- Autor: viktor
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 120 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Mléko polotučné průměr | 70 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 30 |
Kopr | 10 |
Brambory vařené | 200 |
Energetická hodnota celkem: 2193 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omyté maso zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vlažným hovězím vývarem, dobře rozmícháme, přidáme mléko, osolíme a na mírném plameni za občasného míchání provaříme. Jemně nasekaný kopr svaříme s octem a vlijeme do omáčky. Omáčku dokončíme přidáním smetany. Podáváme s porcí hovězího masa a brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.