TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

margarithka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 11202
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133554.82 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 33 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

margarithka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

"Novinky" a "zlepšováky"- UŽ I JAKO DISKUZNÍ SKUPINA!!!!

21. 10. 2014

Před nedávnem jsem tu přemýšlela, že bych mohla a chtěla začít zkoušet nové věci, takže si budu sepisovat seznam svých novinek. Třeba vás k něčemu inspiruji a třeba vy poradíte mně, co stojí za vyzkoušení a co je zbytečné vyhazování peněz.

JÍDLO

* začala jsem opět dělat pomazánky. Ve všech jako základ používám nízkotučný tvaroh nebo někdy přírodní tofu a pak ryby, vajíčka, a nebo co dům dal. K tomu trošku hořčice, sůl, pepř, popř. chilli papričky, cibulku, aj.- chci zkoušet luštěninové pomazánky podle Kuchařky ze Svatojánu

* na zahrádce mi vyrostla červená čekanka- salát s ní, rukolou a nastrouhaným jablkem. Zálivku jsem dělala olivový olej, hořčice a jablečný mošt

* začala jsem péct z ovesné mouky (= rozmixované ovesné vločky), např. takové cookies jsou úplně luxusní

* dnes jsem měla k obědu celerové řízky. Přítel smažil vepřové a mě obalil celer. Vřele doporučuji. Jen mi chybělo závěrečné zakápnutí citronem

* celerová remuláda: celer, jablko, jogurt + majolka (1:1), pepř, citron- LUXUS s přírodním řízkem

* k snídani si kupuju z Kauflandu ty balené "mokré" chleby. K snídani jsou výborné- z topinkovače luxusní (jen se mi nepozdávalo složení toho slunečnicového, takže ten ne)

* koupila jsem si konopná semínka a mám otázku: Co s nimi děláte? Jen do jogurtu?

* vyzkoušela jsem hovězí jazyk (nepříliš dietní) a vepřové srdce (hodně bílkovin, málo tuku)- obojí výborné. A taky jsem začala jíst dršťkovou.

* od školky poprvé jsem si opět dala kvasnicovou pomazánku a víte co? Je delikatesní a má málo kJ, ale docela dost bílkovin

* koupila jsem si pohankovou kaši a v zápětí ji zavrhla- jak zpracovat pohanku, aby neměla tu svoji (možná jen pro mě) pachuť?

* ve špajzce mám jáhly= jáhlová kaše (k snídani)- ta mi chutná; k snídani jsem si dnes udělala jáhly (jen uvařené ve vodě) s domácími povidly a nasekanými mandlemi- výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!- JÁHLY SNĚZENY A TĚŠÍM SE NA NOVÉ :-)

* zeleninový salát s pohankou. Pohanku jsem propláchla horkou vodou, uvařila a na závěr přidala dva stroužky česneku. A fakt byla dobrá. Česnek přehlušil ten "ocas", co pohanka má a já si na ní poprvé v životě pochutnala (jinak v salátu byla čekanka, rukola, kousek jablka, vajíčko na hniličko, trocha šunky a olivový olej)

* včera jsem si koupila kilo sušených rajčat a těším se na recepty s nimi. První věc, co plánuju, je, že je naložím do oleje. Mňam. Výborné místo supermarketových rajčat v zimě. Více info pro zájemce: http://susena-rajcata.cz/recepty. Láká mě i pesto z rajčat, tak uvidíme.- RAJČATA DO OLEJE NENALOŽENA. BOHUŽEL JSOU PŘÍŠERNĚ SLANÁ, TAKŽE JE POUŽÍVÁM DO VAŘENÍ- TAM SE JEŠTĚ DAJÍ SNÉST (DO OLEJE JSEM NALOŽILA CHILLI)

* koupila jsem si vodnici- podobná ředkvi, ale nepálí. Chuťově nebyla špatná, ale chyběla mi tam ta ředkvičková chuť

* zkusila jsem bramborovou kaši z batátů- s osmaženou cibulkou a mačkaným česnekem vůbec nebyla špatná!

* mám ráda dýňovou polévku, tak jsem si koupila muškátovou dýni (na zahrádce se mi letos bohužel neurodilo), schovám semínka a příští rok to zkusím znovu.

JÍDLO- V PLÁNU

* různé druhy vloček, mouk a semínek

* goji, chia (proč je to tak drahé???), atd.

* řecký jogurt Milko (prý ho mají v Albertu)

* quinoa, kuskus z kamutu a špaldy, amaranth, červená pšenice

* různé druhy rýží

* salát ze syrové červené řepy (myším a slimákům chutná, tak proč ne mě? :)

* topinambury (už se na ně chystám pár let, tak snad letos!)

* sirup z agáve, javorový, datlový, atd

* karobový prášek

* rostlinná mléka (mandlové, ovesné, atd.)

* dnešní nákup ve zdravé výživě:

     + kuskus z celozrnné špaldy

     + špaldové vločky (zítra k snídani s povidly a mletým mákem)

     + přírodní cukr nerafinovaný z Vrbátek

     + kulatá celozrnná rýže na rizoto

     + kokosový olej lisovaný za studena (do kari, atd. místo kokosového mléka)

     + 3 litry bio olivového oleje z mého milovaného Španělska (nejen na vaření ale i na tělo a vlasy.

     + quinoa



POHYB

* skutečně jsem při běhu zpomalila a jde to

* chtěla jsem na TRX, ale slečna instruktorka se mi neobtěžovala odepsat, takže ne

* mám v plánu vyzkoušet jógu od Jillian (30 Day Shred a 6 Week 6 Pack bomba)


Budu ráda za každou novou inspiraci, takže pište a třeba nakonec založíme novou skupinu :)

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 10. 2014 22:52
Koukla jsem...už je nás tam 10 a máme 2 témata:-) Napíšu o tom blog, ať nás je co nejvíce - víc hlav, víc ví:-)
21. 10. 2014 19:27
Zuzka: moc děkuji za všechny, už jsem přidala první píspěvek :)
15. 10. 2014 22:39
Tak diskuzní skupina je už založena...jen mi chybí ti diskutující:-) A moc se těším na vaše novinky a zlepšováky!
06. 10. 2014 11:04
jé to by bylo bezva a název bych nechala dle blogu ;)
06. 10. 2014 11:02
Zuzko, já jsem také pro. Uz se tesím:-)))
06. 10. 2014 08:02
Taky souhlas.
06. 10. 2014 07:44
Zuzka Dostálová: já souhlasím!
05. 10. 2014 23:06
Dámy a pánové - zajímala jsem se, jak založit novou diskuzní skupinu a zjistila jsem, že nám ji může založit Zuzka Málková. Já budu jejím správcem, pokud souhlasíte. Teď je ale na vás, jaký chcete název - Novinky a zlepšováky, jak nám tu margarithka krásně pojmenovala tento blog? Návrhy očekávány:-)
24. 09. 2014 10:40
muriela: Díky, už ho mám delší dobu ve skříni a nevěděla jsem, co s ním.
24. 09. 2014 10:15
coumba: lněné semínko je ideální namlet nebo rozdrtit v hmoždíři (v celku je nestravitelné) ... a takhle připravit jen množství, které aktuálně potřebuješ, namleté rychle žlukne ... přidat se dá kamkoliv: do tvarohové pomazánky, do těsta na chléb nebo pečivo, do zeleninových nebo těstovinových salátů ...
24. 09. 2014 09:20
Dá se přidat diskusní téma ve skupině, když se do ní člověk přidá.
24. 09. 2014 09:12
To já taky nevím, treba nekdo poradí. Nebo normálne napsat blog a potom kdo se pridá?
23. 09. 2014 18:22
dagmarhruška: no jo, ale jak se zakládá diskusní skupina? Nikde jsem to nenašla...
23. 09. 2014 17:49
Správně by se to mělo namočit a pomixovat ...... chia namáčím vždy, kdo má rád sliznaté věci doporučuji :-)
23. 09. 2014 15:40
Holky ten recept, co jsem psala je od Andyandy, není můj :-) Jen mi stráááášně chutná :-)
23. 09. 2014 12:49
Recepty na saláty ze syrové řepy jsou super, ty také vyzkouším. A kam dáváte lněná semínka, používají se syrová? A celá nebo mixovaná?
22. 09. 2014 20:28
andyandy1, bejto: já mám rukoly plnou zahrádku (vysemenila se) a řepy plný sklep ai na zahrádce ještě dostatek, takže ráda vyzkouším. Děkuji za inspiraci
22. 09. 2014 20:27
já jsem si konečně včera udělala lečo (pořád bylo na zahradě k jídlu něco jiného) a dnes jsem v lese našla kotrč, takže se zítra chystá kotrčová "dršťkovka"- i přítel je už mlsný :)
22. 09. 2014 11:02
parádní inspirace, díky
22. 09. 2014 10:55
Tak to by nebyl spatný nápad zalozit skupinu novinky a zlepsováky, moc ráda se inspiruji. Uz si písu recept od Andy a Sanyz na cervenou repu. Mokré chleby nemám moc ráda, ale zkusím z topinkovace:-))
22. 09. 2014 10:09
Rukola mi vždy zhnije v lednici a to maštve! Nestihnem ju tak rýchlo zjesť pretože som na ňu sama :-)
22. 09. 2014 10:07
A andy , už si píšem tvoj recept s řepou - vyzerá sľubne :-)
22. 09. 2014 10:05
Já tiež nedám dopustiť na zdravé tuky. semínka sypem do jogortov,tavrohov, šalatov,.. skrátka kde sa dá. Používam ľanové, konopné, sezamové , dýňové, slnečnicové a samozrejme vlašské a kešu orechy. Ostatné orechy len zriedka, prídu mi zbytočne drahé a tie naše vlašské urobia tú istú službu. Začala som viac využívať MAK.
Z chia semienok si robím dezert : mix tvarohu, jogurtu alebo zákysu ako základ do toho 3 lyžičky chia semienok a nechám postáť v lednici aspoň cez noc, občas premiešam alebo aj nie. Pred jedením si to prizdobím, ochutím podľa nálady alebo potreby : ovocie, pohánkové lupienky, agávový sirup, čo len chcete :-) Je to pre mňa mňamka. A práve si to idem dať na svačinu :-))))
22. 09. 2014 09:26
Konopná semínka, goji a chia semínka sypu do jogurtu. Řecké jogurty od Milka jsou vynikající - všechny příchutě i bílý, nejvíc mi ale jede jahodový - včera jsem z něj dělala jahodovou zmrzlinu, přidala jsem tam ještě mražené rozmixované jahody a luxus :-))
22. 09. 2014 09:22
Kvasnicovou pomazánku mám také ráda :-),
Červená řepa - nedávno jsem ochutnala od kolegyně v práci a byla to ňamka : hrubě nastrouhaná řepa a rukola (půl na půl) mozzarela, pepř sůl, oliváč a vlašské ořechy
21. 09. 2014 19:14
Ovesné vločky jsou prima dá se z nich ledasco vykouzlit a mokré chleby mám taky rád :-)
21. 09. 2014 18:27
Máš to krásně sepsané:-)))) Semínka dávám do jogurtu, pohanku jen spařím. Kaši z pohanky jsem měla hotovou od Nominy, ale raději si udělám z pohanky. Jáhlovou kaši miluji. Quinou, bulgur, kamut používám jako přílohu. Z řepy jsem dělala řízky, saláty a dělám čalamádu ( zelí, papriky, cibule - na zimu je skvělá). Topinambury a rostlinná mléka jsem neměla. Karob už mám doma, jen vyzkoušet.
21. 09. 2014 18:08
konopná semínka přidávám vcelku, bez mixování, co se pohanky týče, tak jsem na ni právě kvůli kaši zanevřela, protože ta mi vůbec nechutná ... ale když je vcelku, jen spařená a krátce pak povařená ve vodě nebo v mléce, a nechá se pak pod peřinou dojít .. to je úžasná a zdravá dobrota :)
21. 09. 2014 18:04
Řecké jogurty Milko jsou úžasné a ze syrové červené řepy zkus tohle-na strouhej ji najemno, k tomu nastrouhej jablíčko a zamichej právě s bílým řeckým jogurtem, všechno plus mínus kolem 140g jako je jogurt,už neochucuj, jen baští, mňam:-)
21. 09. 2014 18:01
muriela- přiznám se, že na recepty moc nejsem- vařím vždycky podle obsahu lednice či zahrádky. Ale děkuju moc za informaci o semínkách-. a mám je mixovat nebo přidávat celé (např. do těch pomazánek)? U pohanky vím, že se má spařovat (stejně jako jáhly), ale u té kaše to jaksi nejde :(
21. 09. 2014 17:57
Konopná semínka můžeš dát úplně kamkoliv: do tvarohových pomazánek slaných i sladkých, do těsta - ať už chlebového, nebo na piškot, do těstovin, do ovocných salátů, přidat do snídaňových cereálií nebo do obilných kaší, kam jen si vzpomeneš ...
Pohanku je nejlepší před použitím propláchnout vařící vodou, tak by měla zmizet uvedená "pachuť" ... můj oblíbený recept s pohankou je tenhle:
http://www.stobklub.cz/recept/50599/
A pokud by Ti nevyhovovala joga od Jill, zkus tu s Tony Hortonem, osobně se mi líbí mnohem víc :)
... je fajn, že zkoušíš nové věci ... čím je jídelníček pestřejší, tím líp ... určitě občas nakouknu, jestli nepřibyl nějaký nový zajímavý recept :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři