TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 03. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

stepnikukacka

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 5. 2021. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 7312
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

stepnikukacka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Problém

20. 08. 2017

Holky, mám velký problém. Loni na konci srpna jsem si hodně ošlivě zlomila nohu pod kolenem - operace, šrouby, 6 měsíců pracovní neschopnost. 3 měsíce jsem se nehla z postele, rovná noha.. Samozřejmě váha se dostala tak nahoru (nevím kolik, nemám odvahu stoupnout na váhu). Chci zhubnout, alespoň na váhu před úrazem. Ale s pohybem je to těžké. Noha ještě není dost silná na nějakou rychlou chůzi nebo kolo (na to se bojím, slítla jsem právě z něj). Mám doma rotoped, ale vydržím slabším tempem tak 20 minut, pak ta noha začne bolet. Kde začít, kolik kJ? Mám 153, před úrazem jsem měla tak 77...(vím, je to hodně, ale teď to vypadá před 80...). Díky moc

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 08. 2017 22:01
tak váha 83,9 ...fuuuuuuj, no budu muset zamakat, od září mě čeká každý den 2 km chůze pro děti do školy a školky, takže po těch 2 km přijdu domů oteklá až hrůza...no musím to dát...takhle to dál nejde
21. 08. 2017 20:55
Cvičení ve vodě je dokonalá rehabka, na chůzi hůlky jsou perfektní odlehčení, na posilování kotníkové a zápěstní činky a hlavně vytrvalost a nevynechávat cvičení, třeba krátké a častější. Už mi zbývá jen držet palce.
21. 08. 2017 11:34
Koukám, že rad jsi už dostala plný vůz a je to super, že to tu tak funguje.Že je tu dobrá parta.Takže já ti jen popřeju hodně štěstí aby ses dostala znovu do formy.Určitě se ti to podaří:-)
21. 08. 2017 11:21
Určitě stojí za to cvičení ve vodě, ať už plavání, aquaerobik nebo něco podobného. Voda šetří klouby a zároveň svaly musí jít proti ní. A určitě si domluvit ještě rehabilitace. Já měla zlomenou zánártni kost, naštěstí čistě, bez operace a vyplatila se mi rehabilitace - cvičení, vodoléčba i magnety. Nic mne nebolí a zahojilo se dobře. Ale dalo to úsilí se na rehabilitaci dostat.
21. 08. 2017 10:46
Ke všemu co Ti již děvčata doporučily doplním ještě procházky s hůlkami. Procvičíš celé tělo a noze trochu odlehčíš.
21. 08. 2017 10:29
Určitě je dobré denně posilovat oslabenou nohu ... Jak, to tě snad naučili na rehabilitaci. Taky můžeš zařadit pohyb, který nebude koleno tolik zatěžovat, přitom posílíš svaly: plavání, pilates. A rozhodně to chce zátěž navyšovat postupně a netlačit moc na pilu, prostě chce to trpělivost, aby sis ještě víc neublížila. ... Základem zdravého životního stylu je zdravý jídelníček, tak je důležité zaměřit se hlavně na něj ... Držím palce!
21. 08. 2017 09:25
Určitě se zaměř na posilování qadricepsu, v lehu nebo sedu zdvihej nohu nad podložku- výdrž, položit a znova. V blocích, ěkolikrát za den, to samé v sedu, nohy volně visí a zase nohu narovnáváš. Vše tě určitě učili na RHB. Potřebuješ posílit a vše i chůze bude lepší. Dá se to různě obměňovat, určitě bych využívala i overboll nebo různá závaží i gumy, aby noha zesílila.
21. 08. 2017 08:12
plnou zátěž už mám dovolenou, chodím bez berle i hole (občas kulhám, ale to už je prý otázka hlavy. Ta noha je slabší, ještě horší jsou schody, ale to je o naposilování. Šrouby venku nemám a zatím si je tam nechám, mám křehké kosti a trvalo by to dlaší měsíce, než bych se rozchodila do stavu jako teď. Díky za rady
21. 08. 2017 07:34
Jak píše Ajanka, radši menší zátěž a pomaloučku přidávat. Jak na rotopedu, tak chůzi. Já měla hezkou čistou zlomeninu kotníku, bez operace a přesto mě noha otékala a bolela víc jak rok. Chce to čas. a jestli jsi přibrala 3 kila, to není žádná tragédie.
21. 08. 2017 06:46
Ahoj Alenko, určitě uprav nejdřív jídelníček ( pokud jsi to ještě neudělala), potom by jsem nechala ten rotoped, bez zátěžr, a zkoušela navyšovat čas. Jak budeš aspoň na 40 minutách, tak by jsem zkusila přidat pomalinku zátěž, ale ne moc. Taky si hlídej tep měla by jsi být přibližně mezi 115 - 129 tepů. Více je zbytečné, pálíš cukry a tělo si nebere z tukových zásob. Taky můžeš posilovat břicho - příme i šikmé břišní svaly. Cvičení na velkém míči - taktéž můžu doporučit, cvičit s činkami na posílení rukou, je toho spoustu jak cvičit a při tom nohu nezatěžovat. Já mám problémy s koleny ( několikrát operované) a cvičení se nevyhýbám. Ba právě naopak. Postupně si přidávej a zkoušej nové cviky a co tomu noha řekne. Určitě jsi i rehabilitovala, tam tě nějaké cviky naučili, tak je využívej. ( PS : a šrouby už máš venku ? a co doktor, už doporučil plnou zátěž?).

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři