TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 08. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

music

Původní Sebekoučink

7 %
0 kg 11 kg

Již zhubnuto: 0.8 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4787
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Dnešní měření - šok

25. 07. 2022

Dobrý den všem, tak se sem zase vracím po deseti letech, kdy jsem krásně zhubla se Stobem a dnes jsem opět jako vepř. Roky plynuly a ja se před měsícem rozhodla se sebou zase něco doopravdy dělat. Mezitím jsem zkusila spousty aplikací, ale výsledek nikdy nebyl tak super jako se Stobem a tak jsem zase tady. Mám pořád přístup do starého Sebekoučink programu a tak se měsíc snažím zase mít zelené semaforky. Sebekoučink mi vypočítal při pohybu 3-5x týdně 8800kj, což mně vyhovuje jelikož ráda jím a musím jíst hodně, jinak je mi zle. Chodím plavat/běhat ve vodě 2x týdně, máme ve fitku bazén, kde se dá i běhat ve vodě. Potom chodím ještě 2x nebo 3x týdně na eliptical nebo na pás, kde si dám třeba kopec a chůzi. Na to jak jsem těžká, tak jsem docela výkonná, to jsem ale byla vždycky i s pár kily navíc. Ale abych popsala svůj šok při dnešním měření. Jako naschvál se mi rozbila hned na začátku váha /třeba jsem ji strhla/ ;-) a tak jsem se šla změřit dnes na Boditrax nebo jak tomu říkají u nás ve fitku. Ale ty hodnoty jsou teda odstrašující. Váhu uvádět nebudu, protože se stydím, stačí, že uvedu následujicí: Metabolický věk 59 let/ můj věk je 44 let Podle Boditrax mám sníst jen 8000 kj, tak co je tedy správně? Svaly jsou na čísle 24 z 24, což je maximum, to je asi dobrý, že? BMR score je 6 z 24, což je nízký metabolismus Viscerální tuk je 13, což je v červených číslech Ted je tam taková tabulka, že svaly jsou 52.7% Tuk 44.5% Obezita 84.7% Děs a běs : - / Jinak se cítím o moc lépe za skoro ten měsíc, nejsem unavená jako před tím. Mám lepší náladu a někdy si připadám jako když na něčem frčím, tak plná energie a euforie. Také jsem trochu splaskla bych řekla. Takže tak, ráda bych znala vaše názory, zkušnosti, rady atd. Děkuji všem a přeji krásný večer a zdravím z Anglie, kde žiji už skoro 8 let. Tak doufám, že mi to vydrží, kousla jsem se a chci se sebou něco udělat a hlavně pro svoje zdraví. Protože obezita už na mém těle zanechává následky.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 07. 2022 08:53
Ahoj, také jsem se vrátila po 10 letech :-) potřebuji se zbavit sice jen5 kg, nyní vlastně už jen 4 kg, ale nejde to tak lehce jako před lety.
28. 07. 2022 08:53
Ahoj, také jsem se vrátila po 10 letech :-) potřebuji se zbavit sice jen5 kg, nyní vlastně už jen 4 kg, ale nejde to tak lehce jako před lety.
28. 07. 2022 06:46
Zdravím nejen do Albionu ale i ostatní. Souhlasím s Mášou - ke ztrátě kil se člověk musí projíst. Já coby babička důchodkyně pracuju přímo u zdroje, tj u plotny v MŠ. I to je řešitelné. Ráno si připravím misku zeleniny a uzobávám zeleninu, + povinné ochutnání uvařeného a je to oběd i svačina. Výsledek ? Plíživě nabraná kila z Covidu jsou dole a kardiolog mne pochválil. Dostala jsem se do stádia, že svoje tělo k ničemu nenutím a začala jsem s ním - konečně - spolupracovat. V jídle i v pohybu. Tak držím tlapky.
27. 07. 2022 21:38
Dobří holubi se vracejí ! Taky jsem se vrátila po 10 letech, podpora STOBaček mi moc pomáhá, držím palce, to zvládneš.
27. 07. 2022 20:44
Ahoj, vracíme se sem všichni rádi, je tu výborná parta, která ráda poradí i podpoří. Není nic lepšího, člověk si tady může postěžovat, poplakat i zaradovat, nikdo nás neodsuzuje, ani nepomlouvá je tady takové souznění duší. Děvčata sem dali spoustu rad, podle mne hlavně že se zelenají semafórky, ostatní pomalu ale jistě přijde. Krásný zbytek léta v klidu a pohodě.
27. 07. 2022 09:32
Masa55 - to je pravda, ke stihlosti se clovek musi projist. I kdyz jsem tyto navyky pred 10ti lety mela, tak si na to zase nemuzu zvyknout a prijde mi to divny. Ale tak mne vyhovuje vic jist, takze parada. Drzim palce, aby se semaforky take zelenaly! Preji hezky den:-)
27. 07. 2022 09:17
Určitě ne, první zásada je, že ke štíhlosti se musiš projíst !!!!!!!!
Tak to máš dobrý, když zvládáš semaforky, mě to dalo hodně práce. Dá se říct, že to máš napůl vyhráno !!!!!!!
26. 07. 2022 18:09
Také držím palečky a věřím,že Ti to vyjde.
26. 07. 2022 17:08
Ahoj holky, moc vam vsem dekuji za znovuprijeti a mile privitani :-) a take za vase komentare, rady a zkusenosti. Urcite mne to zase hodne motivuje a napovi, jak se k tomu vsemu zase postavit. Ja se semaforky nemam problem, nastesti. Uz ted se mi zelenaji, takze to by me slo. Akorat si rikam, jestli to neni velky prijem tech 8800kj, ale tak kdyz to STOB rika, tak tomu budu verit a uvidim casem jestli je to ok. Jeste jednou vsem dekuji a drzim palce, at se nam dari dojit do cile, uz kvuli zdravi!
26. 07. 2022 11:43
Vítej zpátky:-) Držím palce ať se Ti daří!
26. 07. 2022 09:34
Ahoj, holky už ti všechno pěkně napsaly. Tak já jen: Vítej zpět a ať se ti daří:-)
26. 07. 2022 09:09
Ahojky, ráda tě poznávám. Já byla na sebekoučinku cca 2 roky.Nic lepšího jsem nepoznala. Skvělou formou jsem si dala do hlavy co to vlastně jsou bílkoviny, sacharidy, ,vláknina,tuky, jak to pracuje, co způsobují. Pak je tam hlídací semaforek na pití, zeleninu, pohyb. Já neměla ani tak problém s váhou jako právě s tuky a to zejména viscerální ( ty pořád nemám úplně v lati) ale hlavně s trigleciridy. Ty mi způsobovali motání hlavy a věř, že je to nemilý problém. Takže poctivě vážit a pestře jíst.Mít zelené semaforky dá opravdu fušku. Já bojovala s bílkovinou a vlákninou. Po 2 letech jsem měla krevní rozbory naprosto v pořádku a dá se říct, že můj zdravotní problém úplně zmizel.Po mnoha a mnoha letech.To byl důkaz, jak se dá opravdu jen skladbou jídla ovlivnit svoje tělo. Teď už nic nevážím, mám opravdu v hlavě co a kolik můžu sníst.Přes léto to mám horší, více hřeším / je více návštěv, více se griluje,hlídám vnoučata, méně chodím), ale už se kvůli tomu netrápím. Jak můžu najedu do mého stylu života a do pár dní jsem zase na svém.Já strašně ráda chodím, mám svoje okruhy, ráda se dívám na přirodu. 10000 až 12000 kroků denně je moje oblíbená hranice.
Takže vítej mezi námi.Sifaka to napsala velmi dobře, jsme sesterský klub alkoholiků, které si pomáhají, drží palce, občas i pohrozí, ale i pohladí po duši, když je třeba.
A nakonev jeden tip na knihu, která mne poslední dobou hodně oslovila : Satchin Panda : Cirkadiánní kód.
26. 07. 2022 05:13
Ahoj, já jsem věčná dietářka a s váhou mám problémy od dětství, tady na Stobu už 9 let. Na začátku jsem zde zhubla téměř 20 kg, ale bohužel se mi i téměř polovina kil i vrátila zpátky postupně za 5 let, díky problémům se štítnicí, než se na to přišlo :-(. Jako hubeňour jsem dělala spoustu sportů hlavně posilovací skupinové ( bodystiling, tabata, kruháč,.... ) Mimo to mám doma elipťouše, na kterém běhám když je zima nebo počasí nic moc, potom in-line, kolo.... Takže pohybu spoustu i když jsem musela omezit právě ty náročnější posilovací aktivity kvůli zdravotním problémúm s klouby , tenis.lokty... Vím není to výmluva, proč jsem tedy něco nabrala zpět... Něco je i o tom jídle, že se to tak moc nekontrolovalo a sam tam se zaprasilo.... Ale ne nějak výrazně, neboť mám i problémy s trávením. Smažené třeba nejím ci jsem zde a vůbec mě to nechybí. Zeleninu bych jeb pro sebe zvládla sníst z půlky pole.... Pečivo jen celozrnné stejně jako přílohy .... No a přez to všechno téměř nehubnu a toho pohybu taky vcelku dost. A když něco dám dolů tak mě to stojí strašně moc úsilí :-(. No ale tak to prostě je, snížený metabolismus dělá své.....
Tak k tomu co zde píšeš, vidíš, že v tom nejsi sama i v daleké Anglii. Prostě když se rozhodneš a hlava spolupracuje, tak je to moc fajn a nic ti nebrání své dílo dokončit :-), budu moc držet palečky. Vahu k tomu nepotřebuješ, výsledky uvidíš na oblečení nebo pomůže i krejčovský metr. Tak piš jak se zi daří, určitě ti tady budeme fandit :-)!
25. 07. 2022 22:15
Ahoj, já jsem na STOBu z těch starších - od roku 2013 a starších i věkem . ve svých nejtlustších dobách jsem měla 145 kg. ke kontrole váhy používám kupodivu váhu a krejčovský centimetr, pohyb mi hlídají chytré hodinky a dvě německé ovčačky, které se starají o pravidelnou a každodenní dávku pohybu. Mým sportem je sportovní kynologie - něco jako v atletice desetiboj. Se svými psími kámoškami závodím a to na republikové úrovni a v kurzech se snažím z majitelů psů dělat pejskaře, kteří psa přijali za životní styl.
A na moji dušičku laskavě dohlížejí STOBí a pejskařské kamarádky a kamarádi. A věru že bylo v čem dohlížet. Stobí filozofie má jednu obrovskou výhodu. V jídle ani v pohybu nic nezakazuje. Člověk je živočich, který ta omezení vážně nerad. A tak si k jídlu dávám dětské porce jídla, kopec zeleniny a pak si můžu do volit mlsat oříšky a zmrzlinu.
Myslím si, že hubnutí musí člověka bavit právě tak jako jídelníček a pohyb. Tak ať se zadaří
PS. mezi pejskaři jsem babička (podle OP)
25. 07. 2022 20:20
Vítám tě zpět na Stobu. Já ti asi moc neporadím. Před 10 lety jsem se Stobem zhubla 14 kilo za 5 měsíců. Od té doby se pohybuji + - 2 až 4 kila. Mám asi štěstí, že jsem nikdy nedržela žádné diety a neměla jojo efekt. Poctivě jsem jídlo vážila podle sebekaučinku a z pohybu jsem přidala denně procházky a občas kolo nebo rotoped a jógu. Jsem o 10 roků starší než ty. Když vidím okolo sebe lidičky co opravdu sportují a pak mají zdravotní problém, nemůžou cvičit a během chvilky přiberou 10 kg i více, tak ani nechci v těchto letech začít. Kolega přibral takhle 25 kg. Jedinou radu mám jíst hodně zeleniny, dodržovat pitný režim a nejíst moc na noc. Držím palce, ať se ti daří!
25. 07. 2022 19:33
Ahoj sifako, moc dekuji za tvuj komentar. Tak to je, ze s vahou bojujeme cely zivot, ja vlastne uz od detstvi. Vzdy jsem si rikala, jak se asi citi ty hubeny deti :-) pred cca 10 lety jsem tady zhubla asi 25 kg, uz nevim presne a ted mam asi o 30 kg vic :-o no nehlidala jsem se, hybala se obcas, i kdyz jsem mela i prace, kde jsem se nachodila, ale ta strava no.
Moc si vazim Tve zkusenosti a rada Te poznavam. S tim sportem, ja doufam, ze pri plavani/behani ve vode se mi snad nemuze nic moc stat a chuze na pase bude taky snad ok. Ale clovek nikdy nevi...Tady je blby ve meste, kde ziju, ze tady nelze jezdit na kole, protoze kolo nemam kam dat, tak ho ani nemam. Prochazky do lesa, no les tady neni v okoli :-) tak chodim do fitcentra, ktere mam nastesti za rohem. Ale v CR jsem jezdila rada na kole a hodne, chodila behat do lesa a tak dale.
Dekuji za radu se nedivat na vahu, to je fakt, ze vaha nam moc nerekne, ale clovek by tak chtel videt, jak jdou hlavne kila dolu :-) kdyz jsem otevrela prvni sebekoucink, ktery mam v historii, tak tam vidim, jak to slo krasne dolu...prvni tyden 3kg a pak co tyden to kilo. Ale tak i vek asi hraje velkou roli a pak jak jsem psala vyse, tak jsem jezdila opravdu hodne na kole. Je to beh na dlouhou trat, chjooo :-)
Jeste jednou dekuji a preji hodne uspechu a nejen s hubnutim.

25. 07. 2022 18:11
Jsem tu první, tak asi začnu. Nejdříve tě přivítám zpět i když tě neznám, neb tak dlouho na stobu nejsem.
Co dál, hm, asi to, že nejsi jediná , která se stobem zhubla a po letech se zase vrátila. Vídávám tu navrátilce, které neznám. Dobrá zpráva je, že víš, že to (zhubnout) jde a jak to jde. A taky že se to může pokazit. Mně to připadá, že jsme sesterský klub alkoholiků :-( = kdo do toho (rozuměj problémů s váhou) spadne - čeká ho práce do konce života. Když povolí, stále se vrací nebo rezignuje.
Hodně z nás si s koroňákem pokazilo výsledky hubnutí ale to je jen taková výmluvička. Já osobně pro tebe nemám úplně dobré zprávy. Jsem totiž asi podobný somatotyp jako ty, o 11 let starší. Kolem tvého věku jsem poměrně hodně sportovala a že mně byl kus, takže ti úplně rozumím. Co ti můžu poradit, s vyšší váhou si hlídej ať se při sportu nezraníš. Setrvačnost a přitažlivost zemská pro takové valibuky - ač jsou svalnatí - to není žádná prdka. Až přijde Ajanka, ta může povídat o kolenech, já nabořené rameno z bruslí a loket z badmintonu. Sport je fajn, když tě baví, jen zůstat co nejdéle zdravá.
Co se týče stravy, neporadím, mám to podobně jako ty, akorát, když jsem byla v nejlepší formě - nebyla jsem peříčko, to vůbec, ale cítila jsem se dobře. Neměla jsem vyboulený lavor vpředu a netřásla se mi prdka vzadu. Dokonce jsem neměla ani netopýří křídla. Takže ti doporučím aby ses nedívala moc na váhu ale na svůj pocit.

A počkej až se tu sletí večer stobačky, až si splní všechny povinnosti - to si počteš a třeba dostaneš i dobré rady, které využiješ. Zdravím na ostrov a ať se daří!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři