TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 04. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

sonavad

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6140
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

sonavad

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Váha stojí...

05. 07. 2016

Chtěla bych se zeptat těch, které s tím mají zkušenost. Váha mi už dva týdny stojí. Respektivě se během menstruace vyhoupla nahoru. Pak opět klesla zpátky. Ale nic víc. Jím předpisově, v tom problém nemám.

Jak dlouho podle vaši zkušeností může taková stagnace trvat? A pokud se nic nebude dít, mám snížit kJ? A o kolik? Nebo radši zvýšit pohyb? To by asi bylo ideální, ale moc prostoru k tomu nemám... 

Dva týdny zatím nejsou dlouhá doba, ale trochu mně to znervózňuje... :-) Děkuji už předem za rady a doporučení!

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 07. 2016 21:03
Tak to je spis blok tela, ktere "zkousi", jestli to myslis vazne. Zvlast jestli ten nastup byl rychly. Obrana je stejna: vydrzet a jednou 3-4 tydny dat den zravec.
08. 07. 2016 20:18
Děkuji moc za doporučení. Ten první instinkt je - nejíst. Ale snažila jsem se nepanikařit. Do mé stěny jsem narazila po čtyřech týdnech, kdy jsem hubla rychle. Dva týdny se nic nedělo. Teď se ale váha opět pomalu dala do pohybu. Vyloženě volný den jsem si ještě neudělala (to snad na oslavu po celém cyklu :-) , ale ani se nijak netrápím. Sem tam si dám zmrzlinu, kousek dortu, atd. Ale jak jsem pořád najedená zdravých věcí, tak mi sladké vůbec nechybí... Mějte krásné léto! Já se chystám s dětmi na léto vyloženě turistické. Tak uvidím, jak z toho budou nadšené :-)
08. 07. 2016 10:13
Zatím určitě nesnižuj! Jak dlouho hubneš? Je možné, pokud je to delší dobu, že se tělo prostě zasekne. V angličtiěn se tomu říká "narazí na stěnu". to chce prostě přetrpět a počkat! Můžeš to nakopnout změnou pohybu, zvýšením pohybu, jedním dnem absolutní volnosti, kdy hodně přešvihneš příjem a dáš si všechno to, co normálně nejíš (jen bacha na trávení :-)).
08. 07. 2016 09:38
Ono to bývá asi u každého, že se váha časem zasekne. Píšeš, že jíš předpisově - zkus to změnit: některý den přešvihni bílkoviny do oranžového, jindy sacharidy,... trochu to prostě rozhýbej na pár dnů. Nebo si udělej "žrací den" a večer pak už jen zeleninu a suchary. Alespoň u mě funguje, že když jsem vzorná a jedu na zelené vlně, tak je to naprd. Přeju, ať želva opět poslouchá :-)
05. 07. 2016 20:41
Dobré je vydržet a popřípadě přidat pohyb.
05. 07. 2016 11:20
Uvidíš,co ti tu napíšou Afrais, a další má v tom hodně zkušeností.Taky mi cenťáky nemizí a to sportuju dost a v jídelníčku"nezlobím".Když tě tak čtu a vidím,že v tom nejsem sama,je to snazší překonat.Jedna věc je subjektivní pocity jak to kdo má a druhá věc jaký je princip hubnutí.Navyšovat pohyb není snadné,když je to časově náročné.Jen vědět a utrefit tu hladinu mezi příjem x výdej.Na to se pomoc odborníka určitě hodí.
05. 07. 2016 11:04
Mně se váha zastavila asi na 3 týdny, ale mám dojem, že u někoho to bylo i déle. Podle toho, co píšeš v komentáři, bych taky příjem nesnižovala. Držím palce, ať se Ti želvička zase rozeběhne správným směrem!
05. 07. 2016 10:57
Děkuji moc za komentáře. Abych to doplnila... Přeměřuji se (to je pro mně důležitější než kg) a taky se to nehýbe. Pohyb mám pořád stejný. Hýbu se, protože mám malé děti, ale na sport moc času nemám. Pokusím se přes prázdniny více posilovat. Nicméně si myslím, že spalování mám pořád dobré. Nejsem nijak pokažená dietami :-) Přibrala jsem prostě proto, že jsem normální jídlo nahrazovala z nedostatku času kalorickými bombami. Jakmile jsem s tím přestala a začala pravidelně jíst, tak váha začala klesat. S kJ se mi moc dolů jít nechce. Nemám ani hlad ani chutě, prostě se s cca 8000 kJ cítím fajn. Myslím, že to mám takhle přednastavené kvůli tomu relativně malému pohybu.
Ach jo, no asi budu prostě muset vydržet a uvidím... Jen jsem chtěla vědět od vás zkušenějších, jak dlouhá stagnace je ještě "normální".
05. 07. 2016 10:45
Zkus vydržet, při hubnutí se váha zastaví téměř každému, je to přirozené. Taky se můžeš zkusit přeměřit - pokud ses dřív nehýbala a teď ano, může tělo nabírat víc svalové hmoty, a jelikož jsou svaly těžší než tuk, může váha stát, a přitom vlastně pořád hubneš - a poznáš to právě podle toho, že ubývají centimetry :-)
05. 07. 2016 10:30
Ahoj Soňo,mám podobný problém a postavu jako ty jen jsem starší.Když jsem se dívala,jakou máš nastavenou spotřebu-máš mnohem nižší než já.Mi bylo doporučeno 9000 kJ při sportu 5 x týdně 80 min.Zatím váha kolísá kolem 88 kg.Hlad sice nemám ale úbytek taky ne.Naštěstí jsem zjistila,že mně přestaly nahánět chutě a vypustila jsem úplně slanosti a sladkosti.Za sebe bych ti doporučila.Počkat-pokud nijak nestrádáš nemáš nervy z hladu a chutí,jsi si jistá,že děláš vše co je potřeba ke zdravému životnímu stylu-dej tomu ještě dva týdny.Mi se sice taky už nechce koukat na váhu,která se nehýbe a 9000 kJ se mi zdá hodně na to kolik bych si představovala-jenže člověk se dlouho kazí než se pokazí,tak asi musí mít trpělivost a dát tomu stejně dlouhý čas na opravu.Myslím,že fakt asi nejhorší bude stres.Držím palce ať odhalíš příčinu a zase se rozjedeš:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři