TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zarden

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 2935
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133287.34 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Stob skupiny

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Celostní medicína - hyperlipoproteinemie

25. 02. 2015

Zdravím, 
velice by mě zajímaly vaše názory na tzv. celostní medicínu (MUDr. Jan Hnízdil například).
Začala jsem se o ni zajímat kvuli tomu, že můj muž (věk 29 let) trpí hyperlipoproteinemií (vysoký obsah tuku v krvi). 
Jeho doktor mu nasadil léky s tvrzením, že není potřeba nijak upravovat jídelníček a léky bude vlastně brát už pořád, což mi pochopitelně nepřijde v pořádku.

Prosím vás tímto o radu, popřípadě zkušenosti tipy atd. Dá se toto onemocnění léčit bez klasických léků?
Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 02. 2015 06:00
Děkuji moc za komentáře :-)
cimsa- ono je to u nás asi stejně, chlap je zvyklý na klasickou českou kuchyni a moc alternativ nezná. Nicméně doma v kuchyni vládnu já, a snažím se jeho jídelníček alespoň ozdravit.
Práci má poměrně fyzicky náročnou, ale myslím že by mu prospěl i jiný druh pohybu, aby zatížil jiné svaly než zatěžuje běžně.
No asi to bude běh na dlouhou trať, ho přesvědčit k trošku zdravějšímu životnímu stylu.
27. 02. 2015 10:22
Ahojky, tak muj manžel má to samý, s úpravou jídelníčku i když Mudra doporučila bohužel nehnu:-( nechce to pochopit:-(. Sice ho na chvíli vystrašila, dostal nějaký léky, ale nebral je ani dva měsíce a tedˇ(po třech letech) je na tom pořád stejně.. jsem zvědavá na preventivní prohlídku:-( ale držím tvému muži palce, jestli chce změnit své návyky tak je to jedině dobře!!!
27. 02. 2015 10:03
Ahoj, já nedám dopustit na celostní medicínu jako takovou, v mém případě čínskou (kamarádka je praktik), včetně akupunktury atd. Zajímej se a hledej, stojí to za to! Všechno souvisí se vším, včetně jídelníčku, přístupu k životu! A pan MuDr. Hnízdil je úžasný (dle mého názoru). Doporučuju jeho přednášky na YouTube, nebo knihy.
27. 02. 2015 10:00
Jsem přesvědčená, že způsob stravování i životní styl v mnohém ovlivňují fungování těla. Určitě bych hledala jak by případná změna mohla pomoci. Někdy to ale bez léků nejde. A jestli můžu radit, určitě bych konzultovala s dalšími lékaři - protože užívat léky napořád je taky zátěž pro organismus, zajímala bych se hlavně o vedlejší účinky a zda je možno je nějakým způsobem zmírnit.
27. 02. 2015 09:51
Ja k tomu len toľko, že som presvedčená, že kvalitnou a dobre zloženou stravou a pravidelným pohybom sa dajú dosiahnuť výrazné zmeny. Aj pravidelný pohyb robí zázraky ( znižuje TK, hladinu cukru, a určite ovplyvňuje aj metabolizmus tukov ), nielen strava. Často sa na to zabúda.
Inak, manžel má právo chcieť, ešte pred nasadením liekov, vyskúšať, či zmena - úprava životného štýlu nebudú postačujúce. Keď všetko zlyhá, potom sú na mieste.
27. 02. 2015 09:26
Ahojky (nemáš v infu jméno)
celostní medicína je jako taková super, jen to vyžaduje zpětnou odezvu a spolůčast léčeného... bez toho to fungovat nebude a hlavně tomu musí léčený věřit, že to fungovat bude... Nepíšeš, jak je na tom tvůj muž tělesně, myslím jestli má nějaké to kilo na víc nebo jak vysoké hodnoty má...
Ale v každém případě zdravá strava a minimem tuků, hodně zeleniny a sport ještě nikomu neublížili...
Tvrzení MuDr. že upravavovat jídelníček je blbost...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři