TOPlist
Sledujte nás:

Zuzka si nechtěla píchat inzulín a pustila se do hubnutí

Zpět

 

Nízké sebevědomí a později i cukrovka 

Zuzce nikdy nikdo nepředhazoval, že by potřebovala nebo měla zhubnout, přesto se vnímala jako oplácanější a trpěla pocitem nízkého sebevědomí. Zkoušela různé diety, ale kilogramy se vždy vrátily. 

Později se přidal i problém zdravotní. Cukrovka. 

I přes užívání léků se nedařilo hladinu cukru stabilizovat a lékařka navrhla inzulín. S tím se Zuzka nechtěla smířit, a tak jí lékařka doporučila kurz zdravého hubnutí STOB pro diabetiky.  

Zhubla deset kilo a po kurzu dalších pět

Ve STOBu se mi otevřely oči ohledně „zdravého“ stravování a zásadně jsem změnila jídelníček. Jsem z generace, kdy se stravování vůbec neřešilo. Jedli jsme to, co bylo. Když jsem začala měnit naši „rodinnou kuchařku“, dcery byly velké a změny s radostí uvítaly. Já jsem díky zavedeným změnám zhubla během kurzu deset kilo a pak ještě dalších pět.

>> Chcete zhubnout jako Zuzka v kurzu zdravého hubnutí? Najděte si svého lektora zde <<

Jaké konkrétní změny jsi zavedla? 

Vařila jsem klasickou českou kuchyni, knedlíky, omáčky, řízky, o víkendech jsem pekla buchty. Jedla jsem ovoce během celého dne, popřípadě pila 100% džusy. Naopak zeleniny bylo v jídelníčku jen velmi málo, i když ji mám moc ráda. Pomyslnou tečku jsem tomu dokázala dát v kantýně, kde jsem si třeba ke svačině vybrala bramborák. Když se ohlédnu zpět, nestačím se divit. 

Také jsem jedla velké porce. První šok, který jsem na kurzu STOB zažila, byl, když jsem zjistila, že některé dny už během dopoledne sním tolik energie, která by měla stačit na celý den. 

Naštěstí ráda vařím a změna mě opravdu bavila. Začala jsem připravovat jídla do krabiček a vařila taková, která obsahovala hodně zeleniny, luštěnin, libového masa a ryb, naučila jsem se používat pohanku, jáhly nebo quinou. Inspiraci jsem hledala na internetu i mezi recepty na STOBklubu.

Je pro tebe těžké si váhu udržet?

Pro mě to někdy není snadné. Díky mé lásce k vaření mě vaření a příprava nových receptů neobtěžuje, ale na druhou stranu jsem požitkář, mám ráda jídlo, k tomu skleničku vína, zvláště s přáteli :-) Někdy je pro mě těžké ovládnout se v množství jídla.

Do kurzu jsem se po desíti letech vrátila a opět úspěšně zhubla

Přestože nový životní styl od prvního kurzu, kam jsem chodila už před desíti lety, dodržuji, váha se začala šplhat plíživě nahoru. Až to bylo plus pět kilo, rozhodla jsem se do kurzu zdravého hubnutí vrátit. I tentokrát se mi podařilo kila úspěšně zhubnout. 

 

Do kurzu STOB jsem se přihlásila dvakrát. Poprvé jsem zhubla deset kilo a po kurzu dalších pět. Po desíti letech jsem se do kurzu vrátila s cílem zhubnout pět kilo, které se mi plíživě vrátily, a byla jsem úspěšná. 

Lišilo se tvoje první a druhé hubnutí?  

Nešlo to tak snadno jako před desíti lety. Když je člověk mladší, hubnutí je opravdu rychlejší. Tentokrát jsem nepotřebovala měnit složení jídelníčku, to jsem se naučila v prvním kurzu, ale pomohla mi úprava množství a lépe si rozvrhnout jídlo během dne.

>> Zuzce s úpravou množství jídla pomohl program Sebekoučink. Vyzkoušet ho můžete i vy zde <<

Stalo se ti někdy, že jsi v průběhu hubnutí ve svých očích „zhřešila“? 

Ano. Na oslavách a setkáních s rodinou a přáteli. U mě je to především ve větším množství jídla. Ale řídím se radou lektorky Terezy, že nikdo nejsme 100%, a pokud vybočím z plánu, nic si nevyčítám a vracím se k nastavenému režimu.

Hlavní klad STOBu je pro mě ten, že to nebyla předepsaná dieta, ale naučili jsme se upravit si jídelníček podle našeho životního stylu na míru. Sebekoučink a lektorky kurzu mi v tom hodně pomohly.

Lektorka Tereza Beníčková o Zuzce: "Zuzka byla účastnicí kurzu, jakou by si mohla každá lektorka jen přát. :-) Nechyběla ani na jedné z lekcí a na vážení vždy přišla včas a s dobrou náladou. Do zapisování jídelníčku (které občas dělá kurzistům potíže) se pustila s pečlivostí a odhodláním. Díky tomu všemu šla kila dolů přímo ukázkovou rychlostí. Pro mě, jako lektorku, to byla krásná "práce" a moc držím Zuzce palce, aby u svého odhodlání a nových návyků vydržela."


V kurzu hubnutí získáte podporu skupiny i odborníka

Umíme celé hubnutí zpříjemnit a motivovat vás od začátku do konce. Prozradíme vám také, jak opět nepřibrat. Už žádné diety, vsaďte na odbornost našich lektorů a léty prověřenou metodiku.

>> Vyberte si z nabídky kurzů zdravého hubnutí <<

 

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 03. 2020 20:56
Pěkná práce:-)
15. 03. 2020 16:18
Moc pěkné výsledky :-). Tak ať se i dál daří :-)!
11. 03. 2020 13:52
Moc gratuluji , jsi šikulka :-)
09. 03. 2020 19:38
Skvělé výsledky! Gratuluji ! Přeji, ať se dál daří :-)
09. 03. 2020 18:50
Jsi šikovná a moc ti to sluší.
09. 03. 2020 18:10
Sestavit diabetický jídelníček není a udržet ho není jednoduché, gratuluji.
09. 03. 2020 15:14
Jsi šikovná, vzala jsi to za správný konec, Držím Ti palce.

Naši partneři