TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

struca

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 2. 2017. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 223
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

4. týdny za mnou

04. 02. 2013

Tak mám za sebou 4  týdny...  a necelé 2,5 kg. Myslela jsem si, že to půjde rychleji,ale je jasné že to co jsem nažrala za 4 roky nemůžu chtít mít za měsíc dole! Ale jak by se mi to líbilo :-). Poslední týden byl pro mě docela náročný na chutě! I přes to, že se snažím mít všechno jak se má tak stejně mě honila mlsná! Asi to bylo tím, že jsem měla mít své dny,ale nedokázala jsem ty chutě zvládnout:-(. a tak jsem několikrát porušila a tak se stalo, že jsem za poslední týden dala nějaké to deko zase nahoru místo dolů...:-(
Ale... pokračuji samozřejmě dál , tak uvidím jak to na mě bude působit zase za měsíc. Snad se mi ty chutě podaří nějak zmáknout, nebo jak to děláte vy? Taky to znáte ?
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 02. 2013 21:01
Ahoj taky to teď zrovna řeším. Vždy, když ráno cvičím, večer mě honí mlsná. Není to chuť ani tak na sladké jako na cokoliv, jen nevím, na co .Pořádně se napiju, pokud to nestačí, dám si 4 ořechy a pokud ani to nezabere, tak mrkev nebo pidi chleba namazaný gervais.
12. 02. 2013 22:01
Ahoj, já se snažím snídat celozrnný chleba, aby bylo dost sacharidů na dopoledne, k obědu si hlídám vyvážené jídlo 30% bílkovin, 30% tuků, 40% sacharidů a do těch sacharidů jako součást oběda rovnou započítávám půl lžičky medu nebo půl sklenice jablečného džusu, a to asi 15 minut po jídle. Je to rada doktorky Cajthamlové – po hlavním jídle si dát sladkou tečku. Kdo pije kávu, může si dát cukrem oslazenou kávu. Ale pozor, sladkou, nikoli tučnou, takže na čokoládu nebo zákusek vůbec nemyslet. Jde o to, že samotné sladké dá palivo mozku, aby nemusel čekat, co mu žaludek natráví z oběda. Odstraní se tak poobědová ospalost i pozdější chuť na sladké.
Večer už chuť na sladké nemívám, pokud nevynechám přílohu. To už nezkouším, následky jsou horší, jež když kvůli příloze překročím denní dávku o pár desítek (nikoli stovek) KJ
A máš pravdu, při mých dnech je to horší a pomáhá víc pít a o to víc hlídat vyváženost každého jídla.
07. 02. 2013 09:23
já mám chutě často, spíše bych to nazvala nutkání, když se to snažím zahnat jinými myšlenkami, tělo si vymyslí hlad a začne mi kručet v břiše,i když vím, že jsem najedená a hlad nepřipadá v úvahu, u mě je to v hlavě a v rozkolísané hladině cukru...Rada? Jestli mi někdy něco fungovalo, tak naplánovat si sladkost (v rozumném čase a rozumném množství). Tím se uklidním, že jsem si dopřála a zůstávám pánem situace. Ideální stav - bez sladkostí to není, ale pro mě lepší, než jíst mlse kdykoliv to na mě přijde.
05. 02. 2013 18:33
děkuji :-) jsem na sebe zvědavá jak se s tím poperu, no snad jenom dobře :-)
05. 02. 2013 08:38
Mně první týden upadly asi 2 kila snad někde cestou po schodech, to bylo rychlý, celkem za první týden 2,3 kg, ale pak jsem si navýšila kJ, aby to nebylo tak rychlé a spomalila jsem, takže teď to bude za týden něco přes půl kila. Já strašně nabrala za poslední dva roky, tak asi jak na mě ještě nebyly tak zvyklý, tak se rychle rozloučily:-) Mne nepřepadá chuť na sladké zatím vůbec, ale uvidím, co to udělá za dva týdny. Bílé víno si občas také dám, ale tak decku, za to si ji ale vychutnávám po dobu, na kterou bych dříve potřebovala ty dvoudecky tři:-) Nápad s mentolovou žvýkačkou se mi líbí, takže až na mne přijdou ty chutě, dám si mentolku.
04. 02. 2013 22:25
Musím si jídlo naplánovat den dopředu, pak mi to nedá nedodržet plán. Mám určitou výhodu, že v týdnu vařím jen pro sebe (a tak si připravím to, co mám ráda). Řídím se pravidlem, že nesním jenom to, co nekoupím... a tak prostě nekoupím (i když to někdy dá práci). A když na mne fakt vleze mlsota, tak se to snažím oddálit - vezmu si to, až udělám...a většinou než udělám, tak je čas na další jídlo a já jsem zachráněná. Ale nejsem asketa... zrovna teď dopíjím sklenku dobrého červeného!
04. 02. 2013 21:37
Ahoj, já zase zkouším nahradit sladké hrozinkami, fíky a při nejhoším kouskem hořké čokolády. Když si plánuji jídelníček a vidím, že mi tam zůstávají sacharidy volné zařadím si tam ke sváče nějakou dobrotu v podobě těchto věcí. Je fakt, že když si sestavím jídelníček dobře, nemívám chutě na sladké. Ale také přiznávám, že občas hřeším skleničkou vínka a to je fůůůra kalorií :-). Držme se a buďme optimisty, my ty kila dolů dostaneme :-)
04. 02. 2013 21:25
Mám jeden trik na chutě - žvýkačky bez cukru. Žvýkám vždy když vařím pro rodinu něco, co bych neměla. Ono s mentolovou žvýkačkou v puse se blbě ochutnává cokoliv ;-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři