TOPlist
Sledujte nás:

Nezapomínejte na pitný režim, bez cukru i sladidel

Zpět

Jak jistě víte, dbát na pravidelný pitný režim musíme po celý rok. 

Při vysokých letních teplotách však buďte ještě důslednější, protože riziko dehydratace je mnohonásobně vyšší. Při delším pobytu v horku či na přímém slunci může nastat i úpal nebo úžeh. Tyto nepříjemnosti vás mohou potkat nejen při letních sportovních aktivitách, ale i na výletech, při práci na zahrádce nebo i při obyčejném opalování.

Chcete-li se vyhnout potížím a užívat si léta plnými doušky, nezapomínejte vyhledávat stín, nosit pokrývku hlavy a pravidelně doplňovat tekutiny!

Pokud nemáme v těle dostatek tekutin, netvoří se nám v dostatečném množství pot, který nás ochlazuje a chrání před neúměrným zahříváním.

Mohou pomoci slazené nápoje? Rozhodně NE!

Sladké nápoje jsou oblíbené, protože dokáží uspokojit naše bažení po sladké chuti. Způsobují však většinou více škody než užitku. Vysoká koncentrace cukru je zdrojem velkého množství energie a dlouhodobý nadměrný příjem cukru může vést ke vzniku řady onemocnění. Paradoxem je, že přeslazené sladké nápoje ani efektivně neuhasí žízeň.

Nápoje slazené nízkoenergetickými sladidly sice žádný cukr neobsahují, nicméně ani s nimi by se to nemělo přehánět a je vhodné si raději nezvykat na sladkou chuť nápoje.

Nejlepší řešení? Existuje!

Nejzdravější je samozřejmě obyčejná pitná voda, která tělo dostatečně zavodní, hydratuje a pročistí.

Ne každého však „obyčejná“ chuť vody uspokojí, a proto se stává, že pitný režim zanedbává, což může být obzvláště v letních měsících nebezpečné, jak jsme již uvedli výše. 

Nechcete-li se vzdávat chuti a současně dodržet zásady zdravého a efektivního pitného režimu, sáhněte po vodě Toma Natura Neslazená. Tato pramenitá voda je jediná z řad ochucených vod, která neobsahuje cukr, kalorie, umělá sladidla, konzervanty, ani žádné další zbytečné přísady.

    

Pramenitá voda Toma Natura je ochucena pouze přírodní chutí, pochutnat si můžete na dvou příchutích: Citron+Máta a Okurka+Limeta. Vybrat si můžete z různých velikostí balení podle toho, na jakou aktivitu se zrovna chystáte. K dispozici jsou balení 1,5 l, 0,7 l i 0,5 l.

Bude-li Vám voda chutnat, nebudete na pitný režim zapomínat a rizika výše zmíněná se vám vyhnou a vy si tak můžete naplno užívat léta.

Připíjíme vám na letní pohodu a vaše zdraví!

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 07. 2018 21:01
Dnes na návštěvě u švagra voda s citronem. Dobrota :-). Teď už sedím v posteli, ale vyžádala jsem si i doma ještě jednu sklenici.
12. 07. 2018 16:16
Pitný režim jsem přeorganizovala. Piju obyčejnou vodu, někdy ji ochutím okurkou a citrónem, někdy rajčetem, A chutná
11. 07. 2018 20:43
Nejčastěji piju vodu s citronem a mátou nebo neslazenou minerálku, v zimě nesllazený čaj, jednu kostku cukru dávám jenom do kávy.
11. 07. 2018 19:40
Nejčastěji piju vodu kohoutkovou, ale někdy si do ní dám mátu, meduňku, citron nebo okurku, podle toho co mám zrovna po ruce :-), když jsou velká vedra tak si občas dám i minerálku bez příchutě. Dále do mého pitného režimu patří čaje ovocné i zelené.
11. 07. 2018 07:37
Čaj, voda s citronem, voda z kohoutku, bílé víno. Občas džus.
10. 07. 2018 21:41
Piju kohoutkovou, Magnesku bez příchutě, občas džus, občas Mattonku s příchutí, ovocný čaj, občas bílý střik, dříve jsem pila po obědě trochu piva, ale poslední dobou ho nějak nemusím. Vodu si osvěžuji plátkem citronu nebo pomeranče.
09. 07. 2018 15:10
Piju kohoutkovou vodu, jen když jsou moc velká vedra, tak si dám matonku nebo něco podobného.
09. 07. 2018 13:59
V pitném reřimu jsem udělala pokrok, vyřadila jsem minerálky a nahradila vodou ze sodovače.
09. 07. 2018 12:05
Zahánění žízně v létě je dost častý zdroj zbytečných kalorií, hodně lidí, i nepivařů, to totiž řeší pivem.
09. 07. 2018 09:27
doma kohoutkovou, občas magnezku :)
09. 07. 2018 08:27
Já piji nejvíce vodu kohoutkovou a Magnezii bez příchuti.Sladké pití mi nikdy nechutnalo, tak s pitím nemám žádný problém, tedy co piji, musím si jen hlídat množství....často zapomínám pít vůbec....
09. 07. 2018 07:39
nejvíc vypiju kohoutkové vody a čaje, v práci minerálky, tady se nedá voda z kohoutku pít,
09. 07. 2018 06:39
Taky proháníme kohoutek, občas pro chvíle výrazné námahy ( dlouhé řízení ) sáhneme po minerálce, ale i to je zřídka. Ještě pijeme i slabý studený čaj
09. 07. 2018 05:21
Mám nejraději kohoutkovou :-).

Naši partneři