TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 03. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

stepnikukacka

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 5. 2021. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 7312
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132660.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

stepnikukacka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Křižovatky života - díl vysílaný 22.8.2013

22. 08. 2013

Tak jsem se dnes dívala na křižovatky života. Tento díl mne velmi zaujal, pro ty, co jej neviděli. 

Rodina se třemi dětmi - kluk 15 let se dvěma sestrami, otec i matka obézní.
Syn zkolabuje ve škole a lékaři zjistí, že je to díky nadváze, kterou má. Starší z dcer je také silnější. Matka vaří dětem totáně nezdravou stravu, peče sladkosti, dělá pizzy, smažáky s hranolkami apod. Otec se snaží přimět děti, aby jedli zdravěji a zhubli, matka toto úsilí ignoruje a stále vaří nezdravě a ignoruje i zprávy od lékaře. Po návštěvě fitka syn zkolabuje a po návštěvě lékaři zjišťují cukrovku II.typu. I přesto matka upeče synovi dort.
Pro otce je zdraví dětí na prvním místě a tak se rozhodne požádat o svěření dětí do své péče. I když je nezaměstnaný, chce to risknout. 

Výsledek: Otec soud vyhrává, protože matka ohrožovala svou kuchyní zdraví svých dětí, pod výchovou otce se zdraví syna zlepšilo, i dcera shodila. jsou s otcem šťastné.

A jaké je pro nás poučení? Snažme se své děti vést ke zdravému způsobu života, nejlépe vlastním příkladem. Už i soudy hledí na to, že zdravější životní styl může být pro soud přednější než s láskou upečený dort pro syna s cukrovkou

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 08. 2013 13:43
Jo jo, u nás to funguje nějak trochu podobně. Maminka se silnou obezitou po těžkém zánětu slinivky skončila na JIPu a na kapačkách. Dieta jí vydžela tak měsíc, pak se to vrátilo všechno zpátky. Teď jí stejně jako dřív, jen s tím rozdílem, že si po každém jídle šupne pár prášků na zažívání. Sem tam se jí udělá zle, tak se dva dny hlídá a pak opět sjede k naučeným standardům. Že jí to může zabít, tak nějak nevnímá........Holt je to její život, mám ji nadevšechno ráda, ale domluvy nebere, tak holt ať se ničí dál.
23. 08. 2013 20:18
zatím si ani jeden nestěžujeme a praktikujem to tak 10let :) tak já jsem zvyklá od mala na chlapské práce, otec mě nešetřil vyhazovala jsem hnuj od dobytka, ryla zahradu ikdyž mám dva bratry. Ale jsem ráda, neztěžuji si, aspon vím, coje to práce a jsem třeba lepší člověk :-D (to byl vtip :-D)
23. 08. 2013 17:48
Aha. Tak to je zdravější přístup k partnerství. Všichni v rodině uměj všechno a aby nepříj. práce rychleji zvládli, dělají je SPOLEČNĚ. Ale musejí se shodnout, domluvit. Jen pro správné, nezabetonované lidi. A je to lepší život, každopádně.
23. 08. 2013 17:19
veselinek: my jsme naštěstí jiná generace tak nepatřím k těm, kde žena čeká na svého muže a jakmile přijde tak hned začne podstrojovat. :) ale to je také tím, že jsme oba kuchaři ikdyž se tím neživíme, takže vaříme oba ne jen já :-D jinak já také dělám chlapskou práci
23. 08. 2013 17:06
paratko : Když to je její ÚLOHA, být hospodyně. Každej chlap neni tak vyhraněnej a poučenej, je rád, že mu dá někdo najíst. A pak to je, chápu. Zodpovědnost maj oba. Ale takovýto, takhle se to přece nedělá, moje maminka to dělala takhle, to jsou pak odcizeníčka !
23. 08. 2013 16:52
veselinek: ale v rodině bývá i chlap ne? tak proč taky něco neřekne k tomu nezdravému jídlu a jen s ní to co je na talíři? ono je fajn vše nechat na matce, ale mohli za to oba, akorát otec to pak pochopil a snažil se a matka ne ne ne :( jo a ještě že mám manžela co když to nejí tak to jíst nebude ikdyby čert na koze jel :) at už jde ozeleninu, sladká jídla nebo mastné :-D prostě nebude slepě jíst, co mu dám na talíř
23. 08. 2013 16:46
Od tohoto dílu jsem nedokázala odejít. Otci jsem fandila, matku nechápala. Vždyť zdraví nejbližších je na prvním místě. Maminka celé tatínkovo snažení bojkotovala, dokonce v nepřítomnosti manžela synovi dál podávala nevhodná a sladká jídla. A vím, i pro mě je někdy těžké odolat takovým lákadlům, nedivím se, že syn nevydržel. Několikrát se tam objevilo, že děti odmítaly matkou nabízené jídlo, ale maminka stále dorážela, aby si vzaly, doplnily energii... Jen mě zaskočilo, že to došlo až tak daleko - k rozvodu rodičů. Ale s matkou za zády, jak bylo patrné, by to opravdu nešlo. Snad to děti společně s otcem dotáhnou do toho správného konce a maminka pochopí.
23. 08. 2013 16:34
Nekoukala jsem. Ale myslím si,že každý má možnost získat informace a matka,která ignoruje zdraví dětí je pro mě nepochopitelná
23. 08. 2013 16:33
No tak vidíte. Bylo mi doporučeno se dívat, nemohl jsem, tyhle pořady jsou pro mě moc depresivní... A stejně jsem se dozvěděl teď právě výsledek, o čem to bylo, a stravitelnou formou, která mě nezničila. Matky, buďte uvážlivější. Všim sem si, že v rodinách se jí na 99 % to, co chutná hlavě rodiny- mamince, protože to vaří a stále předkládá.
23. 08. 2013 16:24
tak jako vodakovi75 mě taky bylo divné když otec byl nezaměstnaný kde na vše berou peníze i na ty věčné křupky apod .... vždyt to stojí peněz ... a bazén a posilovna a autem do školy :)) asipaní vydělávala mraky peněz.
Ale díl naučný a i právě proto jsem zde na Stobu, chci se naučit jíst zdravě nejen zhubnout abych to pak mohla předat svým dětem, aby nemuseli řešit to co já celý život. Ale taky se té mámy musím zastat, žije v tom taky celý svůj život a šlo hezky vidět, že stres a vše zajídá sladkým, jen mi bylo divné, že ji nevystrašila synova cukrovka a že zkolaboval a nechtěla jít ani k doktorům. Ale musí to natočit tak, aby to bylo více zajímavé.
23. 08. 2013 10:37
ona neměla ani snahu jít k lékaři zjistit, co synovi vlastně je, i když nemám informace a nechci pracovat na sobě, tak proboha zdraví dětí snad mělo být přednější než dort
23. 08. 2013 07:12
koukala jsem a nechápala jsem, ta ženská byla na 3 facky :-)
23. 08. 2013 06:48
Neviděla jsem, ale když vidím ty ohlasy, tak to mohlo být zajímavé.
23. 08. 2013 06:23
nenazval bych matku blbka - on ji nikdo nenaučil co je zdravé stravování podle toho jak vypadala nevypadá, že by ji jeji rodiče vedli k pohybu. Myslím, že se na ni podepsali její rodiče, ona nedostala žádné návyky ani vztah ke sportu a myslím, že když se stará o 3 děti + manžela tak nějaké hledání informací o novém stylu života ji moc energie nezbývalo. Berte to tak, že je to natočeno tak aby to bylo atraktivní.
Ale já otci fandil, jen je mi záhadou kde bere peníze, nezlobte se na mne já pracuji, manželka je na mateřské ale moc si finančně nevyskakujeme. On vozil děti do školy autem chodili do bazénu (zož je super) ale taky to něco stojí. Asi něco dělám špatně :-)
takže neodsuzovat ale spíž ji to měl někdo vysvětlit ukázat fotky jak by děti dopadli s neléčenou cukrovkou atd, ona by pak prozřela :-)

Jinak to byl super díl
22. 08. 2013 23:29
Máš hezkou prfilovku. Na křižovatky života nemám sílu se dívat.
22. 08. 2013 22:35
Taky jsem koukala nakopala bych ji někam,takhle dětem ničit zdraví, ona ani nechápala oč jde,byla to blbka.
22. 08. 2013 21:55
Tento díl jsem dneska taky viděla... a celou dobu jsem s tím otcem sympatizovala... vím, že to matka myslela dobře, ale fakt svým dětem spíš škodila a tak jsem byla ráda že to ten otec vyhrál :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři