- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pohanková | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Mouka pšeničná hrubá | 80 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
sůl, bezinkové květy
Energetická hodnota celkem: 4865 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1216 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mouku,mléko,žloutky a sůl smícháme v těsto a přidáme ušlehané bílky , do těsta přidáme nastříhané bezinky a upečeme na lehce omaštěné pánvi do zlatova po obou stranách.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.