TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

terfialova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3351
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 21.10 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

terfialova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

nestačím ...

02. 08. 2021

Jsem sama, nemám chlapa, nemám děti (už to není moje životní meta) . Teda nejsem sama, mám dva super lumpí kočičáky. Teď mám 14 dní dovolenou. Po prvním týdnu mi v hlavě několikrát přeplo vše do svých kolejích ... možná mě to i vyděsilo, možná mě to tolik nepřekvapilo.

Ve svém věku (37) jsem fakt k ničemu. Ne, taková tragedie to není. Pracovní život je fajn. Ale osobně v tom všem plavu. Jsem paní svého času. Nic mě nikam netlačí ... Tak proč se neumím zvednout z gauče a udělat sama se sebou něco. Ještě před pandemií jsem se necítila tak omezená svoji váhou, nepohyblivostí ... to jsem ještě nějak žila. Ale pak to bouchlo a já se zavřela doma (tak to doporučovali) a chodila jen do práce (sestra). Byla jsem utahaná jak fyzicky tak psychicky. motivace, energie ... a kila šla nahoru, centimetry přibývali. Plíživě se mi do hlavy vnouká jak je to se mnou špatné .... v červnu jsem se nevešla do "labutě" na pouti a zklamala jsem neteř, na začátku července jsem se s tetou nevešla na sedačku ve vlaku (musela jsem sedět sama), lidé v autobuse si raději sednou jinam - vedle mého zadku se nevejdou ... Cítím, že díky těmto malým ústrkům se zase začínám schovávat ... A proč ne? Je to pohodlné, mám ráda svoji komfortní zónu. Kde bych se asi tak mohla s někým seznámit? ... Tak proč se snažit? ... Jak změnit tohle idiotské nastavení mysli? Nikdy jsem nebyla ambiciózní, soutěživá, nikdy jsem nepotřebovala něco dokázat .. ani sobě ani jiným ... Zapouzdřila jsem se ve své bublině ... Není to dobře ... ale jak s tím zatočit ... Jak začít stačit neteři, stačit sedět na jedné sedačce ... stačit životu ...

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 08. 2021 09:43
Teri, když jsi tady, tak nastal čas propíchnout bublinu a rozhlédnout se kolem sebe. Spousta z nás bojuje se svými problémy, nejsi v tom sama. Moc ti držím palce, vezmi neteř, jděte na prochajdu a udělej první kroky ke své spokojenosti. A na větu ,, jsem k ničemu\'\' zapomeň. Je hloupá a nepravdivá.
06. 08. 2021 11:16
Milá Terezo, větu -Jsem k ničemu- už nikdy neříkej, protože to není pravda. Máš svou velkou hodnotu jako člověk a nesnaž se ji snižovat tím, že se budeš takhle shazovat. Když jsem sem před 6 lety nakoukla, abych zjistila, o čem ten STOB je, byla jsem na tom asi stejně jako ty, ale o 15 let starší. A přece jsem do toho šla, abych si dokázala, že chci být sama pro sebe , ne pro druhé, krásnější, štíhlejší a pohyblivější. Ne krásná a štíhlá, protože to nikdy podle měřítek světa nebudu, ale aspoň míň objemná. Nikdo z mých blízkých nevěděl, že se o něco snažím, nechtěla jsem kolem sebe rozruch. Nakonec se mi s pomocí všech tady podařilo nějaké to kilo shodit a zase díky své nedisciplinovanosti nabrat a zase shodit a vlastně to pořád pokračuje. Neboj se ničeho, tady budeš mít podporu vždycky, tak hurá do toho a uvidíš, že časem se kila dolů pohnou, jen tomu musíš dát čas a sama zatnout zuby. Není to lehké, to je pravda, ale ten pocit vítězství sama nad sebou stojí fakt za to. Držím ti palce.
05. 08. 2021 13:45
Terko, neztrácej naději. Myslím, že když budeš žít svůj aktivní život, mít nějaké koníčky a chodit mezi lidi, nebudeš tolik myslet na svá kila a tráput se jimi. A když získáš duševní pohodu, najednou třeba zjistíš, že i ta kila jdou dolů lépe než dřív.
Já napříkjlad jsem taky myslela, že zůstanu v životě sama. A ve 32 jsem se zamilovala do chlapa o pět let mladšího. Zkusil to se mnou a loni, ten víkend těsně předtím, než (nejen) hospody spadly do lockdownu, jsme oslavili "stříbrnou" svatbu (ono to vlastně bylo teprve pět let po úředním aktu, ale na radnici jsme se brqali až na naše dvacetileté výročí).
Držím palce, ať se ti daří žít plný a spokojený život, ať už bude mít jakoukoliv podobu. Chce to jen neházet flintu do žita a nevyhýbat se světu.
05. 08. 2021 06:58
Terko, nevzdávej to! Začni pomalými krůčky a až uvidíš výsledky hned budeš mít více chuti pokračovat. Drž se!
04. 08. 2021 21:55
Tak krásný věk si zaslouží zabojovat a užít si života, pomalím krokem za svým cílem a nevzdávat to.
03. 08. 2021 20:21
Teri, nikdy není pozdě začít bojovat s tím, co tě trápí. Moc dobře znáš z práce co to je beznaděj, ale to není tvůj příběh. Velký kus života máš před sebou a určitě se ti podaří být v něm šťastná a spokojená a zdravá. Děvčata přede mnou už ti daly typ jak na to. Hlavně pomalu a bez stresu, ale vytrvale. Já sama mám nadváhu celý život a bojuju pořád dokola, aby nebylo hůř. Tak bojuj taky a uvidíš, že ti centimetry budou ubývat, sebevědomí a radost přibývat. Držím pěsti a věřím že příští blog napíšeš už s lepším pocitem.
03. 08. 2021 08:18
Přečti si knihu Cirkadiánní kod. Třeba ti to přinese jiný pohled na sebe sama. Mne to hodně oslovilo.
Mít depku je taky normální, každá jí tady čas od času máme.Každá se potýkáme s nějakymí starostmi, problémy.. to je život...ale proto jsme tady..nevzdáme to !!!!!
02. 08. 2021 19:23
Terko, určitě se to neobejde bez boje, tak začni bojovat :-). Máš krásné a náročné povolání - pomáhat lidem, tak se mezi ně taky přidej, začni myslet i na sebe a pečuj o sebe minimálně tak dobře, jako o své pacienty! Věřím, že tu sílu v sobě máš a že to dokážeš!.
Začni malými krůčky, žádné velké cíle si nedávej a uvidíš, ono to půjde :-))!
02. 08. 2021 19:03
Milá Terezko,
nedávno jsem četla na "Psychologii.cz" moc hezký článek o tom, co popisuješ.
Dovolím si ocitovat ústřední myšlenku, protože mne osobně ( protože mám k dokonalosti taky hodně daleko :-)) opravdu oslovila:

"Chyby a selhání přijdou, ale pro dnešek je to nejdůležitější nemyslet na překážky a udělat, co jsem si určila."

"Přestat mystifikovat, racionalizovat, přestat čekat na dokonalou chvíli a jednoduše začít právě zde a právě teď."
Moc Ti přeju, abys to, co si přeješ, dokázala :-).

02. 08. 2021 13:57
Zatni zuby a zabojuj. Držím Ti palce. Napiš si např při kafíčku týdení plán pohybu a stravování a pak škrtej co se povedlo. Mně to pomáhá a na jednom nedávné školení nám přednášející říkala, že žádné elektronické připomenutí není takové, jako když škrtneš splněný úkol. Určitě to půjde. PS. Už jsi řešila tu ostruhu či konzultaci s lékařem o vhodnosti typu pohybu?
02. 08. 2021 13:37
Teri, jsi ještě mladá nevzdávej to! Určitě máš nějakou kamarádku, nebo třeba tu neteř. Co s nimi chodit na procházky, chůze je zdravá a potkáš lidí. Nebo třeba kolo, Pohyb v přírodě nabíjí, alespoň mě určitě. Však ty něco vymyslíš, věřím ti:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři