilo jakž takž shodit břicho. Už nejdu okolo zrcadla v pořadí břicho a pak já :) A to mě navnadilo na další cvičení a dodržování zdravé stravy. Taky mě stresuje každoměsíční kolísání váhy +- 2 kila- to mě čerti berou :) Takže se můžeme podporovat všichni vzájemně.
27. 08. 2014 14:44
Ahoj salvi a margarithka, to je super, že som našla tento blog. Ja som na tom úplne tak isto. Keďže sa mi dlhšie nedarilo, musela som hladať odpoveď inde a tiež som natrafila na tento blog. Takže teraz pomaličky navyšujem a uzdravujem si metabolizmus. Som rada, že nie som sama :-)))) Teraz momentálne som na 7 800 kJ a chcela by som sa postupne dostať na 8300-8 600 kJ. Už teraz mám problém s tým množstvom zdravej stravy :-) Možme savzájomne podporovať. Práve dnes som si založila blog mojho hubnutia.
Inak tiež som sa prestala neustále vážiť, a obmedzila som to na +x za mesiac a sústredujem sa hlavne na ubúdajúce cm. Váha nie je podstatná a hlavne ma to stresovalo :-)
27. 08. 2014 11:17
salvi: Já jsem totiž taky zjistila, že když se hýbu a "neohlížím" se na jídlo (když sportuju, tak nějak přirozeně nemám chuť na vepřo, knedlo, apod, protože mi je pak při cvičení špatně), hubne se mi tak nějak líp, než když se stresuju jestli mám správné jídlo, správný pohyb, správná kila... možná jsem pak tak ve stresu, že tělo se drží zuby nehty. Takže proto se nechci měsíc ani vážit. A ještě jsem zjistila, že s návratem do práce nestíhám odpolední svačiny a vyhovují mi třeba večeře mezi 5-6 a pak teprve kolem 7. cvičit- večeře je lehká a i tak nemám potom hlad, protože chodím spát mezi 9-10. A zjistila jsem, že se to i odborně jmenuje: přerušovaný půst, viz.:http://mojetelo.blogspot.cz/2014/04/prerusovany-pust-intermittent-fasting.html. Pokud bych se tedy řídila přerušovaným půstem, já dodržuji 12/12 (12 hodin jíst a 12 nejíst). P.S. Dnes jsem uzavřela cyklus- zhubla jsem jen kilo, ale centimetry zmizely. Kdybych to brala na kila, byla bych zklamaná; ale když to beru na centimetry, mám radost.
26. 08. 2014 22:01
hele, já už měsíc navyšuju (protože před tím jsem skoro nejedla) a zatím mi toskáče +/- 0,7 kg celý měsíc. takže prozatím se ty teorie potvrzují. Zkusím ještě další měsíc. ALe jsem taky taková - jak váha leze nahoru, začnu být nervní, aby to náhodou nebyl trend. Na druhou stranu tohle by byla fakt dobrá pecka, která by vysvětlila, proč jsem vždycky 3 měsíce hubla sama od sebe a najednou nic a třeba další tři měsíce už jsem byla skoro o hladu a strhnout jsem se mohla a stejně jsem zhubla jen dvě uštvaný kilča.
Tohle, co jsi našla fakt stojí za ten risk jednoho či dvou kilo nahoru! :o)
26. 08. 2014 20:03
salvi: Super! Já ještě přemýšlím nad tím, že bych vyzkoušela se měsíc místo vážení jen každý týden přeměřit a teprve po měsíci si stoupnout na váhu. Když nebudou ubývat centimetry, tak mě to pravděpodobně nebude tak stresovat jako když mi nedej bože váha bude skákat třeba +- kilo. Znám se :-(
26. 08. 2014 09:40
Tak jsem si přečetla Tvůj článek (několikrát). Týká se to přesně věcí, nad kterými už nějakou dobu uvažuju. takže jsem si prostudovala odkazy a zní to všechno naprosto logicky a navíc to přesně potvrzuje i moje vlastní pozorování toho, kdy hubnu a kdy ne. Takže do toho jdu taky :o) Můžeme si porovnávat výsledky s touto metodou!
26. 08. 2014 07:49
Máš to skvěle naplánované. Výsledek se určitě dostaví :-))) Já žádné velké plány nemám. Váhu udržuji a mám svůj režim. Občas vyzkouším nové potraviny a recepty. Z pohybu dávám přednost chůzi, kolu a rotopedu. Chodila jsem na zumbu, ale tu nám zrušili. Místo toho je nové cvičení, ale to mě nebavilo.
26. 08. 2014 06:50
Hezké plány a tolik podzimních aktivit - to je úplná paráda.Tak ať se ti daří :-)!
25. 08. 2014 20:19
drzim se behani, chuze, joggingu, brusleni a v tom nejvetsim mrazu pridam asi fitko a uberu venkovnich aktivit, letos tomu az tak moc nebylo. varim ze zakladnich surovin a hlavne jednoduse.A zhubnutim jsem na tom asi stejne jako ty, ono to jednou prijde, kdyz vsechno delame spravne, uvidis.
Mimochodem ten recky jogurt je vyborny, ja na ty lehke verze moc nejsem, ale tenhle bily s medem a prazenymi mandlemi a oprazenymi ovesnymi vlockami je skvela snidane
25. 08. 2014 19:55
Máš to dobře naplánováno.Já se držím běhání,rotany,činek,orbitreku a kola.Zatím mě to moc baví
25. 08. 2014 18:39
parádní plán :-)
25. 08. 2014 15:34
Co píšeš, zní hodně rozumně, šikovná holka! :)) Budu držet palce, aby to vycházelo :) Mé plány jsou jasné, rozhýbání ruky a jóga. A měla bych se překecat k běhání, protože mi to vzhledem k bolavým rukám vychází jako ideální pohyb. Až na to, že mě běhání fakt neba.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři