TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

margarithka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 11202
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

margarithka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Udržovák- kam až to zajde- POKRAČOVÁNÍ

01. 10. 2014

Dnešním dnem začínám 5. týden svého udržovacího cyklu. Týdně přidávám 400 kJ a momentálně se nacházím na 9400 kJ.

Dnes jsem si stoupla na váhu. Pátečních 65.9 kg jsem sice neudržela (momentální váha 66.3), připisuji to ale každoměsíční návštěvě tety Irmy. Jinak od začátku udržovacího cyklu jsem tedy zhubla 70 dkg, což se mi předtím podařilo za 2 měsíce hubnoucího režimu.

A já si říkám, kam až to zajde. Kolik kJ nakonec budu jíst, abych začala "přibírat" a mohla svůj příjem snížit o 20% a dohubnout si ten svůj zbyteček. Doufám, že to stihnu během tohoto 8-týdenního cyklu a nebudu načínat nový.

Jinak jsem zjistila, že mi báječně vyhovují 4 jídla denně místo 5. Ráno snídám, pak svačím, kolem 14 hodiny obědvám a do 18:00 se snažím povečeřet vzhledem k tomu, že chodím spát v 9. Mám tedy v podstatě 12 hodin jezení a 12 hodin nejezení a vyhovuje mi to. Navíc tím, že jsem si jídlo rozdělila do 4 energeticky stejně velkých porcí, nemám vůbec problém vydržet do dalšího jídla. V práci jsou ze mě sice paf, kolik toho do sebe o svačině nacpu, ale mně to tak vyhovuje a skutečně jsou na mě vidět úbytky- u pásku je to o jednu dírku.

I v práci si všimli. Jen mi nevěří, že to není až tak hubnutím (to, co mě nevídají svačit ;), ale cvičením. Jak pořád opakuji: každý den se psem, občas si část procházky zaběhnu,  jednou týdně si jdu zaplavat 50 bazénů a párkrát do týdne cvičím Jill.  Obdivuji každého, kdo se na Jillian dá bez předchozího cvičení a s nulovou fyzičkou. Já pravidelně cvičím už 5 let. Bossu, balóny, aerobik, plavání, atd., a myslela jsem si, že něco vydržím; ale i tak mi Jillian dala skutečně zabrat. Poprvé jsem její 30 Day Shred nebyla schopná ani dodělat. 6 Week 6 Pack dávám ve druhé polovině ke konci už v úrovni pro začátečníky. Neumím si představit, že bych ji měla cvičit s nadváhou třeba 20 kil a bez předchozí alespoň trochu nabyté fyzičky. Asi bych zkolabovala a po pár dnech by mě našli ožranou od koček. Každopádně se vyplatí vydržet. Přítel nechápe, kde se ve mně na cvičení bere energie po celodenním maratonu práce, pes, dům, zahrada. A taky se bojí, že ho už brzy přeperu ;) Já nechápu, že toho tolik sežeru a váha mě bez problémů unese. Začínám přemýšlet nad tím, jestli v mém případě má vlastně cenu "trápit" se nějakou dietou a jestli by prostě nebylo jednodušší si spíš hlídat, co a kdy jím tak, jak to všichni známe: hodně zeleniny, ovoce a sladké dopoledne, smažené výjimečně a k večeři méně sacharidů.


Tak se vrhám do 6. týdne. Váha pořád stojí, tuky (podle mé váhy i váhy v práci postupně mizí). Denně bych měla sníst 9800 kJ. Pořád čekám, kdy teda začnu přibírat a ono pořád nic. Ale jo, mám z toho radost, jen už nevím, co mám sníst. Už to není až taková sranda jako na začátku. Takže tlačím ořechy, teď jsem si uvařila hrnec cizrny. K snídani jsem měla palačinky s ovocem a musela jsem přidat ještě polévku, abych dosáhla požadovaného počtu kJ.

Navíc mi začíná frmol- práce, škola, atd. a nějak nestíhám, takže minulý týden vůbec nebyl ukázkový. 3x jsem se nestihla navečeřet. Vzhledem k tomu, že 75-80% denního příjmu jím během snídaně, svačiny a oběda, není to až taková tragédie, ale taky to není žádná sláva (ale hlad jsem neměla ani jednou). Taky s Jillian jsem nestrávila tolik času, kolik bych chtěla- byly jsme spolu jen 2x a já bych chtěla minimálně ( vzhledem ke svým ostatním aktivitám) alespoň 3x. Zelenina mi ne vždy svítila zeleně, právě díky různým luštěninám, jáhlům, pohankám, atd. A ona není sranda sníst doporučované množství zeleniny, když na zahrádce rostou zejména listové saláty. Představte si 350g listových salátů. Já vám pomůžu- je to zadělávací mísa. Věřte mi, o víkendu jsem měla jednu takovou zadělávací mísu k večeři.

Bílkoviny se taky zelenají nepravidelně- z toho důvodu, že mi maso poslední dobou moc nechutná a luštěnin a obilovin bych musela jíst tolik, že by se mnou přítel odmítl sdílet lože.

No, ale budu se na to dívat pozitivně- ježiš, a co já to chtěla napsat?! Až si vzpomenu, dám vědět.

Zatím vám všem přeju hezký den.

Přemýšleli jste nad tím i vy, co budete dělat, až dosáhnete své cílové rovinky? Jestli budete navždy trávit čas u sebekoučinku jako u své pomocné berličky nebo se pokusíte zužitkovat to, co jste se naučili, a  "postavit se na vlastní nohy"... ???

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 10. 2014 12:04
Já doufám, že můj další report bude, že váha šla nahoru a já dosáhla svého maxima. Protože mi už začíná docházet fantazie a taky bojuju s neschopností nacpat do sebe tolik jídla. Pokud budu další týden navyšovat, budu muset začít snídat u McDonalda, obědvat v KFC a večeřet v BurgerKingu.
01. 10. 2014 11:11
Fascinující ...jsem zvědavá na každý tvůj další report...Já jsem zatím ve fázi hubnoucí a zatím vždycky už při 7000kj přibírám, taky pak budu muset zařadit delší ladění metabolismu, tak tady hltám každou zkušenost..
01. 10. 2014 08:39
Obdivujem hlavne to, že si to dotiahla až sem :-))
Ja som mala taký pocit pri 8tisícovke a viac. Čo mám viac jesť ??? Ale prekážka je skor v hlave.
A máš pravdu, že jadálniček pri takomto príjme v udržovacom režime vyzerá trošku ( o dosť ) odlišne. Viac ovocia, menej živ. bielkovín. Väčšie prílohy, lušeniny nesú aj dosť bielkovín. Čiže taká semivegetariánska strava.
Držím palce a budem sledovať ako sa ti darí :-))))
27. 09. 2014 09:13
Jsi tedy dobrá, jíst TOLIK a přitom netloustnout - to je pro mně v nedohlednu...
25. 09. 2014 07:17
Určitě to časem zvládneš bez sebekoučinku. Držím palce!
24. 09. 2014 23:56
Až budete mít svoji vysněnou váhu, tak je dobré ještě chvíli zapisovat a hlídat se. Ale jinak my doufáme a to je i cílem sebekoučinku - že se to naučíte a budete to zvládat i bez něj, s občasnou kontrolou (nakonec i třeba bez). I přesto bychom Vás tu i nadále rádi potkávali a četli si, jak se Vám daří v udržování, ale i mimo:-)
24. 09. 2014 22:25
Zatím sbírám zkušenosti. Ale asi po dosažení váhy, kterou bych chtěl mít, se budu pořád hlídat, trochu počítat, využívat tady nabyte zkušenosti. A to je všechno hudba budoucnosti, aby se mi váha nevrátila, tak hubnout pomálu, a to je tak na minimálně rok.
24. 09. 2014 21:45
Ja až raz dosiahnem váhy s ktorou budem spokojná - ktovie kedy to bude ( možno o 5 rokov :D ) - chcela by som fungovať bez závislosti na sebekoučinku. preto sa už teraz učím a všímam si koĺko a čo mám jesť. Už mám celkom dobrý odhad na to, aby som zjedla aspoň svoj bazál :-))
24. 09. 2014 19:14
Tak to je bezva! Jinak tvoje otázka je fakt prekérka:-). Já mám cílovou váhu ještě vzdálenou asi 8 kilo. Ale jak to bude potom to nevím. O prázdninách jsem udržovala, nezapisovala jsem a taky jsem zhubla asi 1 kg. Tak snad to pak dám i bez zapisování. Ale asi budu mít sebekoučink stále v záloze:-).
24. 09. 2014 15:18
Myslím si, že doživotně počítat. Někdo bere pilule a já si budu počítat. No zatím jsem po dvou měsících a jeden ještě před sebou. Pak udržovací a příští rok další 10 kg várku. Pak se uvidí. Sbírám vaše postřehy, abych věděla co mě v udržovacím čeká. No hlavně vánoce.

24. 09. 2014 12:06
Taky jsem to za poslední půlrok překopal z 5ti jídel na 4, o půlhodinku delší rozestupy :-)
24. 09. 2014 10:40
Jejda to je super. Asi si pořídím taky nějaký pásek :D a co se týče porcí, tak si to asi taky změním více mi vyhovuje méně jídel, ale větší svačiny. Stejně jako u vás.
24. 09. 2014 10:10
holky jste prostě skvělé, přeji Vám ať se Vám daří!!! mě prozatím to jde taky..ale já jen krokuju, Jill né...prozatím??
24. 09. 2014 08:01
Ahoj margarétka:-) tiež som to robila takto cez leto, dostala som sa k hranici 8 000, ale som nemala pohyb, inak by to bolo určite o trošku vyššie. Teraz som v redukčnom režime. Tiež som prelúskala blog mojetelo a teray to skúšam presne takýmto sposobom. A začala som zľahka cvičiť s Júliou :-) Tiež sa pomaličky zmenšujem a rýsujem svaly:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři