TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

tkoskubova

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 435
Celkem: 32086
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 1778.90 km
Kolo: 4868.20 km
Cvičení: 111 h 19 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

tkoskubova

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Váhavý střelec aneb jak se nechat ovlivnit

29. 01. 2018

Ráda bych se svěřila s několika mými pocity,které mne provázejí velmi dlouho a proto také ten titulek.Jsem již postarší osoba,která si to nerada připouští,ale léta nám neubývají...........S váhou jsem bojovala od svého mládí,vlastně od doby,kdy jsem začala s aktivním sportem.Tenkrát mi začalo moc chutnat a jedla jsem hlavně po trénincích,které byly velmi náročné.A tak jsem se i začala kulatit,i když dnes bych tehdejší váhu brala.Občasné diety byly spíše o hladovění,mít tehdy nynější znalosti.......winkNa solidní váhu jsem se dostala až po porodu,tam hrály velkou roli nervy.Chodila jsem do práce,celý den byla na nohách a tak se váha ustálila.Po odchodu do důchodu jsem najednou nevěděla co s časem,jak si ho zorganizovat,moc jsem přemýšlela,až přišly depresivní stavy a s tím i velký váhový úbytek.Po následném onemocnění pásovým oparem a obrnou lícního nervu se vše úplně otočilo a já v klidovém režimu nabrala skoro 20 kg.Moc Ti to sluší,ne ta vyzáblá Táňa,to jsi vypadala hrozně apod.,jsem slýchávala ve svém okolí.A mne to ukolébalo,až jsem jednoho dne nemohla při běžkování vstát,začala jsem to řešit.Střídavě se mi podařilo s pomocí Sebekoučinku zhubnout a pak zase nabrat,a tak je tomu dodnes.Proč to všechno píšu?Kdysi jsem si dokázala jít za svým cílem a nenechala se ovlivnit.Jenomže......je tomu týden a něco,co v mém blízkém okolí odešel navždy jeden z našich kamarádů.Byl nemocný,v posledních měsících strašně hubený,s jeho ženou jsme to vše prožívali velmi intenzívně.A když nás včera pozvala na odpoledne,abychom společně hubnout,když pak přijde nemoc a nemáš z čeho brát.Já vím,že mi mnozí budete oponovat,ale já o tomrto přemýášlím, a mrzí mě,že se ovlivnit nechám neboť člověk v takových smutných momentech má na mysli jen to,jak je život krátký a proč se ještě trápit omezováním ve stravě.Promiňte mi všichni,co budete číst tuto moji rozvahu,určitě nehlasuji pro přežírání se a obezitu,jen jsem se chtěla svěřit se svými pocity a věřím,že se zase vrátím ke svému cíli,který jsem si stanovila v Klokánkovi. smileysurprise

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2018 07:14
Drž se. Aktivita je důležitá. Jestli máš o pět kilo víc nebo míň už tak podstatné není.
30. 01. 2018 02:40
Moc a ještě víc vám všem děkuji, znovu si uvědomuji,jak je to prima pocítit spoluúčast.Jsem za to ráda a těší mě být součástí této bezva party.Díky
30. 01. 2018 00:39
Já myslím, že je důležité, aby byl člověk tak nějak spokojený sám se sebou, co udělal, co se mu podařilo. Samozřejmě, že život s sebou nese i těžké a smutné chvíle a člověk pak propadá všelikým náladám. Jak stárnu, také mi odcházejí blízcí i kamarádi, lidé starší i mladší, než jsem já. A když někoho dožene nemoc, na kterou není lék, a on hubne, je jedno, kolik předtím vážil. Závisí jen na tom takzvaném zdravém kořínku, reakci organizmu jako takového. Člověk u takové choroby neumírá na podvýživu, ale na selhání nějakého orgánu, který nepracuje, jak má - a nezáleží na tom, jestli ten, co byl štíhlý, vypadá nakonec vychrtle, nebo ten, co měl nadváhu, je pak jen štíhlý. Laboratorní výsledky mají oba stejně špatné.
Zůstaň sama sebou - jestli máš motivaci a chceš zhubnout, je to vtoje přání, tvůj cíl.
Myslím, že člověk by měl mít před sebou nějaký cíl (a když ho dosáhne, najít si nějaký další cíl), protože to je to, co ho motivuje k aktivitě.
Přeju všem, aby měli před sebou dobré cíle, k nimžse mohou blížit a nakonec jich i dosáhnout.
30. 01. 2018 00:17
Bohužel jsem ve věku kdy mnoho přátel odchází a když se "kácí v našem lese" doléhá to čím dál víc. O to spíš si musíme užít každou chvilku a netrápit se . A čím víc se budeme hýbat o to déle si budeme užívat a občas i hřešit něčím dobrým :-) Vydrž, každý smutek časem přejde a začne se na tebe svět usmívat. Ovlivnitelný je každý a jestli máš pocit ,že "měkneš" není tomu tak, jen nás věk občas přibrzdí :-)
29. 01. 2018 22:23
Jasně, že má každá mince dvě strany a v životě nás čeká kromě hezkých chvil i mnoho takových, které bychom raději nezažili. Ale tak to je a patří to k sobě. A žádná bolest není nekonečná. Je třeba se zase odrazit a žít dál. Vážit si hezkých chvil a vědět, že štěstím jsou i ty chvíle, které vypadají jako úplně obyčejné. Neutápěj se v trápení. Až trochu přebolí, zase se začni dívat dopředu. Vím, že je to velká ztráta, ale žádný den, který ses protrápila Ti už nikdo nevrátí. Nikdy není pozdě se znovu vzchopit a Ty jsi jasná bojovnice :-), věřím Ti.
29. 01. 2018 22:00
Jak moc ti rozumím a chápu tvoje pocity a platí tady pořekadlo, že všechno chce svůj čas a ty se zase nastartuješ a svého cíle pomalu ale jistě docílíš. také jsem psala v blogu o smutných událostech v rodině a o věčném boji. Letos to bude UŽ 12 let, co jsem postoupila 6ti hodinovou operaci mozku a tehdy jsem všem, co se divili, že jsem před ní tak klidná, říkala to co masa55- když to nepřežiju, nebudu to vědět a když jo, bude dobře. Fyzicky bylo, psychicky ne. vím, že všichni to máme spočítané, ale nejsem tzv. na smrt připravena. proto jsem znovu začala se STOBem, abych nemusela být co nejdéle na nikom závislá a byla co nejvíc soběstačná a dostala se do stavu spokojenosti sama se sebou. Mám manžela, který moji péči potřebuje a vypadá to, že bude hůř. Váhu chci snížit, ale ne za každou cenu. v jídle se proto omezuji jen mírně, ale přidala jsem víc rotopedu a chůze.
29. 01. 2018 21:33
Mám kolem sebe dva človíčky, kteří by potřebovali přibrat. Jednomu nechutná a druhému by chutnalo, ale je mu ze všeho špatně. Jak já bych jim ráda trošku chuti a nějaké to kilo přidala! Takže ti dobře rozumím a někdy se to ve mě dost pere.
29. 01. 2018 20:42
I já, ročník 55 jsem řešila problémy s odchodem blízkých a hlavně nejbližších- rok 2015 v mých blogách, starosti v práci, tak jak jde život. jeho úskalími jsem proplavala k důchodu, pověsila jsem na hřebíček šéfování a stoupla si k plotně. Jsem přeci čilá holka, pravda, trochu ošlehaná vichrem osudu. Denně za mnou stojí stovka lidiček i dětiček, které se dobře najedly a to není špatná životní náplň, ročně zkouším tak ze 150 lidiček udělat odpovědné pejskaře a pokud se to podaří alespoň u 10%, bude Praha čistší, pár vztahů zvíře a pes bude fungovat tak jak má a pár nepejskařů si řekne, že vychovaný pes má něco do sebe. a až jednou přijde chvíle, kdy půjdu na druhý břeh, bude mi už jedno, co bude na tomto břehu. Žiju tak abych se za sebe mohla s klidem ohlédnout a ať odejdu v 75 kilech nebo v 90 - jsem čilá a chci dožít v tempu
29. 01. 2018 20:19
Chápu Vás, v životě jsou bohužel i takové situace,kdy přemýšlíme jinak.Ale i takové myšlenky mají smysl.Držte se
,
29. 01. 2018 20:12
Chápu tě, já vím když hubený budou studený , tak tlustý jsou hubený....toto pořekadlo známe všichni, že ????Víš neřeš něco, co stejnak nemůžeš ovlivnit !!!!!Je zbytečné se trápit dopředu !!!!!Mojí tetě je 92 let, je to super baba která je 3 x týdně v tělocvičně a klidně přijede za námi do Varů z Plzně. Ještě pořád má řidičák a proč to píšu ??? ke konci roku se trápila strachem, co když se jí něco stane, kdo ji tam mrtvou najde???Když je v Plzni úplně sama...., no tak jsem jí vysvětlila, že kdyby se to opravdu stalo, tak už jí to může být úpně jedno, protože už o ničem nebude vědět ...já vím , je to drsné, ale teta má smysl pro srandu a tak se zasmála a říkala, vidíš tohle mne vlastně vůbec nenapadlo a máš pravdu a tak to přestala řešit !!!!!
Přastaň se trápit malichernostma, určitě je dobré si udržovat dobrou kondici a tak koukej na sobě makat !!!!Tedky v důchodu máme konečně čas věnovat se sama sobě, tak si to užívej !!!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři